2021 09 08 02 200De 2-3 jarigen mochten ook bij tandarts Laura komen2021 09 08 01 250De laatste werkweek (alweer) in Noah’s Ark is voorbij. De kleuters en peuters van de playclass (2-3 jaar) zijn op bezoek geweest en er werd bij een aantal volwassenen een wortelkanaalbehandeling uitgevoerd.
De afgelopen weken heeft Laura samen met assistent Mabel met succes in de kliniek gewerkt: in totaal zijn bijna 450 patiënten gezien waarbij slechts 50 kiezen/tanden/wortelresten getrokken werden en vooral preventieve instructies werden gegeven en veel laagjes op kiezen werden geplaatst om te voorkomen dat er in de toekomst gaatjes zullen ontstaan.
Duidelijk is wel dat er veel toename is van armoede door de corona-crisis. Veel ouders zijn hun banen kwijt geraakt en het is lastig nieuw werk te vinden. De scholen zijn nog steeds gesloten en hierdoor zijn veel kids die op het terrein van Noah’s Ark naar school gingen terug naar hun dorpen gegaan. Hopelijk kunnen zij tijdens een volgende uitzending van Nederlandse tandartsen in de kliniek van Noah’s Ark wel weer gecontroleerd en evt behandeld worden.

Nawoord

Het bestuur van stichting Help UGanda (HUG) bedankt tandarts Laura Zweers en haar assistent Mabel van harte voor het vele en goede werk dat zij hebben verricht!
De kinderen en hun aunties en uncles kunnen er tandheelkundig gezien weer tegen.
Wij hopen dat we over een half jaar weer een volgend team mogen uitzenden die met net zoveel enthousiasme en doorzettingsvermogen deze best wel grote klus zullen gaan klaren!
Veilige thuisreis Laura!