Vanmorgen hebben we al vroeg de metalen kisten uit onze hotelkamer (laten) halen... Deze zijn best wel zwaar en groot dus hebben we heel lief aan de bewakers gevraagd of ze ons wilden helpen... en ja dat betekende natuurlijk dat wij 3’en gelijk niets meer mochten dragen... en dat alle spullen in no-time buiten stonden...

Al snel daarna kwam Eline bij ons Guesthouse aan. Eline werkt hier in Uganda voor de organisatie “ home sweet home”. Zij begeleid gehandicapte mensen om op een zorgboerderij te leren functioneren en op deze manier nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Het doel is dat een deel van de mensen uiteindelijk kunnen gaan werken in een bedrijf of zich in in hun eigen woonomgeving nuttig kunnen maken.

Eline is een vriendin van Jennie. En Jennie en Job zijn de oprichters van de Stichting Luga Care. De Little Angels school die we vandaag in Busaana gingen bezoeken is het project waar Jennie en Job de meeste tijd en energie in stoppen. Maar daar Jennie op dit moment in Nederland is had zij een vervanging geregeld. En wat voor één.....
Eline was geweldig!! Maar daarover straks meer.

foto01 200pxbBusaana ligt op een schiereiland in het Victoria meer. Tot voor kort was dat een enorme rit om daar met de auto te komen. Vandaar dat wij de luxe hadden om op deze dag met een bootje naar ons werk gebracht te worden.zo relaxed....
Sinds kort is er een “Erasmus-look-a-like-brug” geopend waardoor de reistijd over land enorm verkort is... dus bij onze aankomst in Busaana was Jimmy er ook al met de bus met spullen.

We werden super enthousiast ontvangen en na het officiële gedeelte konden we gelijk aan de slag bij de kleuters. Zelfs de klas waar we later op de dag onze tandheelkundige kliniek zouden gaan opbouwen was al schoon en leeg... wat was het allemaal ontzettend goed georganiseerd! Jennie mag trots zijn op haar man Job en het team van de school voor deze super mooie actie!

foto02 200pxbfoto03 200pxbIn de 1ste groep zijn we als volledig team gestart  daarna hebben we ons opgesplitst en deden Irma & Carolyn als team alle poetsinstructies en Thérèse & Eline vormden een team voor de gebitscontrole bij alle kinderen.
Thérèse deed de controles en Eline schreef de namen op van de kinderen waar iets bij gedaan moet gaan worden. Het team was enorm blij met de hulp van Eline... die niets van tandheelkunde wist maar zich volledig inzette, volop vragen stelde en op 1 dag enorm veel geleerd heeft maar vooral... zo’n enorme hulp was... want zonder haar was het nooit gelukt om alle namen van de kinderen op te schrijven. Hierna deelde Eline aan alle kinderen (bijna 400) een vingerpoppetje uit. Op deze manier zijn er al bijna 80 kinderen geslecteerd die zich maandag kunnen/moeten melden voor een behandeling. 

foto04 200pxbfoto05 200pxbfoto06 200pxb

foto07 200pxbHierna hebben we onze kliniek start klaar gemaakt en zijn weer met de boot terug naar Jinja gevaren. In de verte dreigde onweer maar gelukkig hebben we het droog gehouden. In Jinja nog de laatste boodschappen voor morgen opgehaald
Waarna we een hapje gegeten hebben en later op de avond gezelschap kregen van het tandheelkundig team uit Noah’s Ark (het kindertehuis in Mukono) die lekker een weekeindje in Jinja zijn om uit te rusten na hun inspannende werkweek.

Tot slot van deze prachtige, enerverende en bijzondere poetsweek is het poetsteam enorm trots op het feit dat er dit jaar weer 5500 kinderen zijn voorzien van een tandenborstel, tandpasta en poetsles.