Het poetsteam vertrekt 13 oktober voor de poetsweek. Het is dit jaar een klein team en zal bestaan uit de mondhygienist Thérèse en de assistentes Irma en Carolyn.

Op zaterdag 20 oktober vertrekt kaakchirurg Margo samen met de assistentes Betty-Ann en Sonja en mondhygiënist Monique naar Uganda voor de tandheelkundige week. Samen met Ugandese tandartsen Kevin, Boaz en Arthur zullen zij weer veel mensen met kiespijn gaan behandelen.
therese 2018 250pxhMondhygiëniste en teamleider  Thérèse Elkerbout
Thérèse is mondhygiënist in hart en ziel en werkt in de maatschap van Mondhygiëne Praktijk Nieuwkoop. Daarnaast is zij werkzaam bij de ACTA (Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam). Dit wordt haar 3de x als teamleider voor de Stichting Help Uganda (HUG). Afgelopen jaar is Thérèse druk geweest met fundraising en zij hoopt dat we dit jaar kunnen gaan werken met de tandheelkundige mobiele unit om op die manier betere tandheelkundige zorg te kunnen leveren. Daarnaast hoopt zij samen met het team van dit jaar een super tijd te hebben zodat weer veel kinderen poetsinstructies en een tandenborstel en tandpasta kunnen krijgen.


Irma PaapTandartsassistente Irma Paap
Na de opleiding voor tandartsassistente (1981/1982) is Irma Paap sinds 1982 werkzaam als orthodontieassistente. Ze werkt sinds 2011 bij Orthocenter Castricum. Het werken met voornamelijk kinderen verveelt haar nooit. Omdat Irma regelmatig door Afrika reist, met een voorkeur voor Oost Afrika, heeft zij een cursus Swahili gevolgd, zodat zij met de lokale mensen een beetje kan communiceren.
Na de mooie ervaringen in voorgaande jaren is zij ontzettend blij dat zij ook dit jaar alweer voor de 7de keer mee kan en mag, met zowel de poetsinstructie- als de tandartsenwerkweek in de sloppenwijken dicht bij Jinja. Zo kan zij zich weer helemaal inzetten voor de mensen aldaar, die het zo hard nodig hebben. De voldoening die zij daarvan krijgt, is met geen pen te beschrijven.
"Dat moet je gewoon ervaren." zegt Irma.


Carolyn Adams 250pxhTandartsassistente Carolyn Adams
Carolyn Adams is moeder van twee volwassen zonen en van jongs af aan wist zij dat ze werkzaam wilde zijn in de zorg “als ze groot was”. Door toeval is ze als tandartsassistente gaan werken in diverse algemene praktijken. Tussen 2011 en 2016 heeft zij 5 jaar met ontzettend veel plezier als kraamverzorgende gewerkt. Inmiddels werkt zij alweer ruim twee jaar bij het CBT Rijnmond in Rotterdam, een verwijs kliniek voor iedereen die om wat voor een reden niet bij een gewone praktijk terecht kan. Hier kwam zij Jaume tegen, een tandarts die kwam “snuffelen” aan de werkwijze binnen het CBT. Jaume, net terug van zijn 1ste x werken in Uganda, was zo enthousiast.... en daar Carolyn al dol op Afrika was… gaat ze nu met Stichting HUG mee naar Uganda.... om haar passies (werk en Afrika) te combineren en ze kan niet wachten!

 

 

Tandheelkundige werkweek van 22 tot en met 26 oktober 2018


Margo 250pxhKaakchirurg Margo Houwing
Margo studeerde af in 1982 en was daarmee de eerste vrouwelijke kaakchirurg van Nederland. Na jaren in Zwolle gewerkt te hebben is zij sinds 1999 werkzaam in Leiderdorp op de poli Mondziekte, Kaak- en Aangezichtschirurgie van het Alrijne Ziekenhuis. Zij heeft de afgelopen jaren vele malen vrijwilligerswerk in Kenia gedaan en dit is de eerste keer dat zij meegaat naar Uganda voor de stichting Help UGanda (HUG).

 

 

 
Boaz 250pxhTandarts Boaz Jardel Mwesigwa
In 2007 heeft Boaz zijn diploma Public Health Officer-Dentistry behaald. Sindsdien heeft hij gewerkt voor verschillende organiasaties waaronder het Medicare Health Professionals College. In 2015 en 2017 was hij ook al bij ons team in Polota en we zijn heel blij dat hij ook dit jaar, gezonder en vitaler dan ooit na zijn open-hartoperatie van begin dit jaar, weer van de partij is.

 

 

 

 

 


arthurTandarts Arthur Mwesigwa

In 2013 heeft Arthur zijn diploma Public Health Officer-Dentistry behaald. Sindsdien heeft hij gewerkt voor verschillende organisaties waaronder het medisch centrum in Wakiso en Masindi. Daarnaast werkt hij samen met tandarts Kevin voor Hark Dental en the Kemlong kids. Dit is de 1ste x dat Arthur voor de Stichting Help Uganda werkt. We kijken uit naar een mooie, productieve samenwerking.

 

 

 Kevin 250poxhTandarts Kevin Herbert Kiberu
In 2013 heeft Kevin zijn diploma Public Health Officer-Dentistry behaald.
Sindsdien heeft hij gewerkt voor Rotary Uganda, Rotary International en Hope Smiles International. Tevens heeft hij voor Stichting Help UGanda (HUG) al eerder in Polota, alsook in de tandheelkundige kliniek van het kindertehuis Noah's Ark, gewerkt. We zijn heel blij dat Kevin ook dit jaar weer met ons mee kan werken!

 

 

 
Betty AnnTandartsassistente Betty-Ann
Sinds 1997 werkt Betty-Ann in de tandheelkundige zorg, eerst 4 jaar als tandartsassistente in een tandartspraktijk en aansluitend 17 jaar op een polikliniek Mondzieken, kaak- en aangezichtschirurgie (MKA). Op de poli MKA assisteert Betty-Ann de 4 kaakchirurgen, zij maakt röntgenfoto’s, assisteert aan de stoel en doet omloopwerkzaamheden.
In oktober 2018 gaat Betty-Ann naar Uganda, dit wordt haar tweede reis naar Afrika om vrijwilligerswerk te doen. Zij hoopt ook ditmaal weer een bijdrage te leveren aan de tandheelkundige zorg in een ontwikkelingsland, en ze kijkt er heel erg naar uit!
HUG.
Monique Joubij Rijnsburger 2Mondhygieniste Monique Joubij-RijnsburgerMonique is al 33 jaar mondhygieniste en werkt sinds 2012 bij Tandheelkundig Centrum Vitalis in Alphen aan den Rijn. Sinds 2017 werkt ze ook bij Mond en Welzijn, een ambulante mondzorg praktijk.
Mond en Welzijn biedt mondzorg aan ouderen in de zorginstelling,
Het is de tweede keer dat zij meegaat naar Uganda en ze kijkt er enorm naar uit om weer mee te gaan als vrijwilliger voor de stichting HUG.

 

 

 

 

 

Sonja 250pxhTandartsassistente Sonja Kooter
Sinds 1986 werkt Sonja Kooter , met veel plezier, als polikliniek/operatieassistente op de afdeling Mondziekten- Kaak en Aangezichtschirurgie van het Alrijne ziekenhuis in Leiderdorp.
Zij heeft eerder tandheelkundig vrijwilligerswerk gedaan in Kenia en heeft dit als heel bijzonder en dankbaar ervaren. Zij kijkt er nu dan ook naar uit om in oktober het Team van Stichting Help UGanda (HUG) tijdens de tandheelkundige week te versterken.