foto02 250foto01 250Vanmorgen waren Jimmy, Matthew, Kevin, Boaz, Birra, Rashid en Ruth super netjes op tijd bij ons Guesthouse. Met elkaar alle kisten en spullen naar buiten gedragen waarna de mannen het in de pick-up en de bus hebben gestopt.

Bij aankomst in Polota bij de St Stephan’s kerk zaten er al zo’n 20 mensen te wachten maar… helaas bleek, tot onze grote schrik, de kerk op slot te zijn. En als we naar binnen keken zagen we ook dat alle spullen er ook nog stonden…
We zijn toen maar even onder een afdakje gaan zitten wachten.

Echt Afrikaans natuurlijk (this is Africa) maar wel heeeel onhandig. Er bleek een wisseling van dominee’s geweest te zijn. En de dame die we zaterdag gesproken hadden zei.. jullie zouden toch pas maandag komen?
Nee, zei Jimmy, dinsdag. Maar maandag was gisteren dus waarom is het dan niet klaar??
Daar had ze natuurlijk ook geen antwoord op. Ze is toen iemand met een sleutel gaan halen. Maar natuurlijk past die sleutel dan niet op de 2 zijdeuren van de kerk.

Maar uiteindelijk waren onze spullen binnen en konden we uitpakken en opbouwen
En om 10 uur liep de eerste patiënt de kerk in. Eerst langs de triage (om te voorkomen dat kinderen met losse melkkiezen voor een behandeling komen.
foto03 250foto04 250foto05 250foto06 250
foto07 250Waarna de intake volgde.
Er wordt dan gekeken naar welke kies er pijn doet en getrokken moet worden.

En daar wordt dan ook de kies verdoofd.


De patiënt gaat dan in de rij vooraan in de kerk zitten en wacht daar weer tot hij aan de beurt is


Vooraan staan dan de 3 stoelen waarop de kiezen getrokken worden. En eventueel een eenvoudige vulling gemaakt kan worden.

foto08 250foto10 250foto11 250

Aan het einde van de dag hadden we veel verhalen met elkaar te delen over de gekke dingen die we gezien en ondanks de lichamelijke vermoeidheid energie om alles wat we hebben kunnen doen.
foto12 250foto13 250foto14 250