berthelle kleinBerthelle Passchier, tandarts

In 2013 reisde ze samen met assistente Nettie naar het kindertehuis Noah’s Ark om de kasten in de tandartskamer te voorzien van instrumentarium en materialen. Alle kinderen en personeel aldaar werden tandheelkundig gecontroleerd en zonodig behandeld. Tevens werd er poetsinstruktie gegeven in iedere klas. Het was de eerste ervaring in Uganda, nadat zij in de jaren ervoor 6 keer in Kenia heeft gewerkt als tandarts-vrijwilliger en in 2018 in Nicaragua.

Na 2014 en 2017 is het in september de 4e keer dat ze met een mooi team 2 weken aan de slag gaat.

Berthelle zegt: “Het is prachtig om op een bijzondere plek te werken elders in de wereld en samen met assistenten, leerkrachten in korte tijd zoveel mogelijk pijn te kunnen verhelpen en samen te werken om monden gezond te maken.”

De voldoening kennen zij: blije kinderen, gezonde monden en weten, dat er in Noah’s Ark regelmatig tandheelkundige hulp is en blijvend aan de motivatie wordt gewerkt!

Na 30 jaar algemene tandheelkunde is Berthelle nu werkzaam bij CBT Zuid-Holland in Noordwijk en Leiderdorp. De meest patiënten hebben een verstandelijke beperking, diversiteit is er ook met dementie, fysieke handicaps, angst, etc.

Zij vindt:”Elk mens is uniek en het is zo mooi om zoveel kinderen en volwassenen te mogen ontmoeten en met een geweldig team een bijdrage te mogen leveren aan wel-zijn!”

 

 

2019 10 Laura Zweers tandartsLaura Zweers, tandarts

Laura is een jonge, enthousiaste tandarts en werkt momenteel in Amsterdam.

Na vele reizen en verschillende vormen van vrijwilligerswerk gaat zij komende herfst voor het eerst als tandarts naar Uganda. Zij hoopt er veel te leren en te ervaren hoe het is om tandheelkundige zorg te verlenen aan de kinderen en het personeel in het kindertehuis Noah’s Ark!

 

 

 

2019 10 Yolanda Olijve tandartsassistenteYolanda Olijve, tandartsassistente

Yolanda woont met haar 15-jarige zoon in de hoofdstad van Drenthe: Assen.
Zij werkt sinds 10 jaar bij Dental Clinics in Rolde als tandartsassistente.
Het is voor haar de eerste keer dat ze met een tandheelkundig team mee gaat naar Uganda.
Haar collega Marianne Dikkers kwam geregeld na een uitzending terug met enthousiaste verhalen en Yolanda werd aangestoken met het ‘Uganda-virus’.
Zij verheugt zich dat zij hulp kan bieden aan onze arme medemens samen met dit enthousiaste team.

 

 

2019 10 Marianne Dikkers tandartsassistenteMarianne Dikkers, tandartsassistente

Marianne is 54 jaar en woont met haar echtgenoot en zoons in Borger.
Zij werkt al geruime tijd bij Dental Clinics in Rolde.
In 2013 is Marianne voor de eerste keer door stichting Help UGanda (HUG) uitgezonden naar het kindertehuis Noah’s Ark in Mukono, Uganda.
De oprichters Piet en Pita, de kinderen en het personeel hebben een speciaal plekje in haar hart, waardoor zij voor de 6e keer zal afreizen naar Uganda.
Marianne heeft er weer veel zin om de vele patiënten weer een BIG SMILE te mogen bezorgen

 

 

2019 10 Jan de VreugdJan de Vreugd, rechterhand/secretaris van het tandheelkundig team

Jan is de echtgenoot van tandarts Berthelle Passchier.
Samen woonachtig in Noordwijk.
Al ruim 30 jaar is Jan organisatie-adviseur, procesbegeleider en docent ethiek.
Samen met Berthelle is hij vorig jaar op missie geweest in Nicaragua en mocht daar het tandheelkundig team administratief en logistiek ondersteunen.
De weeshuiskinderen noemden hem daardoor ‘El Secretario’.
Ook in Uganda hoopt Jan zich op dit vlak nuttig te kunnen maken en met plezier binnen het team en met de kinderen een fijne tijd te hebben!