Zondag 16 oktober

Vandaag was voor een deel van onze groep een vakantiedag... Lekker een beetje uitslapen, wat winkelen, souvenirs kopen enz.

Voor Frank, Margriet en Therese was het een reisdag. Vanuit Entebbe naar Jinja....de afstand is 116 km en de officiële reistijd is bijna 3 uur... Wat op zich al aangeeft dat het  qua afstand wel meevalt maar dat je er gewoon lang over doet..

We vertrokken om 10:00 uur maar er was behoorlijk wat verkeer onderweg dus het ging niet heel snel. Onderweg hebben we Vincent opgepikt, hij gaat volgende week de sterilisatie doen. Verder hebben we een nieuwe kist gekocht waar we de overgebleven tandenborstels en tandpasta in kunnen opslaan. Helaas hadden we daarna een klein ongelukje met een kras en een deuk als gevolg op de zij/achterkant van onze bus.... gelukkig was er geen persoonlijk letsel! Jimmy en de meneer van de andere auto hebben een tijd staan praten/onderhandelen en uiteindelijk hebben ze gegevens uitgewisseld. Natuurlijk moest de eigenaar van de bus op de hoogte gebracht worden dus zijn we langs Noa's Ark gereden zodat Piet het met eigen ogen even kon zien. Hierna hebben we onze weg vervolgd en uiteindelijk waren we om 15 uur in Jinja bij ons Guesthouse.

Guesthouse Source of the SmileGuesthouse Source of the SmileFrank had nog wat spullen meegenomen voor Suzanne, Marianne en Claudia. Dus bij aankomst in het Guesthouse kon hij dat aan hen geven waarna zij terug gingen naar Noah's Ark om daar nog een week te gaan werken op de gerepareerde unit!

Om 16 uur hadden wij onze welkomsbijeenkomst. Grace en Kevin, de Ugandese tandartsen die met ons gaan werken komende week, waren ook gekomen. Onder het genot van een vers vruchtensapje hebben we elkaar alvast een beetje leren kennen en besproken hoe we het gaan aanpakken komende week. Een zeer nuttig en gezellig uurtje met elkaar doorgebracht. Waarbij het enthousiasme en de leergierigheid van de Ugandese tandartsen hartverwarmend was.

Kortom... Een rustige, relaxte en toch nuttige dag vandaag. Nog 1 nachtje slapen en dan start het volgende project van deze periode!
.