foto01 250Vanmorgen na een lekker ontbijt (en deze keer met yoghurt, wat al vanaf maandag beloofd was maar nog even niet gelukt) weer op pad.

Vlak voor de sloppenwijk echt begint staat de Hope Land school waar we vandaag begonnen.


De kleuters zaten in een kring en wij mochten erbij gaan zitten.
Echt zo schattig.
En ze deden ook goed mee.

foto02 250foto03 250foto04 250

foto06 250foto05 250De grotere kinderen waren een soort entree toetsen aan het maken (het 3de trimester is hier net begonnen) maar we mochten toch even storen om poetsinstructies te geven.

Aansluitend zijn we naar de Jill school gereden.
Zij zijn de laatste keer dat HUG in Uganda was toegevoegd aan de lijst van scholen.
Een klein oud uitziend schooltje maar super enthousiast en georganiseerd. Na afloop wilde de juffen met alle kindjes en ons poetsteam op de foto.
foto07 250foto08 250foto09 250
Tot slot zijn we naar de Kakira High school gegaan. Ook in Polota maar wel met kinderen waarvan de ouders op de Kakira suikerriet fabriek werken.
Onze ervaringen in het verleden waren niet zo best met deze school (onvriendelijk en ongeorganiseerd)
Maar inmiddels is er een nieuw bestuur en wilden ze ons graag hebben. We hebben hier een kort college mond verzorging gegeven. En uiteindelijk 1000 jong volwassen meer kunnen leren over waarom je moet poetsen en wat de gevolgen zijn als je het niet doet. Natuurlijk kregen ze ook een tandenborstel en tandpasta.

foto10 250foto11 250foto12 250Laat geluncht in het Kakira Guesthouse gegeten en daarna in Jinja de boodschappen gehaald voor zaterdag als we naar Buluba gaan waar we de (genezen) lepra-mensen gaan bezoeken.

In het hotel de laatste dingen geregeld voor morgen. Een deel van de groep ging bij de Inian eten.
We konden weer terug kijken op een goede, productieve en super dag!