Ook in 2019 organiseert stichting Help UGanda (HUG) weer tandheelkundige hulp voor de allerarmsten in de regio van Jinja, Uganda. In de week voorafgaand zullen alle tandartsassistentes en de teamleider Thérèse Elkerbout (die mondhygiëniste is) Poetsinstructies verzorgen op alle scholen in Polota, met in totaal 6000 kinderen. Deze scholieren krijgen een tandenborstel en tandpasta (voor velen de 1e in hun leven!) en wij zullen ze leren hoe en wanneer deze te gebruiken.

In de Tandheelkundige week daarna zullen de Tandartsen en de Tandartsassistentes in onze 'tandheelkundige kliniek' in een kerk vele patiënten kiespijnvrij helpen. Meestal loopt dit aantal op tot ruim 1.000 dankbare patiënten.

Heeft u interesse om hier als tandarts en assistente(s) ook een keer uw kwaliteiten in Uganda aan te bieden om daar te helpen?
Vul dan het aanmeldingsformulier in.

Bent u geïnteresseerd om mee te doen?
Als u na het lezen van de informatie hieronder geInteresseerd bent om ook uw geweldige baan uit te oefenen in het Tandheelkundig Team in de sloppenwijk Polota van het prachtige Uganda, kijk dan op onze Vacature-pagina.

Volg het werk van het team in de werkweken tussen 5 oktober en 19 oktober op deze website.
Klik hier voor de verslagen.

 

Poetsinstructieteam dat op 5 oktober naar Uganda vertrekt:


Thérèse ElkerboutTeamleider Thérèse Elkerbout
Thérèse is mondhygiënist en gaat voor de 4de x als teamleider mee voor de Stichting Help Uganda (HUG). Zij werkt in de maatschap van Mondhygiëne Praktijk Nieuwkoop en op de ACTA (Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam). Vorig jaar heeft het team voor het eerst kunnen werken met de tandheelkundige mobiele unit en betere tandheelkundige zorg kunnen leveren in de sloppenwijk. Zij is heel benieuwd of dat dit jaar zichtbaar is en zo ja op welke manier. Daarnaast hoopt zij samen met het team van dit jaar een mooie tijd te hebben zodat weer veel kinderen poetsinstructies en een tandenborstel en tandpasta kunnen krijgen.


Anouk van GompelAssistente Anouk van Gompel
Anouk is tandartsassistente en preventie-assistente en met haar 25 jaar de jongste van het team. Dat heeft haar er echter niet van weerhouden om mee te gaan. Vanaf het moment dat zij er met Lucy en Lis over sprak en er gevraagd werd om mee te gaan naar Uganda heeft zij geen moment getwijfeld en meteen ja gezegd. Sinds 2017 is zij werkzaam in een tandartspraktijk in Nederweert. Dat zij haar vak nu in Uganda mag gaan uitoefenen vind zij heel bijzonder en een hele eer. Tandartsassistentes zijn over het algemeen aan een plaats gebonden maar nu kan zij haar grenzen verleggen en daarmee mensen die het heel hard nodig hebben echt helpen.


Monique Joubij RijnsburgerMondhygiëniste Monique Joubij-Rijnsburger
Monique is al 34 jaar mondhygiëniste en werkt sinds 2012 bij Tandheelkundig Centrum Vitalis in Alphen aan den Rijn. Sinds 2017 werkt ze ook bij Mond en Welzijn, een ambulante mondzorg praktijk. Mond en Welzijn biedt mondzorg aan ouderen in de zorginstelling. In 2017 is Monique voor de eerste keer meegegaan naar Uganda met het poetsteam. Vorig jaar heeft zij meegewerkt met de tandheelkundige werkweek. Dit jaar gaat zij mee met het poetsteam en de tandheelkundige werkweek! Ze kijkt er enorm naar uit om weer mee te gaan als vrijwilliger voor de stichting HUG!Lucy SnijdersAssistente Lucy Snijders
Lucy werkt sinds 2008 met veel plezier als tandarts/preventie assistente in Helmond.
Nadat ze in 2013 naar Kenia is geweest om daar te werken voor een tandheelkundig project, is het blijven kriebelen en is ze in 2017 naar Uganda gegaan met de stichting HUG. Dit is zo goed bevallen dat ook dit jaar weer mee gaat. In de eerste week gaat ze samen met vriendin Lis de speeltuin van de Little Angels School een nieuwe lik verf geven en dit is heel bijzonder omdat hun sponsorkind hier op school zit. In de tweede week gaan ze samenwerken met de tandartsen om een mooie bijdrage te leveren aan de mondgezondheid van de mensen rondom Jinja. Geboeid door de mooie Afrikaanse mensen, het prachtige land en het voorrecht om iets te kunnen betekenen voor de medemens, wil ze zich ook deze keer, wederom 100% inzetten voor de stichting HUG.


Lis SchuurmanLis Schuurman
Lis is werkzaam als storemanager bij Sacha shoes. Door de 2 eerdere werkervaringen en het enthousiasme van Lucy wilde Lis graag zelf ook eens mee om te zien en te ervaren hoe het in Uganda is. In de eerste week gaat ze samen met vriendin Lucy de speeltuin van de Little Angels School een nieuwe lik verf geven en omdat hun sponsorkind hier op school zit is dit heel speciaal. In de 2de week zal zij bij de tandheelkundige werkzaamheden assisteren. Dit alles bij elkaar beloofd een onvergetelijk reis te worden.


