Thk-Polota-2015

Van 17 tot 27 oktober 2015 organiseert stichting Help UGanda (HUG) weer tandheelkundige hulp voor de allerarmsten in de regio van Jinja, Uganda. In de week voorafgaand zullen 3 tandartsassistentes en een vrijwilliger Poetsinstructies verzorgen op 8 scholen met in totaal 6.000 kinderen. Deze scholieren krijgen (voor velen de 1e in hun leven!) een tandenborstel en tandpasta en wij zullen ze leren hoe en wanneer deze te gebruiken.

In de Tandheelkundige week daarna zullen de Tandartsen en de Tandartsassistentes in onze 'tandheelkundige kliniek' in een kerk vele patiënten kiespijnvrij helpen. Meestal loopt dit aantal op tot ruim 1.000 dankbare patiënten.

Heeft u interesse om hier als tandarts en assistente(s) ook een keer uw kwaliteiten in Uganda aan te bieden om daar te helpen?
Vul dan het aanmeldingsformulier in.

Bent u geïnteresseerd om mee te doen?
Als u na het lezen van de informatie hieronder geInteresseerd bent om ook uw geweldige baan uit te oefenen in het Tandheelkundig Team in de sloppenwijk Polota van het prachtige Uganda, kijk dan op onze Vacature-pagina.

Juliëtte Schouten 250pxhJuliëtte Schouten

Juliette is in 2010 afgestudeerd aan het ACTA en momenteel werkzaam in 2 groepspraktijken in Alphen aan den Rijn en Waddinxveen. In 2013 heeft Juliette vrijwilligerswerk gedaan in Nepal, een fantastische ervaring! Naast passie voor tandheelkunde houdt Juliette van wielrennen, wintersport en reizen.

Gisela Pardoen 250pxhGisela Pardoen

Met veel plezier werkt Gisela Pardoen sinds 2010 als tandarts algemeen practicus bij Vallei Tandartsen in Veenendaal en sinds 2014 ook bij Tandheelkundig centrum Weesp. Zij vindt het prettig om als algemeen practicus aan de slag te zijn door de diversiteit van de behandelingen. Op haar reizen is zij altijd nieuwsgierig geweest naar de plaatselijke tandheelkundige mogelijkheden voor de lokale bevolking, maar nu zij zelf in Afrika een steentje kan bijdragen als tandarts is dat een droom die uit komt!

Het lijkt haar fantastisch om de mensen in Jinja, Uganda samen met stichting HUG te kunnen helpen wat betreft een pijnloze en gezonde mond!

Grace en BoazGrace en Boaz

We hebben de plotseling ontstane lege plek in ons team ingevuld door deze twee kanjers. De Ugandese tandartsen Grace en Boaz hebben ons werkelijk fantastisch geholpen (zie onze verslagen op: HUG in Uganda 2015
Wils Haye 250pxhWils Haye

De reden van Wils' bijdrage aan stichting HUG  om als tandarst voor een dikke week in het Oost Afrikaanse land Uganda pijnklachten te gaan behandelen is dat hij gevraagd is door een collega tandarts dit te doen, en daar is hij dankbaar voor.
Wat wij vanzelfsprekend vinden binnen onze gezondheidszorg is dat daar in het geheel niet.  Hij spreekt uit eigen ervaring omdat hij in 2004 al kennis heeft gemaakt met het buurland Kenia.
Wils vindt eigenlijk dat iedere zorgverlener in Nederland dit in overweging zou moeten nemen, minstens een keer in zijn / haar leven te doen.
Hij heeft er zin in.
Wibien HeetmanWibien Heetman

Wibien heeft in 2007 haar Tandarts-diploma aan de Acta Universiteit in Amsterdam gehaald en werkt sindsdien met veel plezier in verscheidene tandartspraktijken. Zij heeft verschillende keren tandheelkundig vrijwilligerswerk gedaan in Bangladesh en heeft door haar reizen een voorliefde voor Afrika. Toen haar collega voorstelde om zich aan te melden bij Stichting Help UGanda (HUG) hoefde zij daar dan ook niet lang over na te denken.
Zie ook: Actie Tandarts Wibien Heetman

Irma Paap 2509pxhIrma Paap

Sinds 1982 is Irma Paap werkzaam als orthodontie-assistente. Sinds 2011 in de Orthokliniek te Castricum. Het werken met voornamelijk kinderen verveelt haar nooit.
Omdat Irma regelmatig door Afrika reist, met een voorkeur voor Oost Afrika, heeft zij een cursus Swahili gevolgd, zodat zij met de lokale mensen een beetje kan communiceren.
Wij zijn wederom erg blij met Irma's bijdrage en zijn er trots op dat zij in onze tandheelkundige werkweken kan communiceren in de taal van de bevolking van Uganda.

