Zaterdag 8 oktober
Afscheid op SchipholAfscheid op SchipholLieve allemaal,  

Uit heel Nederland (Appingedam, Beverwijk, Zuidwolde, Zoetermeer en Alphen a/d Rijn) was het poetsteam vertrokken om elkaar om 7:15 uur te treffen op Schiphol bij de KLM balie. Al direct was duidelijk dat iedereen er ontzettend veel zin in heeft. Daar stonden we...
Allemaal met 3 koffers (van 23 kilo), handbagage(trolley), een extra handtas, fleecejasje aan of over de arm (scheelt weer ruimte in de bagage die weer met ander nuttig materiaal kon worden opgevuld) en een knuffel dier op onze arm.
Afgeladen dus met spullen, vrolijk, lachend, grapjes makend, vol enthousiasme.....
Gek toch, dat mensen zo naar ons keken???


GBagage voor 1 persoonBagage voor 1 persoonelukkig ging het inchecken heel soepel... Iets waar we allemaal wel een beetje tegenop zagen want ...wat als.....  

Wat als er problemen zouden zijn met onze 3de koffer?? (Met dank aan Piloten zonder grenzen ter ondersteuning van ons goede werk in Uganda)

Maar zoals gezegd ... Zonder problemen konden alle spullen mee. De koffers waren super netjes op gewicht (varierend van 22,3 tot 22,9 kg)


Nadat alle koffers waren verdwenen gingen wij richting de controle. Laatste beetjes water opgedronken, alle vloeistoffen/tubetjes etc in een zakje. Hier en daar moest er even een tas o.i.d open maar al snel hadden we al onze spulletjes weer bij elkaar. Gezien onze eigen (praktijk) ervaringen met de wel bekende protocollen hebben we ons er toch weer over verbaasd dat je bij balie 1 alle oplaadsnoertjes uit de tas moet halen... en bij balie 2 dus niet.... Heel bijzonder.

Vertrek SchipholVertrek SchipholHierna langs de paspoort controle en toen waren we "vrij" om te doen wat we wilden tot onze boarding tijd.

We hebben even wat dollars gepind (om het visum op de luchthaven in Entebbe te kunnen betalen), wat gewinkeld en heerlijk koffie gedronken!


10:45 uur zouden we vertrekken maar doordat er een aantal (10!!) mensen niet de juiste papieren hadden en dus niet mee mochten moest er bagage uit het ruim van het vliegtuig gehaald worden. Ook hier hebben wij ons weer afgevraagd hoe dit kan... Hoe kan iemand inchecken, bagage afgeven, door de boardingpass controle, de paspoort controle en dan bij het aan boord gaan van het vliegtuig niet de juiste papieren hebben??? Verder zijn we niet kritisch hoor...!

Maar goed, we zijn zonder problemen en iets later dan gepland vertrokken.

Onderweg veel gekletst, gelachen, gegeten, geslapen enz... Alle dingen die je zoal doet op een lange vlucht.


We hadden de wind mee en om 22:00 uur (lokale tijd, dus 21 uur Nederlandse tijd) en met een temperatuur van 23 graden waren we in Entebbe geland. De procedure bij de douane viel eigenlijk alles mee.... Een blik in het gele boekje (inentingsboekje) of je een gele koorts stempel erin had staan was de eerste fase. Daarna naar het strenge hokje met de echte douanebeambten.... Daar was de uitdraai van het toekennen van het visum, het paspoort en het formulier wat we in het vliegtuig ingevuld hadden (met natuurlijk de 50 US dollar) voldoende om het fel begeerde entree stempeltje te krijgen!! (Alle kopieën en de pasfoto die mee moesten.... Allemaal voor niets dus)

Aankomst in EntebbeAankomst in EntebbeDe koffers waren er ook super snel! En ook allemaal! Een mooie groepsfoto gemaakt met al onze spullen, nog 1 keer alle koffers door een scanapparaat (waarom, vroegen wij ons af??) en toen naar buiten. Daar stond Vincent ons op te wachten (aangename verrassing voor ons) samen met een chauffeur van het Airport Guesthouse. In het hotel werden we met heel veel warmte en enthousiasme door Charles welkom geheten! Wat is het toch bijzonder om hier weer te zijn! En wat voelt dat toch vertrouwd!  

Natuurlijk kregen we een heerlijk passionfruit-juice als welkom! Hebben we nog even kort de dag van morgen besproken en is iedereen naar zijn kamer gegaan om lekker een paar uur te gaan slapen!

Het was een super goede, soepele reisdag vandaag. We zijn in Uganda, het avontuur is gestart. Welterusten voor nu!