Zondag 9 oktober

Vandaag maken we kennis met Afrika. Afspraken zijn er absoluut om na te komen maar.... "This is Africa" ... Dus soms lukt dat niet helemaal zoals gepland....
Haken voor koude babyvoetjesHaken voor koude babyvoetjesBijvoorbeeld als je (als chauffeur) de bus op komt halen zoals afgesproken maar ...
de sleutels zijn zoek... dit is wat Jimmy gebeurde bij Noah's Ark en voor hij de sleutels had.. Dat duurde dus even. Daarna moest hij nog naar ons toe rijden in Entebbe, dus een uurtje vertraging heb je dan maar zo...

Alle koffers in de bus geladen, snel nog even koffie gedronken (want dat hadden we 20 minuten eerder besteld ... En als het dan klaar is kan je dat niet laten staan natuurlijk. Dat is wel heel onbeleefd)


De meiden onderwegDe meiden onderwegVandaag is het hier in Uganda Independence day (onafhankelijkheids dag). Wij waren bang dat dan misschien alles dicht zou zijn en we geen geld konden wisselen maar gelukkig viel dat mee. Vlak bij het hotel in Entebbe hebben we alle dingen die we wilden doen afgehandeld (geld pinnen of wisselen en water kopen) waarna we op weg konden. Onderweg genoten van alle bedrijvigheid langs de weg.... Die is er altijd natuurlijk maar doordat het nu een feestdag was waren er extra activiteiten en liep iedereen in zijn mooiste kleding! Wat een bijzonder schouwspel, zo kleurrijk, zo mooi!

De drukte in Kampala viel mee dus daar reden we redelijk soepel doorheen. Vlak buiten de stad geluncht (want het was inmiddels al bijna 13:30 uur)
Rond 15 uur waren we uiteindelijk op Noah's Ark. Het weeshuis, opgezet door Piet en Pita Buitendijk waar, via de stichting HUG, ook 2x per jaar een tandarts met assistente heen gaat om alle kinderen daar te behandelen.
Hier hadden we even overleg met Suzanne, Carmelita, Marianne en Claudia. Zij zijn afgelopen weekeinde hier aangekomen en gaan de komende week met zijn 4'en (en de 2de week met zijn 3'en) vol aan de slag om alle tandheelkundige problemen zo goed mogelijk op te lossen. (Carmelita zal zich de 2de week bij ons aansluiten en in de sloppenwijk aan het werk gaan) Natuurlijk hebben we ook even bij de kinderen gekeken (en gespeeld en geknuffeld natuurlijk).... Al veel te snel was het tijd om verder te rijden.

Onderweg kwamen we regelmatig "CD" auto's tegen (oftewel: Corps Diplomatique -> parlementsleden). Begeleid door politieauto's met zwaailichten enz.  Dit natuurlijk allemaal in het kader van Independance Day.

Rond 17:45 kwamen we bij ons Guesthouse in Jinja aan. Hier hadden we nog even een dingetje met de kamer reserveringen. Geen idee wat er mis is gegaan of waar en bij wie maar ... We hadden een kamer te weinig. Belangrijk was natuurlijk dat we dit zo goed mogelijk op konden lossen. Nou, het is opgelost maar....ideaal is het absoluut niet .... want Ina en Miranda moeten in de komende week nog 2 of 3x van kamer wisselen..... Helaas.... Niet wat we voor ogen hadden maar ook hier geld  "This is Africa"....


Inmiddels was de vrachtwagen met alle tandheelkundige kisten aangekomen.
Met vereende kracht zijn die kisten uit de vrachtwagen gehaald en in de hotelkamer gezet. Waarna ook bijna alle koffers hierbij konden. Gelukkig is dit een grote kamer zodat we er nog kunnen lopen en slapen.
 
Na het eten hebben we bijna 1200 tandenborstels en tandpasta's uitgepakt en klaar gezet zodat we daar morgen mee aan de slag kunnen. Na een kort "werkoverleg" (hoe ziet de dag er uit morgen, wie doet wat enz) is iedereen naar zijn kamer gegaan om nog wat te lezen, ontspannen of gewoon lekker op tijd naar bed te gaan.

Al met al was het best wel weer een enerverend dagje zo.....En morgen gaat het echte werk beginnen.... We hebben er allemaal super veel zin in!
Welterusten voor nu!
.