2019 10 Berinde MetselaarBerinde Metselaar
Berinde heeft deze zomer haar opleiding tot verpleegkundige afgerond aan de Noordwest Academie. Ze verblijft sinds 25 juli in Afrika om vrijwilligerswerk te doen in een lokaal ziekenhuis. Ze heeft dus al wat ervaring met de cultuurverschillen, de lokale bevolking en hun gebruiken. Ze hoopt de laatste 2 weken van haar verblijf een steentje te kunnen bijdragen aan het tandheelkundige project van de Stichting Help UGanda (HUG) om zo de medische zorg in Oeganda te verbeteren!

 

 

 

Tandheelkunigteam dat op 12 oktober naar Uganda vertrekt


Nathan KinketTandarts Nathan Kinket
Nathan is alweer 10 jaar geleden afgestudeerd als tandarts en heeft daarna een 4-jarige postdoctorale opleiding reconstructieve tandheelkunde aan het Radboudumc in Nijmegen gevolgd. Hiermee heeft hij zich gespecialiseerd in de parodontologie, implantologie en prothetische tandheelkunde. Hij werkt in Nijmegen en Breda. In 2017 was Nathan voor de eerste keer mee met de Stichting HUG. En hij kijkt er erg naar uit om ook dit jaar weer veel mensen van hun kiespijn af te helpen.

Margrieta KoemeesterTandarts Margrieta Koemeester
Vanaf juli 2018 is Margrieta in Groningen afgestudeerd als tandarts. Tijdens haar studie is ze in Brazilië geweest en heeft daar ook patiënten behandeld. Na haar afstuderen heeft zij gewerkt in tandartspraktijken te Groningen, Leeuwarden en Heerhugowaard. Dit wordt de eerste keer dat Margrieta met de stichting Help UGanda mee gaat. Ze heeft er heel veel zin in!

 

 
Caroline FreekeTandarts Caroline Freeke
Caroline is na diverse waarnemingen neergestreken in Dirkshorn waar ze nu ruim 25 jaar een eigen praktijk heeft. Ze heeft al eerder als vrijwilliger in Kenia gewerkt en ziet het als een uitdaging om onder bijzondere omstandigheden een bijdrage te leveren aan de tandheelkundige zorg voor wie dat nodig heeft. Caroline heeft al van eerdere vrijwilligers goede verhalen gehoord en kijkt ernaar uit om nu zelf met de stichting HUG aan de slag te gaan.

 

Herbert KiberuTandarts Kevin Herbert Kiberu
Het is alweer voor de 5de x dat Kevin met de Stichting Help UGanda (HUG) kan meewerken in de sloppenwijken van Jinja! En daarnaast heeft hij ook al diverse malen in de tandheelkundige kliniek van het kindertehuis Noah's Ark, gewerkt. In 2013 heeft Kevin zijn diploma Public Health Officer-Dentistry behaald. Sindsdien heeft hij gewerkt voor Rotary Uganda, Rotary International, Hope Smiles International, Hark Dental en the Kemlong kids. We zijn superblij dat Kevin ook dit jaar weer van de partij is.

 
Arthur MwesigwaTandarts Arthur Mwesigwa
Net als vorig jaar zal Arthur weer met de Stichting Help UGanda (HUG) meewerken. In 2013 heeft Arthur zijn diploma Public Health Officer-Dentistry behaald. Sindsdien heeft hij gewerkt voor verschillende organisaties waaronder het medisch centrum in Wakiso en Masindi. Daarnaast werkt hij samen met tandarts Kevin voor Hark Dental en the Kemlong kids. We kijken dus weer uit naar een mooie en productieve samenwerking.

 
Inge KroesTandartsassistente Inge Kroes
Inge houdt van afwisseling. Dat blijkt uit haar passie voor reizen, maar ook uit haar werkzame leven: van kapster tot fitnesstrainer tot tandartsassistente. En ach, tussendoor ook nog maar even een vrachtwagenrijbewijs gehaald. Sinds 2017 werkt ze bij H2 tandartsen in Nijmegen. Via haar Collega Nathan kwam ze in contact met stichting HUG. In onze westerse wereld vinden we een kraakheldere praktijk vanzelfsprekend en gáán we naar de tandarts. In Afrika wácht men op de tandarts. Al is het misschien de spreekwoordelijke druppel op een gloeiende plaat, of in dit verband een vulling in een te groot gaatje, voor Inge geeft het helpen van een paar mensen al voldoening. Haar motto is dan ook even simpel als doeltreffend: gewoon gaan en hup aan de slag!Paul DekkerPaul Dekker
Paul werkt als technisch adviseur voor infrastructurele projecten. Zijn vriendin Margrieta, die als tandarts voor de eerste keer mee gaat naar Oeganda, vroeg hem om ook mee te gaan en te assisteren bij de behandelingen. Paul is erg benieuwd naar het werkveld en de mondzorg die er in de sloppenwijken verleent kan gaan worden. Hij verwacht dat het een mooie en leerzame ervaring wordt.

 

 

 

 

Deel dit:

FacebookTwitterLinkedin
Terug naar boven