foto01 250Vanmorgen vertrokken we om 8:30 richting Polota. Even inspecteren of de boodschap goed is overgekomen dat we dinsdag ochtend in de kerk willen gaan werken en dat die kerk dus deels leeg geruimd en schoongemaakt moet worden.
Aansluitend bij het Kakira Guesthouse de Matoke en ginet saus opgehaald (gekookte en fijn gestampte bananen met pindasaus)

Daarna zijn we doorgereden naar het St Francis hospital in Buluba waar we eerst de dames in het lepra huis bezochten. Met hun mooiste jurken aan werden we met veel enthousiasme ontvangen. Helaas spreken ze geen Engels (en de verzorging ook niet zo goed) dus echt communiceren lukt niet. Maar ze waren heel blij met het brood, de boter, jam, zeep, tandenborstel, tandpasta en stroopwafels. Ook werd er gesmuld van de matoke!!
foto02 250foto03 250foto04 250foto05 250

Na veel geknuffel en bedankjes zijn we naar de mannen gegaan waar we ook 6 blije gezichten zagen. Want ook zij krijgen elke dag goed maar eenzijdig eten (posho and beans) dus dit lekkere extraatje wordt enorm gewaardeerd.
foto06 250foto07 250foto08 250

Aansluitend zijn we naar het ziekenhuis gegaan. Hier hebben we een tas met brillen afgegeven en een koffer met schoenen uitgedeeld. Ook kregen alle net bevallen moeders een setje baby kleding. Moeilijk blijft het hier altijd dat de moeders die bevallen zijn allemaal op 1 kamer liggen ongeacht of de baby gezond is of dood geboren is. Zo troffen we vandaag een jong meisje (leeftijd moeiten te schatten maar misschien 18 jaar?? Als ze dat al haalde) die een keizersnede had ondergaan van een dood kindje. Alles bij elkaar dus een heel heftige ochtend met al deze indrukken en we hebben dan ook de middag allemaal doorgebracht met een beetje lezen, zwemmen, zonnen en slapen
foto09 250foto10 250foto11 250

Vanavond zijn we wezen eten bij de Harbour Club. 5 minuutjes lopen hiervandaan. We werden buiten opgevreten door de muggen dus we hebben uiteindelijk binnen erg lekker gegeten!
Morgen hebben we een vrije dag dus dan ook even geen verslag.
foto12 20foto13 250