de behandeling van de cystes 200pxhIeder half jaar is stichting Help UGanda (HUG) voornemens een tandarts en een tandartsassistente uit te zenden naar dit prachtige projekt met haar eigen medische- en tandheelkundige kliniek.

Heeft u interesse om hier als tandarts en assistente(s) ook een keer uw kwaliteiten in Uganda aan te bieden om daar te helpen?
Vul dan het aanmeldingsformulier in.

Het Tandheelkundige Team voor Noah's Ark vertrekt in oktober 2018 om in de tandheelkundige praktijk van Noah's Ark alle kinderen te screenen en te behandelen. 
Tevens kan het personeel en de mensen uit de villages ook voor hun pijnklachten bij hen terecht.

Bent u geïnteresseerd om mee te doen?
Als u na het lezen van de informatie hieronder geïnteresseerd bent om ook te werken in de Tandheelkundige praktijk van Noah's Ark in Uganda, kijk dan op onze Vacature-pagina.

Het team en verslagen van hun werk op Noah's Ark

Van 12 t/m 27 oktober 2018 is er een tandheelkundig team actief in het Tandheelkundig centrum van Noah's Ark.
Hieronder vindt u (vanaf oktober) de verslagen van de dagen dat zij op Noah's Ark hebben gewerkt.
Het meest recente verslag staat bovenaan.
Onder de verslagen vindt u het team dat deze periode op Noah's Ark aan het werk is.


.
.

Het tandheelkundig team heeft nog een hele goede dag gehad.

foto01 200pxbKindjes ophalenfoto02 200pxbRondwandeling door het bos van NA met gidsfoto03 200pxbDe schatten van hulpjes
foto04 200pxbPatiënt komt binnen zonder fronttandenZe hebben alle benodigde behandelingen af kunnen ronden. Incl meerdere echt moeilijke chirurgische extracties en als klap op de vuurpijl een autologe etsbrug van 12 tot 22 gemaakt met een steeds meer uitvallende apparatuur.
Ergens moet een lek zitten en ze hebben de autologe brug met bijna geen compressie moeten afmaken.
De man kwam binnen met zijn lip voor zijn bovenfront en ging breed grijnzend weg. Juichend:
‘This was magic! Noah’s Arc is magic!

foto06 200pxbVaardige handen van Sabinefoto05 200pxbc.’foto07 200pxb

foto08 200pxbEerste blikfoto09 200pxbfoto10 200pxbDankbaarheid voor deze kundige warme vrouw!

foto11 200pxbWoord van dank van deze patiënt op de Hug-Facebook paginaZe zullen de lijst met vier dingen die gerepareerd moeten worden aan Piet door geven.
Het team gaat met een heel goed gevoel terug naar huis. De hulpjes hebben ze een letter of goed standing gegeven met een geldbedragje om een mooi kado van te kopen.

Wat hebben ze zich kranig geweerd mbt alle technische mankementen, de hoeveelheid moeilijke restauraties er bij de patiënten moest worden verricht en de moeizame opstart van de computer.
Er waren bijna standaard werkdagen van 11 uur en dat is onder de gegeven omstandigheden zwaar en vermoeiend!


Het bestuur van stichting Help UGanda (HUG) bedankt hen voor hun tomeloze inzet, hun enthousiasme en hun liefde voor de kinderen en werkers van het kindertehuis Noah’s Ark!

Goede, veilige reis naar huis!

 

 

 

 

 

foto03 200pxbHet winkeltje op het terrein van Noah's Arkfoto01 200pxbMedisch centrum met de tandarts praktijkVandaag heeft het team weer een loei lange dag van 11 uur achter elkaar gedraaid. Vanavond wordt de voorraad- en to-do-lijst voor de volgende ploeg ingevuld.
De vrouwen draaien mega overuren. Sabine aan de stoel, Ranneke doet de gehele aansturingfoto02 200pxbHet Hill-house waar het team woont en planning en halen en brengen van de kids en communicatie met alle partijen. Jacquelina stuurt de sterilisator en de hulpjes vooral aan en assisteert aan de stoel. Vandaag hebben ze naast het ongelooflijk vele werk uiteindelijk nog de nodige chirurgische extracties gedaan.
foto04 200pxbWie weet gaan ze het morgen allemaal fixen. Charles komt nu zelfs uit zijn klas aan het einde van de dag naar boven gerend om nog even extra te helpen. Hij heeft drie waanzinnig mooie kettingen voor het team geregeld. Ongelooflijk lief!
Hij gaf aan dat hij de drie vrouwen ongelooflijk gaat missen.


