Tandartsenpraktijk Noah's Ark: 2018 oktober

foto03 200pxbfoto04 200pxbVandaag heeft het team weer heel veel gedaan. De Primary-school was wel een uitdaging om te gaan doen, omdat veel ouders geen toestemming hadden gegeven. Jacquelina en Ranneke communiceren steeds met headteacher Annet en zij heeft nu gelukkig gezegd dat zij de verantwoordelijkheid neemt tav de ouders: zij heeft besloten dat alle kids behandeld moeten worden.
Vandaag heeft tandarts Sabine bij John een ‘ectosteme hoektand’ (een hoge hoektand) die ze vorige week getrokken hebben omdat hij doodongelukkig was door die “duivelse tand”, weer autoloog terug geplaatst in verkleinde vorm. Vervolgens is zijn front cosmetisch bijgeslepen en er een prettig ogende smile-line van gemaakt. Kan de man weer “smilen to the ladies’!😜 Wat een ongelooflijk snelle orthodontie in een half uur!! Top tandarts die Sabine!

Hoofd van de bewaking Frank kwam mfoto02 200pxbet kiespijn. Sabine zegt hem dat hij plaats kan nemen in de stoel, gaat de man met een grote zwaai van zijn been over de stoel heen, precies andersom op de behandelstoel tegenover haar zitten. Op dat moment moest ze haar gezicht in de plooi zien te houden en heeft ze de man maar eens rustig laten vertellen wat er aan scheelde. Vervolgens heeft ze met een nog steeds serieus hoofd hem verteld waar zijn hoofd moest komen te liggen, daarna heeft ze de man netjes van zijn kiespijn af geholpen! Toen hij weg was hebben ze met hun 3-tjes mega de slappelach gehad. Briljant!
Helaas geen foto’s hiervan.

Tijdens het werken gaat de stroom er meerdere malen op en af, zijn ze inmiddels al helemaal op in gesteld: ze schakelen gewoon automatisch over op de “A-way” (African way).
Komt de stroom dan weer terug dan gaan ze weer door waar ze gebleven waren.
Op een gegeven moment hadden ze een storing op de micromotor, losgeschoten luchtslang, eerst provisorisch gerepareerd met ducktape, vervolgens Erick de electricien (intern opgeleide elektricien) geregeld, maar ja die komt natuurlijk net als ze zitten te behandelen. Nadat ze vroegen of hij om 13.15 uur terug kon komen, kwam hij niet opdagen 🤨. Toen zijn ze toch maar gaan lunchen. Om 14.00 uur begint alles weer. En wie zit daar..... Erick. Dan laat je de man toch maar sleutelen en zijn ze gewoon op de A-way begonnen te behandelen! Zie: foto van vrouw in mooie Oegandese outfit en sleutelende Erick!

foto01 200pxbToen was Erick klaar met de unit en omdat hij er dan toch is, vroegen ze hem of hij ook nog even alle kapotte stopcontacten kon repareren. Dat gaat dan gewoon tussen de bedrijven door. Dan vliegen er, al behandelend, gewoon een paar stoppen uit..... waarop het team automatisch overgaat op de A-way, en even later schakelen ze vol automatisch over op waar ze gebleven waren.

foto05 200pxbMorgen gaan ze de nursery, secundaire en een aantal leerlingen van de primary afbehandelen.

Dit verslag werd door Sabine in het donker getypt met stjirpende krekels en een oehoëende uil; heel bijzonder!

 

Module BgMax heeft geen inhoud
Naar boven