Na een korte, ietwat onrustige nacht, vanwege de enorme regenbui die om 5 uur losbarstte, stonden we vanmorgen om 7:30 toch weer fris en fruitig op. Waarna we genoten van een heerlijk ontbijt met lekkere koffie. Helaas bleef het regenen dus we hebben niet van de prachtige tuin en vogels kunnen genieten in het AirPort Guesthouse.

foto 01 200pxbDe planning was dat we rond 9:30 opgehaald zouden worden door Jimmy maar door de enorme regenval loopt dan alles gelijk anders dan gepland... dus hebben we een beetje gekletst met de mensen van het Guesthouse, een extra kop koffie gedronken en wisten we gelijk... o ja, zo gaat dat in Africa...
Om 11 uur kwam Jimmy aanrijden en volgde er natuurlijk een enthousiaste begroeting waarna we alle koffers in de bus hebben gezet.

We hadden best aardig wat dingen op het programma staan en we zijn gestart met water kopen en geld wisselen bij het geldwisselkantoor. Hierna zijn we richting Kampala gereden waar we ergens onderweg met Vincent hadden afgesproken. We hadden namelijk een autozitje meegenomen van Wilma, de voorzitter van de Stichting Help Uganda (HUG) voor haar Ugandese zoon Vincent. Deze hebben we aan hem afgegeven waarna we onze weg vervolgden. Inmiddels was het lunchtijd dus zijn we bij de Shoprite gestopt. Helaas was het restaurantje waar we altijd wat eten dicht. (Het wordt verbouwd oid.) Dus besloten we in de supermarkt wat boodschappen te doen en een kant-en-klare sandwich te kopen.

Onze volgende stop was op een markt want we hadden een nieuwe metalen box nodig... het is leuk als je steeds meer spullen hier in Uganda krijgt...maar ze moeten ook op een veilige manier opgeslagen worden en ook makkelijk te vervoeren zijn... dus hadden we een extra kist nodig. Maar...je kan je vast voorstellen dat als er een busje stopt, op een locale markt, en er stappen 3 blanke dames uit.... dan heb je best wat bekijks... en als dan blijkt dat de meiden echt iets willen kopen....
foto 02 200pxbdan heb je zo een stuk of 7 -8 verkopers die hun waar aanprijzen. Gelukkig hadden we Irma mee die echt een ster is in dit soort dingen! Dus na wat kijken, boxen openen, materiaal controleren en afdingen op de prijs konden we voor een goede prijs 2 kisten inladen in onze bus.

Tevreden vervolgden we onze reis en besloten gelijk Kevin, de Ugandese tandarts, te bellen om te kijken waar we met hem konden afspreken. Soms lopen dingen zoals ze moeten lopen ... Oftewel...toeval bestaat niet! Kevin bleek verhuisd te zijn en we moesten direct de volgende afslag hebben en konden toen zo naar zijn huis rijden..... hadden we dus niet op dat moment gebeld.... hadden we weer terug kunnen rijden.

foto02 200pxbKevin heeft zich afgelopen weken enorm ingespannen voor de Stichting want hij heeft namens HUG met de firma Colgate gesproken en onderhandelt. En zij hebben besloten om onze Stichting te helpen en hebben 1300 tubes tandpasta en 480 tandenborstels gedoneerd! We zijn Colgate en Kevin enorm dankbaar voor alles wat zij voor de Stichting hebben gedaan

Na deze leuke en positieve ontmoeting met Kevin reden we door naar het weeshuis Noah’s Ark. Hier hebben we spullen afgegeven en opgehaald en natuurlijk even kennisgemaakt met het tandartsteam die daar morgen van start gaan met de kinderen van het weeshuis. We konden ons zelfs nog even nuttig maken om de rontgensensor aan te sluiten en uit te testen.
Ondertussen hadden Birra en Jimmy alle tandheelkundige kisten in de truck geladen om mee te nemen en was het al 17 uur geweest... dus zijn we weer in de auto gesprongen voor het laatste stuk van onze reis met eindbestemming Jinja.

foto 03 200pxbRond 18:15 kwamen we bij ons hotel (Source of the Smile) aan waarna we gauw de sleutel van onze kamer hebben opgehaald. Alle kisten en de dozen tandenborstels en tandpasta’s zijn in onze kamer gezet .... en ondanks dat het een grote kamer is... met zoveel spullen erin wordt het toch best vol...


Inmiddels was het 19:30 en hebben we snel een hapje gegeten waarna weer vol energie verder zijn gegaan met het verstevigen van de kartonnen dozen en het uitpakken van de 1100 tandenborstels en tandpasta’s die we morgen ongeveer nodig zullen hebben voor de 1ste dag van onze poetslessen

foto 04 200pxbfoto 05 200pxbfoto 06 200pxb

Hierna hebben we even buiten gezeten, nog even iets gedronken en op deze lange, enerverende en zeer bijzondere dag met een goed gevoel terug gekeken.