foto06 200pxbKapotte voortandfoto07 200pxbMooi gerestaureerd!Zij zullen Noah’s Ark ook heel erg gaan missen. Ondanks de matige koffie, het matige internet, de matige chocola, de matige witte wijn, een kapot toilet, etc maar oh wat zullen ze het missen!

Helemaal kapot, ongelooflijk veel emoties, waanzinnig veel gedaan en ongelooflijk lastige dingen voor elkaar gekregen, maar het gaat goed.

 

 

 

foto05 200pxbfoto08 200pxbWachtende patiëntjesfoto09 200pxbNog meer wachtende patiëntjes

Morgen nog één dag met hopelijk als klapstuk het reconstrueren van het auto ongeluk.......
Wordt vervolgd.

 

foto01 200pxbWeer een autologe etsbrug gemaakt:foto02 200pxbVandaag heeft het team een hele lange dag gehad. De nursery (kleuterschool) is op twee patiënten na helemaal klaar.
De door Kevin geindiceerde glasionomeer techniek is bij een patiëntje toegepast. De headteacher mrs Harriet is een topper. Zij heeft alles meegedaan. Deze keer waren er een aantal ouders bij de behandeling aanwezig. Deze mensen waren behoorlijk gemotiveerd. Aan hen heeft het team uitgebreide poetsinstructie en voedingsadviezen gegeven. Zij hebben hen verteld dat ze dit door moeten vertellen. Al pratend met Harriet zijn zij samen op het idee gekomen dat de bron van de caries (aantasting) bij de kids aangepakt moet worden door de ouders op te voeden. Daarom stelde het team voor een bijeenkomst te organiseren voor ouders voor het onderwijzen van de poetsinstructie en voedingsadviezen. Wellicht kan de volgende groep dit oppakken?
De secundary is ook op een paar patiënten na klaar en de primary school begint ook op te schieten.

foto05 265pxhPrimaryfoto03 265Voetballenfoto04 265pxhPrimary 5foto06 265pxhLief

foto07 200pxbTrotse en blije leerlingenfoto08 200pxbPoetsen als de tandarts in zicht is!Sabine is vandaag naar de primary gelopen en heeft met de kids gevoetbald en de klassen bekeken.
De kids consumeren volgens haar behoorlijk veel frisdrank, gesuikerde ijsjes en limonade.
Gelukkig kon ze vaststellen dat ze wel een tandenborstel hebben en een aantal kinderen begonnen zeer enthousiast te poetsen toen ze de tandarts zagen.


Sabine stelt voor: Misschien handig om continue iemand in een wit pakkie rond te laten lopen????

 foto09

 

foto03 200pxbDe jongen met een nieuw mooi frontfoto04 200pxbTrots op de tandartsVandaag heeft het team weer heel veel gedaan. De Primary-school was wel een uitdaging om te gaan doen, omdat veel ouders geen toestemming hadden gegeven. Jacquelina en Ranneke communiceren steeds met headteacher Annet en zij heeft nu gelukkig gezegd dat zij de verantwoordelijkheid neemt tav de ouders: zij heeft besloten dat alle kids behandeld moeten worden.
Vandaag heeft tandarts Sabine bij John een ‘ectosteme hoektand’ (een hoge hoektand) die ze vorige week getrokken hebben omdat hij doodongelukkig was door die “duivelse tand”, weer autoloog terug geplaatst in verkleinde vorm. Vervolgens is zijn front cosmetisch bijgeslepen en er een prettig ogende smile-line van gemaakt. Kan de man weer “smilen to the ladies’!???? Wat een ongelooflijk snelle orthodontie in een half uur!! Top tandarts die Sabine!

