Werkweek van 12 t/m 19 oktober.
In de week voorafgaand aan de tandheelkundige hulp zullen bovenstaande tandartsassistentes aangevuld met Dani Smith en Wilma den Breejen-Buhrs (zie hieronder) Poetsinstructies verzorgen op 8 scholen met in totaal 6.000 kinderen. Deze scholieren krijgen allen een tandenborstel en tandpasta en wij zullen ze leren hoe en wanneer deze te gebruiken.

Dani SmithDani Smith

Dani werkt als senior-medewerker bij een verzekerings-maatschappij en weet als geen ander haar team van de klantenservice te ondersteunen en te begeleiden.
Dani is al jarenlang een heel trouwe vrijwilligster binnen Stichting Help UGanda (HUG) en sinds 2012 ook bestuurslid (secretaris). Dani, die ook al in 2011 meeging naar Uganda, zal binnen het Poetsinstructieteam bij de 4.000 kinderen van de lagere scholen in Polota heel goed en warm haar 'mannetje' staan.

 

Wilma den Breejen-BuhrsWilma den Breejen-Buhrs

Het andheelkundig Team 2013 wordt weer gecompleteerd door Wilma den Breejen-Buhrs, voorzitter van onze Stichting Help UGanda(HUG). Zij treedt tijdens het Tandartsenproject op als algeheel coördinator. Zij zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt, t.w. de logies, het transport, de maaltijden, de begin- en eindtijden handhaven, actie ondernemen bij calamiteiten, het aansturen van hulppersoneel en in overleg de prioriteiten stellen, etc.

Uiteraard bezoekt Wilma voor en na het Tandartsenproject ook de vier andere projecten van de Stichting HUG (klik hier voor een overzicht). Zij bezoekt elk project om te zien hoe de ontwikkelingen en vorderingen zijn en stuurt onze Projectcoördinatoren ter plekke aan bij nieuwe initiatieven. Wilma zal in totaal zo´n vier weken in Uganda verblijven. Dit jaar gaat zij voor de 13e keer in Uganda bovengenoemde klussen klaren.

We zijn er trots op dat we in de afgelopen 12 jaar zo'n ontwikkeling hebben mogen doormaken en dankzij de donateurs voor zoveel arme mensen in dit prachtige land op de evenaar zo'n verschil hebben mogen realiseren.

Zie voor Wilma's belevenissen menuknop HUG in Uganda. Vanaf het begin van het bezoek zullen we haar van dag tot dag op deze website volgen.