Tandartsenpraktijk Noah's Ark: 2019

Al vroeg begon er voor 11 (plus 3 hulpjes) enthousiaste mensen een nieuwe dag.
Het tandheelkundig team in Uganda heeft weer veel verrichtingen gedaan en het volgende team vertrok om 10.18 uur richting Entebbe-Airport in Uganda.

foto01 kleinfoto02 kleinfoto03 klein

foto2 01 kleinfoto2 02 kleinVanmorgen is het team begonnen met de controle van de kleuters. Eerst een poetsinstructie door Kevin (die de lokale taal spreekt omdat veel kleuters van buiten de poort nog geen Engels spreken en Anouck en daarna in het lokaal van de hoofdleraar de controles.
foto2 03 kleinGing vlot met twee tandartsen, de kinderen kregen gelijk een fluoride behandeling en daarna van Mariska een ballon. Net op tijd klaar voor de pauze van de kleintjes
Sigrid en Arjen hebben aan de stoel gewerkt met hulpje Vanessa
Na de koffiepauze startte Anouck in de 2e behandelkamer met hulpje Charles, Kevin zat in de andere behandelkamer en Mariska was de omloopassistente.

 

foto2 05 kleinfoto2 06 kleinfoto2 07 klein

 foto2 04 kleinfoto2 09 klein

In de middag begon Arjen aan de stoel met hulpje Charles en deed Sigrid administratie. De rest ging nog drie klassen rond van de basisschool voor instructie en uitdelen van de tandenborstels.
Er zijn veel kinderen behandeld van de secundary. Het was een warme, klamme dag!
Anouck en Mariska hebben hun koffers gepakt, zij zullen morgenochtend rond 8:00 verrekken naar het Airport Guesthouse, waar zij met het nieuwe team zullen afwisselen.

 

karin01 kleinkarin02 kleinVerslag van Karin die met het tandartsteam meegekomen is en hand-en-span-diensten verricht en regelmatig met de babies knuffelt.
Karin vindt het heel bijzonder om in Uganda te zijn.Vandaag is zij weer bij de baby's geweest. Rond 12 uur krijgen ze eten en drinken. De kleine Wilma heeft ze ook geknuffeld en een flesje gegeven. Ze vindt het zo'n mooi meisje!
's Morgens is er ook altijd het peuteruurtje waarin gespeeld en voorgelezen wordt. Vandaag is Karin ook mee geweest met het tandheelkundig team voor de poetsinstructies en controles van de nursery (kleuters). Ze vond het mooi om te zien!

 

 

 

Het 2e team (tandarts Joost, tandarts Patricia en Janine, Roos en Noor)is vanavond goed aangekomen na een rustige vlucht.

t2 09 kleint2 10 kleint2 11 klein

De koffers kwamen allemaal aan, er werd geld gewisseld en alvast een heerlijk verfrissend drankje gedronken.

t2 01 klein t2 02 kleint2 03 klein

Ze konden zonder controle doorlopen richting uitgang.
En werden door de chauffeur van het Airport Guesthouse opgehaald.
Moe maar voldaan op weg naar het heerlijke Guesthouse

t2 04 kleint2 05 kleint2 06 klein

En dan na zoveel uren reizen zijn ze aangekomen in het heerlijke Airport Guesthouse en genieten daar van een koel drankje.
En dan..... naar bed.

t2 07 kleint2 08 klein

 

Module BgMax heeft geen inhoud
Naar boven