Hoofd van de bewaking Frank kwam mfoto02 200pxbHard doorwerkenet kiespijn. Sabine zegt hem dat hij plaats kan nemen in de stoel, gaat de man met een grote zwaai van zijn been over de stoel heen, precies andersom op de behandelstoel tegenover haar zitten. Op dat moment moest ze haar gezicht in de plooi zien te houden en heeft ze de man maar eens rustig laten vertellen wat er aan scheelde. Vervolgens heeft ze met een nog steeds serieus hoofd hem verteld waar zijn hoofd moest komen te liggen, daarna heeft ze de man netjes van zijn kiespijn af geholpen! Toen hij weg was hebben ze met hun 3-tjes mega de slappelach gehad. Briljant!
Helaas geen foto’s hiervan.

Tijdens het werken gaat de stroom er meerdere malen op en af, zijn ze inmiddels al helemaal op in gesteld: ze schakelen gewoon automatisch over op de “A-way” (African way).
Komt de stroom dan weer terug dan gaan ze weer door waar ze gebleven waren.
Op een gegeven moment hadden ze een storing op de micromotor, losgeschoten luchtslang, eerst provisorisch gerepareerd met ducktape, vervolgens Erick de electricien (intern opgeleide elektricien) geregeld, maar ja die komt natuurlijk net als ze zitten te behandelen. Nadat ze vroegen of hij om 13.15 uur terug kon komen, kwam hij niet opdagen ????. Toen zijn ze toch maar gaan lunchen. Om 14.00 uur begint alles weer. En wie zit daar..... Erick. Dan laat je de man toch maar sleutelen en zijn ze gewoon op de A-way begonnen te behandelen! Zie: foto van vrouw in mooie Oegandese outfit en sleutelende Erick!

foto01 200pxbErick klust er lustig op losToen was Erick klaar met de unit en omdat hij er dan toch is, vroegen ze hem of hij ook nog even alle kapotte stopcontacten kon repareren. Dat gaat dan gewoon tussen de bedrijven door. Dan vliegen er, al behandelend, gewoon een paar stoppen uit..... waarop het team automatisch overgaat op de A-way, en even later schakelen ze vol automatisch over op waar ze gebleven waren.

foto05 200pxbBij NA is het iedere dag wasdagMorgen gaan ze de nursery, secundaire en een aantal leerlingen van de primary afbehandelen.

Dit verslag werd door Sabine in het donker getypt met stjirpende krekels en een oehoëende uil; heel bijzonder!

 

foto01 200pxbfoto04 200pxbVandaag is het team begonnen met de behandeling van de nursery-kids . De helft van de kids is nu behandeld in samenwerking met headteacher Harriet. Een toppertje want dit is het aller lastigste.
's Middags de Seniors leerlingen behandeld en een paar teachers en een guard.
De seniors gaan heel goed: morgen misschien klaar.

Morgen gaan ze ook met de Primary beginnen. Ze moeten daar echter toestemming voor hebben van de kinderen die nog ouders hebben en dat is een hele grote uitdaging. Hopelijk heeft headteacher Annet morgen het meeste voor elkaar.

foto02 200pxbfoto06 200pxbTips voor volgende groepen: van te voren toestemming aan de ouders vragen voordat het team er is. En voor de teachers een lezing verzorgen in de avonduren om ze poetsinstructie te geven en voedingsadviezen, die zij weer door kunnen geven aan de kids en eventueel een avond voor de ouders.

