Independence day.....oftewel een vrije dag voor ons omdat alle scholen gesloten zijn.
Toch wel een beetje gek om je werkweek zo te beginnen.... maar we hebben besloten er een leuke, toeristische dag van te maken.
Om 9 uur vertrokken we naar een waterval in de rivier de Nijl. Het eerste stuk was gewoon over een asfalt weg maar al snel draaiden we een rode zandweg op....
De weg was goed begaanbaar maar omdat het geen asfalt is reden we natuurlijk wat langzamer waardoor we goed een kijkje op de huizen en bijna in het leven van de mensen konden werpen.

01 rivier 200pxb02 rivier 200pxb03 motor 200pxb

Na een uurtje kwamen we bij de waterval aan. Wat een prachtige en indrukwekkende plek was dat....het water stroomde met zo’n ongelofelijk grote kracht langs ons heen..... dat is eigenlijk niet goed te omschrijven of op een foto vast te leggen.
We hebben hier een tijdje staan kijken en genieten en zijn nog wat langs de rivieroever gaan wandelen. Toen we uitgekeken waren (of door de zon weggebrand...geen idee wat de doorslaggevende factor uiteindelijk was....) zijn we naar Jinja gereden en hebben we langs allerlei souvenirswinkeltjes gelopen en de nodige dingetjes aangeschaft. Inmiddels was het natuurlijk tijd voor een hapje eten dus zijn we in een restaurantje gaan zitten en hebben we een lekker broodje en/of salade gegeten. Via de andere kant van de straat terug gelopen (en natuurlijk nog meer dingetjes gekocht).

04 huizen 200pxb06 het team 200pxb

Toen we klaar waren met onze inkopen zijn we op de boda boda naar het hotel terug gegaan. Een boda boda is een brommer die als taxi dienst doet, je zegt waar je heen wilt, spreekt een prijs af, stapt achterop en... daar ga je dan..... Een heel bijzondere ervaring die wel echt bij het Ugandese avontuur hoort!

Terug in het hotel zijn we aan onze voorbereidende werkzaamheden begonnen.... namelijk alle tandenborstels en tandpasta’s uit de bulkverpakking halen (zijn per 12 verpakt) en ze per dozijn in een doos gedaan. De reden waarom we dit doen is omdat het zo makkelijker uit te delen is in de klas morgen. Hierdoor kunnen we efficiënt de klas door en hebben we geen verpakkingsrommel in de klas.

Vanavond kwam Jennie langs om e.e.a kort te sluiten sluiten voor vrijdag als we de kinderen bij haar op school gaan poetsen. Met zijn allen gegeten en gezellig gekletst. Vanaf morgen is het over met de “pret” want dan gaan we echt aan de slag!!