Thérèse ElkerboutMondhygiënist Thérèse Elkerbout (Teamleider)

Thérèse is al meer dan 20 jaar mondhygiënist en werkt met veel plezier in haar eigen Mondhygiëne praktijk en is daarnaast gestart aan een promotietraject bij de ACTA.
Tevens is zij vorig jaar uitgeroepen tot Mondhygiënist van het jaar! Dit wordt haar eerste bezoek aan Uganda voor de Stichting Help Uganda (HUG) als teamleider maar zij heeft al twee keer eerder (in 2012 en 2014) veel en nuttig werk kunnen doen voor onze Stichting.
Daarnaast heeft zij ook in andere ontwikkelingslanden ervaring opgedaan.
Thérèse hoopt samen met het team van dit jaar een super tijd te zullen hebben zodat weer veel kinderen poetsinstructies en een tandenborstel en tandpasta kunnen krijgen en dat alle pijnklachten verholpen kunnen worden.

Frank PaternotteTandarts Frank Paternotte

Frank Paternotte is 61 jaar. Hij is 38 jaar werkzaam als tandarts in de algemene praktijk. Sinds 2005 werkte hij 3x in Kenya en 2x in Ethiopië in tandheelkundige projecten van Rotary Doctors in the Netherlands.
Hij verheugt zich erop dit keer met HUG mee te kunnen werken en te leren van dit project.
De meeste deelnemers van de uitzending in het najaar van 2016 zijn goede bekenden.
In 1998 en 2010 was hij op reis in Uganda en bezocht diverse projecten en scholen in Kampala.


Carmelita GullitTandarts Carmelita Gullit

Carmelita is als tandarts werkzaam in een klein dorp in de ' punt' van Groningen.
Door een goede vriendin is zij op het spoor gezet van stichting HUG.
Het idee dat zij hulp kon bieden in Uganda op een terrein waarop zij vertrouwd is, sprak haar aan.
Dit zullen haar 1e schreden zijn op het gebied van ontwikkelingswerk en ze weet niet zo goed wat ze er van kan verwachten. Ze heeft daarom besloten het over haar heen te laten komen en gewoon te doen waar ze goed in is: tandarts zijn.
Wat hoopt zij dat het haar zal brengen? Carmelita zegt: "Geen idee. Een ervaring rijker? Meer begrip en inzicht wat er op het continent van mijn voorvaderen gebeurt ? We zullen zien!"
Leerzaam zal het ongetwijfeld worden waarbij zij hoopt ook wat kennis te kunnen overdragen.Margriet EkhardTandarts Margriet Ekhart

Margriet is in 2010 afgestudeerd als algemeen practicus aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Door de reizen naar minder ontwikkelde landen is zij altijd nieuwsgierig geweest naar de plaatselijke tandheelkundige mogelijkheden voor de lokale bevolking.
Toen de oproep van Stichting Help UGanda (HUG) op Facebook verscheen, hoefde zij niet lang na te denken en meldde zich aan als vrijwilligster.

Bekijk de Actie van Tandarts Margriet EkhartGrace Amphrey AinembabaziTandarts Grace Amphrey Ainembabazi

In 2013 heeft Grace zijn diploma Public Health Dentistry behaald.
Zijn ervaring binnen de tandheelkunde behelst:
- Dental Officer in het regionale ziekenhuis te Jinja van juni 2015 tot heden
- Stichting Hopesmiles: tandheelkunde in afgelegen gebieden
- Rotary Uganda: tandheelkunde in het district Kampala van 2013 tot heden
- Missionary Clinic Uganda: assistent Dr. Philip Openshaw: iedere 2 weken sinds 2013 tot heden
- Dental Officer bij Esnan Turkish Dental Clinic, Kampala van februari 2014 tot december 2014
- stichting Help UGanda (HUG) tandheelkundige hulp in sloppenwijk Polota, oktober 2015 en assistent van Tandarts Arend van den Akker in kindertehuis Noah's Ark in maart 2016.
Kevin Herbert KiberuTandarts Kevin Herbert Kiberu

Nadat Kevin in 2013 zijn diploma Public Health Officer-Dentistry heeft behaald heeft hij ervaring opgedaan als tandarts-vrijwilliger voor Rotary Uganda en Rotary International van 2012 tot heden in afgelegen gebieden.
Tevens heeft hij hulp geboden bij de organisatie: Hope Smiles International (2014-2015) Hij werkte daar als tandarts en zijn taken waren: diagnostisering, behandelplannen maken en tandheelkundige hulp bieden, waaronder prothesen afdrukken en maken, poetsinstrukties en tandheelkundige hygiëne instrueren.
In 2013 en 2014 heeft Kevin voor de organisatie Kyetume Community Based Healthcare Programm dezelfde taken als hierboven uitgevoerd.