 

 

 

 

 foto03 200pxbfoto05 200pxb

 

foto01 200pxbfoto03 200pxbHet tandheelkundig team heeft een heerlijk weekend in het leuke koloniale stadje Jinja gehad.
De bronnen van de Nijl zijn bezocht, ze hebben geshopt in Mainstreet en heerlijk gegeten in 1 van de goede restaurants van Jinja. Kortom: ze zijn goed uitgerust en klaar voor hun 2e en laatste werkweek in de tandheelkundige kliniek van het kindertehuis Noah’s Ark.

foto02 200pxbfoto04 200pxb

foto02 100pxbVanochtend is de oprichter en voorzitter van het kindertehuis Noah’s Ark (en pappa van allllllllle kinderen) Piet Buitendijk uitgebreid behandeld als eerste patiënt. Het keiharde voorwerk heeft z’n vruchten afgeleverd.
De computer is volledig bijgewerkt en draait op volle toeren.
Het team is nu begonnen met alle tandheelkundige behandelingen weg te werken. Tevens moesten er nog wat laatste controles gedaan worden en vanmiddag stond in het teken van voorbereiden op de volgende week.
Een jonge knul met een volledig trauma door een auto-ongeluk, heeft Sabine de tanden van opgebouwd. Volgende week gaat zij zijn missende boventanden restaureren met een autologe etsbrug.
foto01 400pxbIn wit vlnr Sabine, Ranneke, Jacquelina en KevinZe hebben tevens meerdere stafleden van hun kiespijn af geholpen.

Hoera de apparatuur werkt nu al twee dagen als een zonnetje!!

Het reparatiewerk tussen alle bedrijven door heeft zijn vruchten afgeworpen. De secondairy controles van S 4 konden ze vandaag ook nog doen en dan is alles klaar met het voorwerk en kan er vlgd week verder gegaan worden met alle restauraties die in de tandartskamer gedaan worden. Het werk van Kevin zit er op.
Ranneke doet vanaf nu alle computerwerk en invoer.

Vanaf vanavond een weekend lang uitrusten in Jinja! Dik verdiend!
Geniet ervan KANJERS!

 

foto01 keving jongetje 200pxbBijna één uur s nachts kwam het verslag door van de harde werkers van het tandheelkundig team.
Het gehele computer systeem is gecleaned en alles erin gezet. Alle dubbele leerlingen verwijderd en alle fouten er zoveel mogelijk uit gehaald. Alles gedigitaliseerd en ze kunnen nu de agenda gaan gebruiken.
De apparatuur heeft het de hele dag redelijk goed gedaan. Compressor kon het met moeite bijhouden, maar ze zijn heel lief voor hem. Buiten op de veranda zijn alle laatste controles gedaan en ze gaan nu over op de behandelingen en misschien (als de leerlingen even vrij zijn van hun examens) nog S4 doen. De nursery is gecheckt door Kevin en Jacquelina en morgen gaan zij daar de poetslessen doen. Ranneke heeft de individuele poetsinstrukties van P1 gedaan. Dit was mondhygienetechnisch een drama. Maar na vandaag hoopt het team dat dit heel erg zal verbeteren.

foto02 keving jongetje 200pxbfoto03 200pxbfoto04 200pxb

Alles staat nu op de rit en nu alle hulpen digitaal gaan leren werken. Weer een uitdaging. De klok van de autoclaaf is stuk en daardoor blijft deze constant aan. Een zorg ivm het in de fik gaan als hij vergeten wordt.....

 foto05

Nu gaan ze lekker en zeer verdiend slapen!
Nog 1 dagje met de hulp van Kevin erbij, dan genieten van een welkom vrij weekend!

 

tandarts en hulp 200pxbVandaag hebben tandarts Sabine en assistente Jacquelina met de hulp van tandarts Kevin en de hulpjes de klassen P6 t/m p3 tandheelkundig gecontroleerd.
Ook hieruit volgden een hoop behandelingen, waardoor de dag omvloog.
Daarna hebben ze met elkaar alles op orde gebracht, schoongemaakt en aangevuld.
Ondertussen wist Christian, de computerdeskundige, het computerprogramma te installeren en op te starten. Sabine heeft nog tot laat de (achterstallige) administratie ingevoerd.
Vandaag moest de technische man Bira 2x komen ivm niet functioneren van de Ranneke 200pxbRanneke bij vetrek op Schipholcompressor en er was aan de stoel een tube kapot.
Al met al een betere dag dan gisteren wat betreft technische mankementen.