Na de mooie ervaringen in 2012, 2013 en 2014, is zij ontzettend blij dat zij ook dit jaar weer mee kan en mag, met zowel de poetsinstructie- als de tandartsenwerkweek in de sloppenwijken dicht bij Jinja. Zo kan zij zich weer helemaal inzetten voor de mensen aldaar, die het zo hard nodig hebben. De voldoening die zij daarvan krijgt, is met geen pen te beschrijven. "Dat moet je gewoon ervaren." zegt Irma.

Zie ook: Actie door tandartsassistente Irma Paap


ina gortemaker vanechten 250pxhIna Gortemaker-van Echten

Ina is sinds 1977 werkzaam als tandartsassistente en doorgegroeid naar preventie-assistente, paro-preventieassistente en heeft in 2013 haar opleiding voor tandheelkundige behandelingen bij kinderen afgerond.
Zij heeft haar werkzaamheden verricht in heel veel praktijken, met verschillende werkvelden en wisselende taken en functies.
Ina werkt nog steeds elke dag met veel enthousiasme. Voor de 4e keer mee naar Uganda is echt geweldig! Zij kijkt er enorm naar uit weer mee te mogen als vrijwilliger met de hulpverleningsorganisatie Stichting HUG.
Met kindertandheelkunde in de pocket kan zij daar heel veel kinderen en ook volwassenen haar hulp aanbieden.miranda van den oever 250pxhMiranda van den Oever

Miranda van den Oever, is sinds 2006 werkzaam als tandarts-, en paropreventie assistente bij Tandheelkundig Centrum Vitalis in Alphen aan den Rijn. Erg leuk vindt zij het werken met mensen en met name kinderen. Alweer voor de 3e keer gaat zij ons team versterken. Ze kijkt er erg naar uit om de ongeveer 6000 kinderen in Uganda weer poetsinstructie te mogen geven, en de tandartsen te mogen assisteren bij de vele behandelingen.
Lianne Zwetsloot 250pxhLianne Zwetsloot

Lianne's tandheelkundige loopbaan is begonnen in de kaakchirurgie in 1989. Ze heeft  in diverse ziekenhuizen en jaren in een praktijk voor parodontologie gewerkt.

Sinds 2008 is Lianne werkzaam in een algemene praktijk. Eerst
preventie-assistente en daarna paro-nazorg assistente opleidingen en
ontwikkelingswerk in verschillende landen (Kenia en Nepal) waardoor haar kennis
enorm is verreikt. Tevens geeft zij met veel enthousiasme in Nederland poetsles
zowel op peuterspeelzalen als op basis scholen.

Het lijkt haar een grote uitdaging om met stichting HUG naar UGanda te
gaan in oktober a.s.. Want iedere keer als je naar het buitenland gaat om de mensen van hun kiespijn te helpen krijg je er veel liefde en energie van de bevolking voor terug.

Zie ook: Actie: Tandarts-assistente Lianne Zwetsloot


Margit de Borst 250pxhMargit de Borst

In oktober 2015 gaat een lang gekoesterde wens voor Margit in vervulling!
Ruim 2 weken werken in het tandheelkundig team in het vrijwilligersproject van de stichting Help UGanda (HUG).
Eerst een week preventie op scholen in de sloppenwijken, tandenborstels en tandpasta uitdelen en poetsinstructie's geven.
Om daarna met het team van tandartsen en assistentes tandheelkundige hulp te bieden aan de bewoners en omwonenden van de sloppenwijk Polota.
Omdat Margit gelooft in het bieden van praktische hulp ter plaatse met het besef van het feit dat wij in een land wonen waar alles zo goed en vanzelfsprekend is geregeld. Wij hoeven geen afweging te maken wanneer we kiespijn hebben of we wel naar de tandarts kunnen gaan of dat we moeten kiezen om niet te gaan omdat we onze kinderen dan niets te eten kunnen geven. Hoe klein ook de hulp lijkt, want: heeft u weleens kiespijn gehad?
Zelf heeft Margit 2 bijna volwassen kinderen, die zij probeert het beste mee te geven waarbij zij nooit de overweging hoefden te maken , zelfs nooit na hoefden te denken over kiezen tussen hulp wanneer zij  naar de tandarts gingen of hen te eten kunnen geven.
Zij is al 15 jaar werkzaam als assistente en hoopt met haar opgedane ervaring, een nieuwe ervaring in haar vakgebied op te doen. Daarnaast hoopt zij een klein stukje verlichting te brengen voor de mensen ter plaatse wat haar een geheel ander stuk van haar vakgebied zal laten zien en tevens een bijzondere ervaring in haar leven zal zijn!
Ze kijkt er enorm naar uit!
Margit zal in de tijd die voor haar ligt heel hard haar best doen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting HUG, zodat zij naast haar praktische hulp ook nog op een andere manier iets kan bijdragen.

Zie ook: Actie van Tandarts-assistente Margit de Borst

Deel dit:

FacebookTwitterLinkedin
Terug naar boven