foto01 250Vanmorgen waren we alweer vroeg aan het sjouwen om alle tandenborstels en tandpasta’s die we gisterenavond in dozen gesorteerd hadden in de bus van Jimmy te zetten

Nu konden we georganiseerd op pad. Onze eerste school was een bekende school en toch ook weer niet.

Voorheen zat de “springt of destiny” in een zeecontainer en sinds een aantal jaren kwamen wij al bij hen om poetslessen te geven.
Ze zijn na corona verhuisd naar de school die ooit door stichting HUG gebouwd is (Mount Ararat)
Helaas is de hoofdmeester slachtoffer geworden van het virus en overleden. Haar dochter heeft toen deze school “weggegeven”
En dus zit nu de oude school op deze bekende locatie

Ze hebben er een paar klaslokalen bijgebouwd en er zaten 300 leerlingen op de school.
We zijn heel relaxed gestart met deze kleintjes.
foto 2 250foto03 250foto04 250

Aansluitend zijn we naar het “moslim schooltje” gereden en werden ook daar enthousiast ontvangen. Ook dit zijn kleine klasjes en de kinderen waren enthousiast en wilden graag meedoen.

De volgende school was de Tunaimi school (ook bekend als modderschooltje)
De weg om het school terrein op te gaan wordt elk jaar slechter maar de stuurkunst van onze chauffeur Jimmy is super goed dus hij deed dat soepel.

Terwijl Thérèse bij de hoofdmeester zat voor alle officiële papieren heeft de rest van het team even lekker gespeeld in de prachtige speeltuin die hier op het schoolplein stond.
foto05 250foto06 250foto07 250
Er waren wat kinderen afwezig maar de gene die er waren werden in 1 groot lokaal gezet en zo konden we alle (+/ 60) kids in 1x instrueren.
De hoofdmeester introduceerde ons met een mooi verhaal en na ons verhaal waren er zelfs nog wat vragen. Ook kregen we van 1 van de oudste jongens een mooie speech om ons te bedanken en 3 meisjes zongen voor ons een (gospel)lied. Wat een bijzonder moment
foto08 250foto09 250

Inmiddels was het tijd voor een klein rustmomentje en een kopje koffie en op de St Joseph school konden we even in het gras zitten en genieten van de omgeving (en de voetballende kinderen want zij hadden ook even pauze)

In klas 4 zagen we het albino jongetje terug wat we in 2019 ook op deze school hebben gezien. Toch fijn dat het goed met hem gaat.
foto10 250foto11 250foto12 250

foto13 250foto14 250foto15 250
Na de lunch (weer een lekkere Rolex) hadden we nog een nieuwe uitdaging want we waren gevraagd voor een voortgezet onderwijs (secondairy school)
In overleg hebben we de klassen 1 en 2 te doen ( en niet 4-6)
We hebben hier een soort mini-college gegeven en vooral veel vragen beantwoord. Dit was super interactief op deze manier en leuk om te doen.

Hierna nog even in Jinja wat boodschappen gedaan en onszelf verwend met een milkshake

Bij terugkomst in het hotel bleek er geen stroom te zijn. Dit zou snel verholpen worden maar hield helaas de hele avond aan.
Er was wel iets noodstroom dus er kon wel gekookt worden en met licht gegeten.
Aansluitend de laatste tandenborstels uitgepakt. Miranda heeft de sloten gesmeerd van de kisten en we hebben een deel van het hotel betaald (altijd leuk zo’n stapel briefgeld)
We konden weer terug kijken op een mooie dag
foto16 250foto17 250foto18 250