Het team verheugt zich op de komst van tandarts-assistente Ranneke Kuipers, die vandaag vertrok vanuit Nederland.

 

aankomst 200pxbUpdate:

Ranneke is om 22 uur veilig geland op Ugandese bodem en werd verwelkomd door Vincent en Bira ( de chauffeur van Noah’s Ark).
We wensen Ranneke een goede tijd in Uganda toe!

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze dag kenmerkte zich met chaos, maar met een redelijk goede afloop. Het is een behoorlijke zoekpartij om uit te vinden hoe alles werkt, hoe de Ugandese cultuur is, hoe je met de Ugandese mannen om moet gaan die leiding krijgen van, in dit geval, een vrouw (dat is een behoorlijke uitdaging).

foto02 200pxbGrote slang in de stoel wordt met duktape omwikkeldEerst heeft Sabine buiten de unit opgesteld en de tandsteenmachine weer aan de praat gekregen. Een verlengsnoer ergens geregeld en de afzuigmachine, die stuk was gerepareerd en werkend gekregen (deze was hopeloos vervuild), aan het einde van de dag helemaal schoongemaakt.

foto03 sabione 200pxbSabine controleert en repareertEn toen ze wilden starten met de behandelingen hadden ze een luchtlek in de stoel. Kapotte leiding. De boel opengeschroefd en diagnose gesteld en ergens een slangetje gevonden en samen met Kevin, die dit nog nooit gedaan had, gerepareerd.

De tandartsen zijn nu dentalmonteurs geworden!

De hele ochtend is er door hen buiten gewerkt en heel veel controles gedaan en poetsinstructies. Dat is een lastige, want een Ugandees kind zal altijd zeggen, “I have cleaned very well” en dan kijk je ze in de mond en de plak straalt je vervolgens tegemoet. Dat is een cultuurverschil: in Nederland vinden we: schoon is schoon en in Uganda geldt: geen gaatjes en toch plak, weldone! Nu is Sabine gelukkig eigenwijs en probeert de kinderen toch echt goed aan het poetsen te krijgen. Dat is een uitdaging: leer een Ugandese puber poetsen en je vindt alle verpakkingen overal terug. Leermoment: geen verpakking geven, want anders kan je de hele campus schoonmaken. Dat moeten ze echt nog leren.

Middagprogramma werd opgestart, helaas maar waar, stoel weer helemaal stuk, grote inwendige luchtslang lek.

Chaos: how to solve this one? Overschakelen met het gehele team op plan twee en dat is een uitdaging. Krijg het maar weer op de rit met een niet getraind team!!

Controles doorknallen! Nou dat hebben ze gedaan! Voor de hulpjes onmogelijk dus Sabine is heel streng geweest en heeft ze heel streng aangestuurd en uitleg gegeven. Gelukkig was daar ook Jacquelina die van onschatbare waarde is. Zie al deze chaos maar eens te handelen als right hand! foto01 200pxbKevin repareert ‘s-ochtends het gebit van een puberChapeau! Kevin, de Ugandese tandarts, raakte ook langzaam aan wat oververhit, al zie je dat niet aan zijn donkere gezicht, maar ook hij wist mee te gaan in het switchen. Grote groepen pubers naar de tandarts krijgen en in het gareel krijgen is dan echt lastig. Maar het is toch gelukt. Daar kwam nog bij dat het computersysteem geupdate moet worden en dat is de achillespees voor de tandarts. Sabine weet niets van computers, dus ze heeft er iemand erbij weten te krijgen en hij heeft uitleg gegeven. Uitbesteed en gauw weer aan het werk. Man klaar en ra ra ra: computer werkt nu nog minder!

foto04 veranda 200pxbEven met een kindje op de veranda van het huisHopelijk morgen een betere dag voor dit dappere team!

Uiteindelijk aan het einde van de dag, de hulpjes waanzinnig gecomplimenteerd omdat ze zo hun best hebben gedaan! Patricia heeft heel goed geholpen om de administratie uit te pluizen en Birra de techneut heeft de stoel totaal gedemonteerd en veel slangen vervangen nadat hij de opdracht had gekregen om slangmateriaal mee te nemen. En....... nu werkt hij weer als een zonnetje.


