De tandheelkundige groep in de sloppenwijk had een welverdiende vrije dag.
Ziria, onze allerliefste serveerster in het 2Friends Guesthouse, had hen uitgenodigd met haar mee naar de kerk te gaan en dat voorstel was in dank geaccepteerd. Om 10 uur stond Ziria hen al op te wachten en daar ging het hele stel in de bus van Jimmy.
Het bleek een geweldige kerkdienst met veel zang en dans, zoals het in vele kerken hier in Afrika swingt.
Nadien waren ze met hun allen uitgenodigd bij Ziria in haar hele kleine huisje om bij haar te lunchen en hebben ze er, zoals deze groep dat zo goed kan, weer een feestje van gemaakt.

huginuganda-2014-0078Thk-team in de kerkhuginuganda-2014-0079lieve Ziria en haar buurvrouw hebben een volledige maaltijd voor het team gemaakt

De rest van de dag brachten ze, ieder op eigen wijze, door en 's-avonds waren ze uitgenodigd bij Jouko en zijn vrouw (de eigenaren van het 2Friends Guesthouse) in hun prachtige huis aan de Nijl.

Bij Noah's Ark was tandarts Arend van den Akker en preventie-assistente Miranda van den Oever, geassisteerd door tandarts Henk den Breejen en ondergetekende, aangekomen en direkt aan de slag gegaan. De hele praktijk werd van onder tot boven gesopt, instrumenten werden gesteriliseerd en gerepareerd, nieuwe spullen uit de koffers kregen een plekje, kortom: Patiëntklaar!
Om 4 uur 's-middags lagen de eersten in de stoel en werd er naar hartenlust geboord en gevuld.

huginuganda-2014-0100Henkhuginuganda-2014-0101Arend en Miranda