foto001 250Eindelijk is het dan zover … zaterdagochtend 23 september. Het grootste gedeelte van het team verzamelt om 7 uur op Schiphol (alleen Margo komt later deze week). Bepakt en bezakt met 2 koffers van 23 kg, een trolleykoffer en/of een rugzak en met natuurlijk allemaal een knuffel vonden we elkaar snel op de afgesproken plek.Nog wat laatste materialen moesten over de koffers verdeeld worden en toen waren we er klaar voor….

De rij voor het afgeven van de koffers viel mee. Als we daarna boven bij de douane komen is het wel wat drukker en ook de rij voor de paspoort scan is behoorlijk lang.

Maar uiteindelijk stonden we na ongeveer 5 kwartier (vanaf de rij voor de koffers) op het taxfree gedeelte van Schiphol.

Iedereen had wel even behoefte aan een koffie of iets anders te eten en/of drinken dus dat was onze eerste stop.


foto092 250Na nog een boek en eventueel andere dingen gekocht te hebben kwamen we om 10:20 aan bij de gate en konden we zo het vliegtuig in (stiekem een klein voordeel van laat bij de gate aankomen… dan is daar geen rij meer).


Het vliegtuig zat niet helemaal vol en er kon hier en daar wat gewisseld worden zodat er niemand “alleen” zat.

De vlucht verliep prima en met wat kletsen, film kijken en slapen waren we zo in Kigali (Rwanda). Hier was de tussenstop en na een uurtje vlogen we door naar Entebbe. Waar we keurig op tijd konden landen.

foto003 250De procedure vliegtuig uit, in de rij voor het visum en daarna de koffers ophalen van de lopende band verliep traag maar soepel.

In uganda is het normaal dat alle spullen nadat je ze van de band af hebt weer door de scan gaan voor je vliegveld mag verlaten.

Wij waren ongeveer de laatsten op het vliegtuig… maar wel met heel veel koffers natuurlijk. Dit verliep allemaal een beetje chaotisch want koffer na koffer ging op de band en de mevrouw werd er een beetje zenuwachtig van. Maar goed zo snel als we de koffers op de band hadden, hadden we ze ook weer op de karretjes. De mevrouw wilde nog wel even in 1 koffer bekijken maar zag een hele hoop Vitamini’s en wat doosjes (met anaesthesie vloeistof erin) maar vond het eigenlijk ik allemaal wel prima.


Buiten stond de chauffeur van het Airport Guesthouse en nadat alle koffers op het dak gehesen waren vertrokken we naar ons hotel. Waar we ons inschreven, een drankje deden en daarna lekker gingen slapen.

foto004 250foto005 250