Elly Meijer-PompElly Meijer-Pomp

Vanaf 1977 is Elly Mijer-Pomp werkzaam als tandarts-assistente. Eerst in een praktijk in Friesland en de laatste 18 jaar in Emmen, waarvan de laatste 9 jaar bij Dentis. Tevens heeft zij 4 jaar als docent les gegeven op het Alfa College in Hoogeveen bij de opleiding voor tandartsassistentes.
Vorig jaar ging Elly mee naar Uganda voor de poetsinstructieweek. Dit jaar doet zij ook de poetsinstructieweek, maar aansluitend verricht Elly ook haar werk als tandartsassistente.

 

Irma PaapIrma Paap

Sinds 1982 is Irma Paap werkzaam als orthodontie-assistente. Sinds 2011 in de Orthokliniek te Castricum. Het werken met voornamelijk kinderen verveelt haar nooit.
Omdat Irma regelmatig door Afrika reist, met een voorkeur voor Oost Afrika, heeft zij een cursus Swahili gevolgd, zodat zij met de lokale mensen een beetje kan communiceren.
Wij zijn wederom erg blij met Irma's bijdrage en hopen dat zij als eerste Nederlandse in onze tandheelkundige werkweken kan communiceren in de taal van de bevolking van Uganda.
Zie ook Aktie Irma, september 2013.

 

 

 

 

 

Ina Gortemaker-van EchtenIna Gortemaker-van Echten

Ina is sinds 1977 werkzaam als tandartsassistente en doorgegroeid naar preventie-assistente, paro-preventieassistente enz. Jarenlang heeft zij in 1 praktijk gewerkt, maar de laatste 3 jaar als invalkracht via uitzendbureaus met verschillende werkvelden en wisselende taken en functies. Maar nog steeds elke dag met veel enthousiasme.
Ze kijkt er ook dit jaar weer naar uit om mee te mogen als vrijwilliger met een hulpverleningsorganisatie.

Ina hield in april 2013 nog een actie voor HUG op de Oranjemarkt in Zuidwolde. Zie Aktie Ina, april 2013.

 

 

Miranda van den OeverMiranda van den Oever

Al een aantal jaren werkzaam als tandarts- en preventieassistente in Alphen aan den Rijn. Het werk is erg leuk, nog leuker vindt zij de combinatie van het adviseren/motiveren en behandelen van "eigen" patiënten en het assisteren bij de tandarts. Het is dan ook daarom, dat zij zich dolgraag wil gaan inzetten voor zoveel mogelijk mensen in Uganda, zowel bij de poetsinstructieweek als bij het Tandheelkundig Team 2013.
Zie ook Aktie Miranda, augustus 2013.

 

 

 

 

Anke HofAnke Hof

Sinds 2006 is Anke basisarts en heeft daar de opleiding tot Algemeen Militair Arts aan toegevoegd.
Zij versterkt ons team in de funktie van Tandartsassistente en zal op lokatie ook haar vaardigheden als arts zonodig toepassen.

Anke zet zich in voor mensen in ontwikkelingslanden. Eerder heeft zij gewerkt in Zambia en Afghanistan. Daar heeft zij veel tandheelkundige problemen gezien en was het gebrek aan preventie en voorlichting erg duidelijk. Kinderen hebben vaak wel een tandenborstel, maar weten niet dat door regelmatig te poetsen ze een slecht gebit kunnen voorkomen. Zij heeft dan ook heel veel zin om aan de slag te gaan voor het tandartsenproject!