opbouwen 1 200pxbopbouwen 2 200pxbVanmorgen vertrokken we weer naar Polota. Een bekende plek voor de meiden van de poetsweek maar een hele nieuwe omgeving voor de 3 tandartsen. Aangekomen bij de kerk die op het terrein van de St Stephen’s school staat, waar we vorige week op de eerste dag poetsles gegeven hebben, waren er al allerlei leerlingen druk bezig met het schoonmaken van de kerk. Toen Birra met de truck aankwam hebben we met hulp van wat leerlingen de kisten eraf gehaald en naar binnen gedragen. De kliniek opbouwen duurt altijd even maar om even over half 10 konden we de eerste mensen verdoven.
Inmiddels was Thérèse ook weer terug, zij moest helaas even naar het Guesthouse terug omdat ze een aantal dingen vergeten had....

Het was bijzonder om te zien hoe snel het hele team de draad van gisteren oppakte. In een mum van tijd heerste er een serene stilte in de kerk en verliep de doorstroom van patiënten uiterst soepel! Bij de ingang van de kerk deed Thérèse de screening. Redelijk veel kinderen willen graag naar binnen vanwege het feit dat ze een cadeautje krijgen als ze behandeld worden (knuffel, pen of iets dergelijks) dus is het belangrijk om deze kinderen er tussen uit te halen. Tenslotte is het niet de bedoeling dat de tandartsen los zittende melkkiezen trekken als er geen pijn aan is en/of gaatje in zit.
Daarna deed de tandarts de intake en verdoofde de tand of kies die eruit moest. Voorin de kerk zitten de mensen dan te wachten tot ze aan de beurt zijn. Als de pijnlijke tand of kies dan getrokken is mogen ze langs de cadeautafel waarna ze de kerk verlaten.

01 200pxb04 200pxb05 200pxb

02 200pxb03 200pxb07 200pxb
De dag verliep zonder incidenten en aan het einde van de dag konden we concluderen dat er geen (tandheelkundig) gekke dingen gebeurd waren. zoals ernstig afgebroken kiezen en andere onverwachte dingen. 
Natuurlijk hebben we wel flinke ontstekingen, gaten, abcessen enz enz gezien.
Stiekem waren we blij dat er in het Guesthouse geen andere mensen waren terwijl wij aan ons avondeten zaten, want de herinneringen van de dag waren voor vreemden vast niet altijd even prettig (heb jij die mevrouw gezien met die kies rechtsboven met... bla, bla, bla .... Heb jij die kies getrokken bij dat jongetje met..... enz, enz, enz)

Het was een goede maar drukke dag vandaag en iedereen hoopt dat dit de komende dagen zo blijft!