Entebbe, zaterdagavond 13 oktober.
Vanmorgen vroeg begon ons avontuur... de start van de poetsinstructie week.
Rond 7:30 kwam het team (Carolyn, Irma en Therese) bij elkaar op Schiphol.
Na een vrolijke begroeting gingen we in de rij om onze koffers af te geven.... daar stonden we met alle 3 een karretje vol koffers.... Door de toezegging van Piloten zonder Grenzen hadden we toestemming om 3 extra koffers mee te nemen(waar we ontzettend blij mee zijn). En naar Uganda mogen altijd al 2 koffers van 23 kg mee...dus we stonden daar dus met 9 koffers! De hand bagage mag een trolley van 12 kg zijn (gelukkig werd deze niet gewogen... want “overgewicht” was echt wel van toepassing op onze trolleys). Naast de trolley mag er dan nog een accessoire mee... een handtas oid... lees in dit geval nog een flinke rugzak voor Irma en Therese en ook nog een extra cameratas van Therese..... Oftewel.. we hadden echt mega veel spullen mee en gelukkig mocht alles ook het vliegtuig in zonder problemen.

2018 10 13 02 regen 200pxbDe vlucht verliep soepel en rustig. In Kigali- Rwanda wordt altijd een tussenstop gemaakt. Hier regende het behoorlijk maar we hoefden het vliegtuig niet uit dus dat was prima. Met een kleine vertraging zijn we hiervandaan naar Entebbe vertrokken.
Daar hebben we op ons gemak alle handbagage bij elkaar gezocht en het vliegtuig verlaten. Daarna was het natuurlijk wachten voor de douane en ondanks dat we allemaal al een digitaal visum hebben duurt dit gewoon lang...maar dit is Africa en we hebben de tijd...
2018 10 13 03 aankomst 200pxbToen al onze koffers van de band gehaald en ook hier weer even een fotomomentje natuurlijk waarna we de luchthaven konden verlaten. Het moment dat je naar buiten stapt en de geur en warmte van Africa voelt en ruikt... dat blijft altijd een beetje thuiskomen.. zo bijzonder!
We zijn naar de parkeerplaats gelopen en hebben alle koffers in het busje gestopt waarna we naar het Airport Guesthouse zijn gegaan (15 minuten rijden dus dat is perfect). Na een cola’tje (sorry, best slecht voor ons als tandheelkundigen) was het na middernacht en zijn we naar onze kamers gegaan. Tijd voor ons eerste nachtje in Uganda....