Na een nacht waarin we allemaal wel even wakker zijn geweest vanwege de enorme regenbui konden we vanmorgen genieten van het heerlijke ontbijt dat het AirPort Guesthouse heeft. En al snel zaten we dus met een lekkere kop koffie aan de pannenkoek.

foto 02veranda 200pxbfoto 01 200pxbOm 10:00 uur zou Jimmy, onze vaste chauffeur ons komen ophalen. Wij zaten rustig in de prachtige tuin op hem te wachten.
Toen hij er rond 10:30 uur nog niet was zijn we hem gaan bellen en bleek er e.e.a. met de auto niet goed. Maar gelukkig was alles gemaakt en was hij onderweg... het ging alleen nog wel even duren...
foto 03 volle auto 200pxbWij besloten zelf vast naar het geldwisselkantoor te lopen en een doos water te kopen. Toen we bijna bij het guesthouse terug waren kwam Jimmy eraan en konden we de laatste paar meters met hem meerijden. We hebben alle koffers in de bus gedaan en zijn vertrokken richting Kampala. Want daar gingen we Berinde ophalen.

Het eerste stuk verliep soepel maar toen we in Kampala waren werd het toch best erg druk. Daar kwam hij dat we het Guesthouse niet zo goed konden vinden.. maar Jimmy is Jimmy en brengt ons uiteindelijk altijd daar waar we moeten zijn!

Dus nadat we nu officieel kennis met elkaar gemaakt hadden... (tot nu toe waren de contacten met Berinde via what’s app en FaceTime) is ons poets team nu compleet en werden Berinde haar spullen in de bus erbij gedaan, zijn we allemaal weer ingestapt en weer verder gereden. Inmiddels was het al redelijk laat dus toen we een supermarkt zagen hebben we een stop ingelast om even een broodje of samosa voor de lunch te halen.
Waarna we ons al etende weer in de regen en de file gestort hebben.

foto 05 uitzicht 200pxbfoto 04 hoog opgestapeld 200pxbHet was al bijna 15:30 uur toen we op het kindertehuis Noah’s Ark aankwamen. Hier staan al onze tandheelkundige materialen opgeslagen. De meeste spullen waren al in de truck geladen en het restant ging in onze bus erbij. Waarna we doorgereden zijn naar Jinja (over de nieuwe brug)
Bij ons Guesthouse “Source of the smile” aangekomen hebben we alle kisten, koffers en dozen tandenborstels/tandpasta’s uitgeladen en in kamer 1 neergezet.
 

foto 07 knuffels op bank 200pxbfoto 08 voorraad 200pxbOnder het genot van een drankje zijn we daarna een deel van de tandenborstels aan het uitpakken geweest zodat er per doos 108 tandpasta’s en108 tandenborstels zitten zodat we dat morgen makkelijk kunnen uitdelen.

 

foto 10 team avond 200pxbfoto 09 team avond 200pxbNa het avondeten nog even een koffie/thee gedaan waarna iedereen richting zijn kamer ging om daar nog wat koffers uit te pakken en spullen klaar te leggen voor morgen.

Want morgen gaan we echt van start....