Thérèse ElkerboutTeamleider Thérèse Elkerbout
Thérèse is (geregistreerd) mondhygiënist en gaat voor de 5de x als teamleider en voor de eerste keer als voorzitter mee voor de Stichting Help Uganda (HUG). Zij is eind december vorig jaar gepromoveerd en werkt 3 dagen als vrijgevestigd mondhygiënist in Mondhygiëne Praktijk Nieuwkoop en ook nog 2 dagen als docent aan de ACTA (Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam). Door de COVID en Ebola pandemie kon er de afgelopen jaren niet gewerkt worden in de sloppenwijk Polota. Thérèse is dus erg benieuwd welke gevolgen hiervan zichtbaar zullen zijn. Bovenal hoopt zij samen met het team van dit jaar een mooie en succesvolle tijd te hebben. Met veel blije kinderen die weer poetsinstructies en een tandenborstel en tandpasta zullen krijgen.

 


Een deel van het team zou vorig jaar al mee gaan maar door de ebola epidemie werd dat toen kort voor vertrek afgeblazen. Hierbij stelt iedereen zich opnieuw even voor:

Miranda van den OeverTandartsassistente Miranda van den Oever
Miranda is sinds 2006 werkzaam als tandarts-, en (paro)preventie assistente. Na enkele jaren niet mee geweest te zijn is ze dit jaar weer van de partij. Met haar werkervaring in de sloppenwijk Polota zal zij zeker zeer veel kunnen betekenen voor het team. Zij kijkt enorm uit naar het geven van de poets instructies aan de kinderen op de diverse scholen in de eerste week en de behandelingen van de mensen in de 2de week.


 


Melissa PeemanTandartsassistente Melissa Peeman
Melissa Peeman is 23 jaar en heeft in 2019 de opleiding tandartsassistent mogen af ronden. Zij is daarna gelijk aan het werk gegaan bij een tandartsenpraktijk in Ouddorp.
Ze kijkt er enorm naar uit om samen met (school)vriendin Naomi met stichting Help Uganda (HUG) zorg te verlenen aan de arme mensen in Uganda.

 Naomi du PreeTandartsassistente Naomi du Pree
Naomi du Pree en is 22 jaar oud. Sinds 2019 is zij werkzaam als preventie assistent bij Mondzorg Dogterom in Middelharnis. Naomi en Melissa kennen elkaar al vanaf de middelbare school en hebben sinds het afronden van de assistente opleiding weer intensief contact. Zij kijkt er heel erg naar uit om met Stichting HUG naar de sloppenwijk Polota Uganda te gaan en om daar tandheelkundige zorg te gaan verlenen.

 
Ingrid Schinkel VriesMondhygiënist Ingrid Schinkel- Vries
Sinds 1992 is Ingrid Mondhygiënist en heeft in verschillende settingen gewerkt; algemene praktijk, orthodontie, ziekenhuis en vrije vestiging. Sinds 1998 werkt zij als docent voor de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Het contact met de studenten en haar kennis overbrengen ervaart zij als het mooiste in haar werk. Preventie is waar het omdraait, Ingrid kijkt uit naar de poetslessen die gegeven worden aan de kinderen in Polota.

 


\

Margo HouwingKaakchirurg Margo Houwing
Margo studeerde af in 1982 en was daarmee de eerste vrouwelijke kaakchirurg van Nederland. Na jaren in Zwolle gewerkt te hebben is van1999 tot 2 jaar geleden werkzaam geweest in het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp. Zij heeft de afgelopen jaren vele malen vrijwilligerswerk in Kenia gedaan en was in 2018 al eerder mee naar Uganda. Dit is dus de 2de keer dat zij meegaat voor de stichting Help UGanda (HUG). 

Verder bestaat het resterende deel van het Nederlandse team dit jaar uit 3 zussen die met elkaar dit avontuur aan gaan.

t Babette de RuiterMondhygiënist Babette de Ruiter
Babette is in 2021 afgestudeerd als mondhygiënist van de Hogeschool Utrecht. Zij is werkzaam in twee algemene groepspraktijken in Rotterdam. Zij kijkt uit naar deze bijzondere ervaring met stichting HUG en zal met veel plezier zorg verlenen aan de kinderen in Uganda.

 

 Ingrid de RuiterTandarts Ingrid de Ruiter
Ingrid is ruim 1,5 jaar geleden afgestudeerd als tandarts en is net gestart aan de 3-jarige opleiding tot parodontoloog aan ACTA. Samen met haar zussen gaat ze graag op reis. En hoe bijzonder is het om via Stichting HUG dit ook op tandheelkundig vakgebied met elkaar te kunnen delen. Ze staat open om veel nieuwe dingen te leren en heeft er enorm veel zin in om Uganda te ontdekken.

 Marjolein de RuiterTandarts Marjolein de Ruiter
Marjolein is in 2019 afgestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Met veel plezier is zij werkzaam in twee groepspraktijken in Rotterdam als algemeen practicus. Toen zij hoorde van stichting HUG was zij meteen enthousiast. Het is namelijk niet de eerste keer dat Marjolein zich inzet voor een vrijwilligers organisatie. In 2018 heeft zij met een team tandartsen in Nepal tandheelkundige zorg verleend. Zij staat te springen om te helpen en kan niet wachten tot het vertrek op 23 september.

 Ruth NamugaboTandarts in opleiding Ruth Namugabo
Ruth woonde als kind op Noah’s Ark in Mukono. 2x per jaar komen en tandartsen en assistentes vanuit nederland namens Stichting HUG in het kindertehuis. Ruth vond de tandarts bezoeken altijd al leuk en al snel mocht ze (administratief) helpen als de tandartsen er waren. Zo is haar liefde voor het vak ontstaan. Zij is nu 2de jaars student tandheelkunde (Public Health Officer-Dentistry) en gaat dit jaar voor het eerst mee om te kunnen assisteren in de sloppenwijk Polota.

 Kevin Herbert KiberuTandarts Kevin Herbert Kiberu
Het is alweer voor de 6de x dat Kevin met de Stichting Help UGanda (HUG) kan meewerken in de sloppenwijken van Polota! En daarnaast heeft hij ook al diverse malen in de tandheelkundige kliniek van het kindertehuis Noah's Ark, gewerkt. In 2013 heeft Kevin zijn diploma Public Health Officer-Dentistry behaald. Sindsdien heeft hij gewerkt voor Rotary Uganda, Rotary International, Hope Smiles International, Hark Dental en the Kemlong kids. We zijn superblij dat Kevin ook dit jaar weer van de partij is.

 
Boaz Jardel MwesigwaTandarts Boaz Jardel Mwesigwa
In 2007 heeft Boaz zijn diploma Public Health Officer-Dentistry behaald. Sindsdien heeft hij gewerkt voor verschillende organiasaties waaronder het Medicare Health Professionals College. In 2015, 2017 en 2018 was hij ook al bij ons team in Polota en we zijn heel blij dat hij ook dit jaar weer van de partij is.