Al vroeg werden de 1e (kerst)inkopen gedaan voor onze kerstmarkt in Nederland, straks in december.
Nadien werd het KAYDA-kindertehuis in de sloppenwijk Katwe in Kampala bezocht en schrokken we van de makabere aanblik. Sommige jongens waren stoned en het huis had geen progressie meer doorstaan na 2007.
We hebben dit met de uncles (verzorgers worden hier zo genoemd) besproken.

KAYDAKAYDA

Na de lunch bij de (Nederlandse) firma 'Brood' midden in het centrum liet Vincent ons zijn net opgestarte bedrijf zien.
Wat was ik trots op dit voormalige sloppenwijkkind, die alleen een pen - zonder vulling - bezat toen ik hem in 2001 opzocht in het lemen hutje waar hij met zijn oma woonde.

Na zijn MBO-studie IT in Apeldoorn in 2005 heeft hij een geweldige baan bij TASO gekregen en is daar nog steeds naar volle tevredenheid werkzaam. Helaas heeft Amerika de subsidiekraan voor een deel per 1 januari a.s. dichtgedraaid naar deze aids-company en wordt het op den duur onzeker of Vincent daar kan blijven werken.
Hij studeert IT sinds 2 jaar aan de universiteit en is als geen ander op de hoogte van alle facetten van dit vak.
Dit allemaal is de reden dat hij een eigen bedrijf is begonnen in IT-gerelateerde zaken. Sarah, zijn vriendin, doet het kantoorwerk en samen staan ze aan de wieg van wat hopelijk op den duur een goed florerend bedrijf mag gaan worden.

huginuganda-2014-0012Vincent's office

Daarna sprongen we in de auto, terug naar ons heerlijke guesthouse in Entebbe, waar lieve vriendin Mariska al in de tuin zat te wachten met haar 2 kinderen. Heerlijk bijgepraat en wederwaardigheden gewisseld.

Om 22 uur met de shuttlebus van het Airport Guesthouse mee naar het vliegveld waar de meiden Tandartsassistentes aankwamen. Zo heerlijk om hen te zien en zo blij dat ze er zijn!

Vertrek TandartsassistentesVertrek TandartsassistentesAankomst TandartsassistentesAankomst Tandartsassistentes