de behandeling van de cystes 200pxhIeder half jaar is stichting Help UGanda (HUG) voornemens een tandarts en een tandartsassistente uit te zenden naar dit prachtige projekt met haar eigen medische- en tandheelkundige kliniek.

Heeft u interesse om hier als tandarts en assistente(s) ook een keer uw kwaliteiten in Uganda aan te bieden om daar te helpen?
Vul dan het aanmeldingsformulier in.

Vacatures:

Voor de invulling van de vacatures klikt u op:
Klik hier voor de vacature: Tandarts
En tevens zoeken wij voor deze werkweken ook een Tandarts-assistente
Klik hier voor de vacature: Tandarts-assistente

 

Het tandheelkundig team en de verslagen van hun werk op Noah's Ark

In augustus 2022 is er een tandarts actief in het Tandheelkundig centrum van Noah's Ark.
Hieronder vindt u de verslagen van de dagen dat zij op Noah's Ark werkt.
Het meest recente verslag staat bovenaan.

.

2022 08 11 250pxAfgelopen twee weken is tandarts Laura Zweers opnieuw terug geweest naar het kindertehuis Noah’s Ark in Mukono, Uganda. Dit keer ruim twee weken en toevallig net voor de sluiting van de scholen, waardoor alle schoolgaande kinderen in elk geval allemaal gecontroleerd konden worden en zoveel mogelijk voorzien van een vulling of het verwijderen van een tand of kiesje.


2022 08 03 250pxDe laatste preventieles werd voor de schoolsluiting in maart 2020 gegeven. Tijdens de assembly op maandagochtend werd het tandheelkundig team geïntroduceerd. Ugandese tandarts Kevin was uitgenodigd en heeft met veel plezier alle kleuter- en basisschoolklassen voorzien van instructies. Aan zijn zijde de hulpjes Christy, Brian en Charles die aan alle kids borstels en tandpasta uitdeelden.

2022 08 04 250px2022 08 05 250px

2022 08 02 250px2022 08 07 250px2022 08 06 250px

Na de eerste preventie dag werd er op de volgende dag met succes gecontroleerd en werden uiteindelijk ruim 350 kinderen gecontroleerd op de schoolbankjes of in een leeg klaslokaal. Snel, effectief en bij twijfel toch een briefje mee naar huis om voor behandeling te komen. Het briefjes systeem werkt sinds enkele jaren erg goed en zorgt ervoor dat er veel ouders mee naar de behandeling komen. Hierdoor is er voor hen ook een kans om voor controle of pijn gezien te worden en kan er eventueel advies of behandeling gegeven worden.

Tijdens de daaropvolgende dagen werden de kinderen en studenten die buiten het terrein van Noah’s Ark wonen met prioriteit behandeld. De week erna zouden zij immers vertrekken vanwege de vakantiesluiting van de school.

2022 08 08 250px2022 08 09 250px2022 08 10 250px

Helaas was het deze keer niet alleen maar feest! De gedoneerde behandelunits bleken het een voor een te begeven, van lekke water- en luchtleidinkjes tot gesprongen zekeringen… Het zorgde voor oponthoud en heel voorzichtig werden de machines ontmanteld en kwamen de oorzaken naar boven. Inmiddels is er een unit weer helemaal gerepareerd en hopen we dat stichting DHIN de andere unit kan repareren zodat er volgend jaar weer twee volledig werkende werkplekken kunnen ontstaan.

2022 08 12 250pxIn de tweede week werden alle kinderen van Noah’s Ark behandeld waarbij dokter Tamar Goossens graag ondersteunde om ook de allerkleinste kinderen met grote glimlach de stoel weer uit te zien wandelen. Ook de special needs kids werden niet overgeslagen en uiteindelijk zijn de behandelweken afgesloten met een resultaat van: ongeveer 450 controles, 70 vullingen, 2 wortelkanaalbehandelingen en werden er ongeveer 30 kiezen getrokken. Een groot succes en hopelijk komt er volgend jaar weer een team dat met net zoveel plezier het werkt voort zet!

Het bestuur van stichting Help UGanda (HUG) bedankt Laura van harte voor haar geweldige inzet om, ondanks de technische tegenslagen, zoveel werk verzet te hebben! Een big hug voor deze geweldige kanjer!

Deel dit:

FacebookTwitterLinkedin
Terug naar boven