Zaterdagocfoto01 250htend was Jimmy er al om 8 uur en is hij heel druk geweest om alle koffers en materialen die we nog hadden in de bus in te laden. Aansluitend zijn we om 9 uur vertrokken en naar het kindertehuis Noah’s Ark gereden.

Onderweg zie je soms de meest gekke en zielige dingen zoals deze matatu (lokaal taxi/busje) waar iemand zijn kippen op had vastgemaakt om ze zo mee te nemen (vol in de zon en in de file)

Aangekomen op Noah’s Ark de mobiele electronisch apparatuur in de nieuwe kast in de tandheelkundige kliniek gezet. De autoclaaf en tandenborstels & tandpasta’s voor tandarts Laura klaar gezet (zij gaat aan het einde van de maand weer op Noah’s Ark werken)
Ook hadden we nog een koffer met spullen voor Tamar. Zij is arts op Noah’s Ark en we konden voor haar o.a 2 bloeddruk meters meenemen.
foto02 250foto03 250foto04 250

foto05 250Nadat alles op zijn plek was gezet zijn wij doorgeven naar Entebbe. Een rit van een uur maar helaas was het erg druk onderweg en hadden we veel file. Dus 2 uur later waren we pas bij de praktijk van Kevin. Daar was ook Irma. We hadden wat tandheelkundige materialen voor Kevin en hebben zijn praktijk bekeken. Hij heeft het goed voor elkaar en dat is mooi om te zien.

foto06 250Daarna een hapje gegeten en wat gedronken in Guesthouse ViaVia. Waar aan de overkant van een meertje een waterbak liep. Heel mooi en bijzonder zo midden in de stad Entebbe.

In het Airport Guesthouse met elkaar gegeten waarna Margo, Ingrid, Miranda en Thérèse naar de luchthaven vertrokken.

Naomi en Melissa gaan nog 2 weken reizen met Habari Travel en zij bleven dus achter in het Guesthouse.

Na een (vertraagde) maar goede vlucht kwam een deel van het team
op zondagochtend aan in het Nederland.

In de afgelopen 2 weken is er super hard gewerkt. Er is aan 5900 kinderen poetsles gegeven en allen hebben een tandenborstel en tube tandpasta gekregen.
Daarnaast zijn er 763 mensen behandeld en van hun kiespijn afgeholpen. Bij deze mensen (inclusief de kinderen van the Little Angels school) zijn er 141 vullingen gemaakt. 38 kiezen geseald en 993 tanden en/of kiezen getrokken.


Stichting Help UGanda (HUG) wil iedereen bedanken voor alle tijd en energie die er de afgelopen 2 weken gestoken is in dit mooie project. Alle (bijna) blaren van het trekken van de kiezen, de rugpijn die ontstaan is door de verkeerde werkhouding (met name bij het begeleiden van tandarts Ruth die in opleiding is) en het vele zweet wat vergoten is tijdens alle werkzaamheden.
De Stichting wenst Ingrid de R, Marjolein, Babette, Naomi en Melissa nog een heel fijne tijd tijdens hun reis in het mooie Uganda.