Ook in september 2022 organiseert stichting Help UGanda (HUG) weer tandheelkundige hulp voor de allerarmsten in de regio van Jinja, Uganda.
Dit keer starten we met Poetsinstructies.

Volg het werk tussen 30 september en 15 oktober  op deze website.

Teamleider Thérèse ElkerboutTeamleider Thérèse Elkerbout
Thérèse is (geregistreerd) mondhygiënist en gaat voor de
5de x als teamleider mee voor de Stichting Help Uganda (HUG). Zij werkt in de maatschap van Mondhygiëne Praktijk Nieuwkoop en promoveert eind van dit jaar aan de ACTA (Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam). Door de COVID-19 pandemie kon er de afgelopen jaren niet gewerkt worden in de sloppenwijk Polota. Thérèse is dus erg benieuwd welke gevolgen hiervan zichtbaar zullen zijn. Bovenal hoopt zij samen met het team van dit jaar een mooie en succesvolle tijd te hebben. Met veel blije kinderen die weer poetsinstructies en een tandenborstel en tandpasta zullen krijgen.

 


Tandartsassistente Miranda van den OeverTandartsassistente Miranda van den Oever

Miranda is sinds 2006 werkzaam als tandarts-, en (paro)preventie assistente. Na enkele jaren niet mee geweest te zijn is ze dit jaar weer van de partij. Met haar werkervaring in de sloppenwijk Polota zal zij zeker zeer veel kunnen betekenen voor het team. Zij kijkt enorm uit naar het geven van de poets instructies aan de kinderen op de diverse scholen in de eerste week en de behandelingen van de mensen in de 2de week.

 andarts Rachel de Jong GosselinkTandarts Rachel de Jong-Gosselink

In 1989 studeerde Rachel aan de VU in Amsterdam af als tandarts. Aansluitend heeft zij in diverse praktijken gewerkt en had ze bijna 30 jaar een eigen praktijk in Zaandam. Naast haar werk in de praktijk organiseerde zij ook tandheelkundige cursusreizen naar het buitenland. Rachel heeft grote affiniteit met kinderen en ze heeft eerder 2 keer in Roemenië tandheelkundig vrijwilligerswerk gedaan. Toen zij de oproep van Stichting HUG zag aarzelde ze geen moment en ze kijkt erg uit naar de poetslessen en de behandelingen die ze zal geven in Uganda.

 Jennie Saku van TrierumJennie Saku -van Trierum

Jennie woont al jaren in Uganda en is via Stichting Luga Care verbonden aan de Little Angels school in Busaana. Zij coördineert altijd dat HUG poetslessen komt geven op haar school en dat de kinderen behandeld kunnen worden. Dit jaar zal zij ook zelf als assistente meewerken tijdens de tandheelkundige behandelweek. Ze kijkt ernaar uit om zo dichter betrokken te zijn bij de behandelingen die Stichting Help UGanda (HUG) uitvoert in Uganda.

 

 


Verder bestaat het resterende deel van het Nederlandse team dit jaar uit 3 zussen die met elkaar dit avontuur aan gaan.

Mondhygiënist Babette de RuiterMondhygiënist Babette de Ruiter
Babette is in 2021 afgestudeerd als mondhygiënist van de Hogeschool Utrecht. Zij is werkzaam in twee algemene groepspraktijken in Rotterdam. Zij kijkt uit naar deze bijzondere ervaring met stichting HUG en zal met veel plezier zorg verlenen aan de kinderen in Uganda.

 
Tandarts Ingrid de RuiterTandarts Ingrid de Ruiter
Ingrid is nog maar een paar maanden afgestudeerd als tandarts aan de ACTA. Samen met haar zussen gaat ze graag op reis. En hoe bijzonder is het om via Stichting HUG dit ook op tandheelkundig vakgebied met elkaar te kunnen delen. Ze staat open om veel nieuwe dingen te leren en heeft er enorm veel zin in om Uganda te ontdekken. 

 

TaTandarts Marjolein de Ruiterndarts Marjolein de Ruiter
Marjolein is in 2019 afgestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Met veel plezier is zij werkzaam in twee groepspraktijken in Rotterdam als algemeen practicus. Toen zij hoorde van stichting HUG was zij meteen enthousiast. Het is namelijk niet de eerste keer dat Marjolein zich inzet voor een vrijwilligers organisatie. In 2018 heeft zij met een team tandartsen in Nepal tandheelkundige zorg verleend. Zij staat te springen om te helpen en kan niet wachten tot Oktober.

 Tandarts in opleiding Ruth NamugaboTandarts in opleiding Ruth Namugabo
Ruth woonde als kind op Noah’s Ark in Mukono. 2x per jaar komen en tandartsen en assistentes vanuit nederland namens Stichting HUG in het kindertehuis. Ruth vond de tandarts bezoeken altijd al leuk en al snel mocht ze (administratief) helpen als de tandartsen er waren. Zo is haar liefde voor het vak ontstaan. Zij is nu 2de jaars student tandheelkunde (Public Health Officer-Dentistry) en gaat dit jaar voor het eerst mee om te kunnen assisteren in de sloppenwijk Polota.Tandartsassistente Sauba Najjingo

 

Tandartsassistente Sauba Najjingo
Sauba werkt sinds 3 jaar bij tandarts Kevin in zijn praktijk Hark Dental in Entebbe. Dit jaar zal zij voor het eerst mee gaan om te assisteren in de sloppenwijk Polota. Een leuke en spannende uitdaging waar ze erg naar uitkijkt. Zeker omdat ze samen met Ruth de eerste Ugandese dames zijn die het team versterken.

 
Tandarts Kevin Herbert KiberuTandarts Kevin Herbert Kiberu
Het is alweer voor de 6de x dat Kevin met de Stichting Help UGanda (HUG) kan meewerken in de sloppenwijken van Jinja! En daarnaast heeft hij ook al diverse malen in de tandheelkundige kliniek van het kindertehuis Noah's Ark, gewerkt. In 2013 heeft Kevin zijn diploma Public Health Officer-Dentistry behaald. Sindsdien heeft hij gewerkt voor Rotary Uganda, Rotary International, Hope Smiles International, Hark Dental en the Kemlong kids. We zijn superblij dat Kevin ook dit jaar weer van de partij is.

 

Tandarts Boaz Jardel MwesigwaTandarts Boaz Jardel Mwesigwa
In 2007 heeft Boaz zijn diploma Public Health Officer-Dentistry behaald. Sindsdien heeft hij gewerkt voor verschillende organiasaties waaronder het Medicare Health Professionals College. In 2015, 2017 en 2018 was hij ook al bij ons team in Polota en we zijn heel blij dat hij ook dit jaar weer van de partij is.

Deel dit:

FacebookTwitterLinkedin
Terug naar boven