Irma PaapTandartsassistente Irma Paap

Na de opleiding voor tandarts-assistente (1981/1982) is Irma Paap sinds 1982 werkzaam als orthodontie-assistente. Ze werkt sinds 2011 bij Orthocenter Castricum. Het werken met voornamelijk kinderen verveelt haar nooit. Omdat Irma regelmatig door Afrika reist, met een voorkeur voor Oost Afrika, heeft zij een cursus Swahili gevolgd, zodat zij met de lokale mensen een beetje kan communiceren.
Wij zijn wederom erg blij met Irma's bijdrage en zijn er trots op dat zij in onze tandheelkundige werkweken kan communiceren in de taal van de bevolking van Uganda. Na de mooie ervaringen in 2012, 2013, 2014 en 2015 is zij ontzettend blij dat zij ook dit jaar weer mee kan en mag, met zowel de poetsinstructie- als de tandartsenwerkweek in de sloppenwijken dicht bij Jinja. Zo kan zij zich weer helemaal inzetten voor de mensen aldaar, die het zo hard nodig hebben. De voldoening die zij daarvan krijgt, is met geen pen te beschrijven.
"Dat moet je gewoon ervaren." zegt Irma.

Bekijk de actie van Irma: Kofferbakverkoop voor Stichting HUG

Ina Gortemaker van EchtenTandartsassistente  Ina Gortemaker-van Echten

Ina is sinds 1977 werkzaam als tandartsassistente en doorgegroeid naar preventie-assistente, paro-preventieassistente en heeft in 2013 haar opleiding voor tandheelkundige behandelingen bij kinderen afgerond.
Zij heeft haar werkzaamheden verricht in heel veel praktijken, met verschillende werkvelden en wisselende taken en functies.
Ina werkt nog steeds elke dag met veel enthousiasme. Voor de 5e keer mee naar Uganda is echt geweldig! Zij kijkt er enorm naar uit weer mee te mogen als vrijwilliger met de hulpverleningsorganisatie Stichting HUG.
Met kindertandheelkunde in de pocket kan zij daar heel veel kinderen en ook volwassenen haar hulp aanbieden.

Bekijk de Actie: Tandarts-assistente Ina GortemakerMiranda van den OeverTandartsassistente Miranda van den Oever

Miranda is sinds 2006 werkzaam als tandarts-, en paropreventie assistente bij Tandheelkundig Centrum Vitalis in Alphen aan den Rijn. Erg leuk vindt zij het werken met mensen en met name kinderen. Alweer voor de 4e keer gaat zij ons team versterken. Tevens heeft zij inmiddels al 2 keer met tandarts Arend van den Akker de kinderen van het kindertehuis Noah's Ark behandeld.
Ze kijkt er erg naar uit om de ongeveer 6000 kinderen in Uganda weer poetsinstructie te mogen geven en de week daarna de tandartsen te mogen assisteren bij de vele behandelingen in de sloppenwijk Polota.

Carla OlthofTandartsassistente Carla Olthof-Dallinga


Carla gaat voor de eerste keer mee met stichting Help UGanda (HUG).
Na vele jaren werkwervaring te hebben opgedaan in verschillende algemene praktijken en op de afdeling mondziekten en kaakchirurgie en daarnaast geïnspireerd en enthousiast gemaakt door een vriendin die al enkele jaren meegaat  naar Uganda, mag zij nu gaan ervaren te gaan werken onder omstandigheden die voor haar niet gewoon zijn. De vele foto’s van haar vriendin en de verhalen die zij gelezen en gehoord heeft geven een beeld van de sfeer en de werkzaamheden, maar het zelf ervaren zal toch een hele andere ervaring worden. Het zal een bijzondere en onvergetelijke ervaring worden met als hoofddoel de mensen daar te helpen en pijnvrij te krijgen.

Bekijk de actie van Carla: Actie van Carla Olthof-Dallinga in de wachtkamer en bij de muziekverenigingBianca van Deene ZamfirMondhygiëniste/tandarts-assistente Bianca van Deene-Zamfir

Bianca is al ruim 15 jaar mondhygiëniste en heeft al 10 jaar haar eigen succesvolle praktijk in Zoetermeer.
Wat hoog op haar lijst stond was deelnemen aan een goed doel waar ze haar kennis en enthousiasme kwijt kan.
Ze werd meteen razend enthousiast toen ze de oproep van Stichting HUG las.
Zo spontaan als ze is belde ze op om zich aan te melden . Voor haar wordt het de eerste keer Uganda.
Bianca hoopt een flinke bijdrage te kunnen leveren met haar kennis, doorzettingsvermogen en hulp.
En vooral een glimlach te krijgen van de mensen daar, een glimlach zonder pijn....

Klik hier voor: de actie van mondhygiëniste Bianca van Deene-Zamfir