Eind goed al goed!!

 

 

 

Vanaf 7.20 uur vanmorgen tot 18.00 uur is het team bezig geweest. Gelukkig kwam tandarts Kevin hen ondersteunen. De klassen 1 en 2 van de secondary-school zijn gecontroleerd. Vanwege de examens die deze week plaatsvinden zijn ze met de secondairy-school kinderen begonnen. Heel veel behandelingen komen uit de controles voort.
In alle primary klassen is de poets instructie gedaan.

behandeling leerling 200pxbBehandeling 2nd school-leerlingpoetsinstructie kevin 200pxbPoetsinstruktie door tandarts Kevincontrole op veranda 200pxbOp de veranda werden de controles gedaan

uitleg bij bord 200pxbschoolklas 200pxbtandarts 200pxb

controle op veranda 2 200pxbDe techniker Mr. Johnson heeft de totale tandartsunit intussen schoongemaakt.
Unit was totaal dichtgekit. Alle toevoer leidingen zijn opengeschroefd en schoongemaakt. De intraorale camera staat op chinees ingesteld, het team gaat op zoek naar een handige chinees.
Afzuiging werkt weer, ultrasoon ook, watervulling van spitoon werkt weer, rondspoeling nog niet. Er is een nieuwe fles nodig voor de unit en misschien nog een reserve fles. Waar kunnen ze die krijgen? Alle kasten zijn heel grondig uitgesopt, oude materialen zijn aan tandarts Kevin meegegeven en alle eerst op te maken spullen vooraan gezet. Er zijn nog drie actuele staaf(composiet)lampen.

De hele kamer hebben ze gedesinfecteerd, nu de vloer nog blinkend schoon zien te krijgen.Wat een kanjers!

 

Het team had even wifi voor dit bericht. Vanmorgen vroeg zijn ze begonnen met het schoonmaken van de praktijk. Tussendoor kennis gemaakt met Piet Buitendijk (de oprichter en grote baas van Noah’s Ark) . Hele dag verder alles gereorganiseerd en schoongemaakt lade voor lade kastje voor kastje. Alle meegebrachte spullen kregen hun plekje.
Hulpje Charles heeft enorm geholpen, wat een topper! !!. Ze hopen om een uur of 8 klaar te zijn maar geen zekerheid. Technische man was net gearriveerd, hopelijk krijgt hij alles wat defect is aan de praat.
Voor het avondeten was nog geen tijd......!

 

Om 10 u reed de chauffeur van het kindertehuis Noah’s Ark de poort van het Guesthouse in. Sabine en Jacquelina hadden een goede nacht gehad en genoten van het heerlijke ontbijt.
Na het geld wisselen werd de supermarkt aangedaan voor de proviand van de komende weken.
Helaas wachtte hen daarna een grote file tot aan Mukono aan toe.
Rond 15 uur reden ze daarom pas de poort in van het kindertehuis.
Snel aan de slag want er stonden al patiënten te wachten.
Er waren meteen wat tegenslagen: de licentie van het computerprogramma was verlopen en de tandheelkundige unit was niet gereviseerd.
Met de nodige improvisatie hebben ze toch 3 patiënten behandeld.

2018 10 13 01 200pxb2018 10 13 02 200pxb2018 10 13 03 200pxb

Een lekkere maaltijd en een rustige avond waren de fijne verdiensten na deze zware dag!

 

vertrek schiphol 200pxbaankomst entebbe 200pxbSabine en Jacquelina hebben een goede vlucht gehad en komen met al hun spullen goed door de douane heen.
Alras genieten ze in het Airport Guesthouse van een verse passionfruit-juice.
We wensen ze een goede nacht en hopen dat ze genieten van het wakker worden met de geuren en geluiden van Afrika!a

 

 

 

Sabine Scheffer 250pxhTandarts Sabine Scheffer

Sabine Scheffer is tandarts-implantoloog in Epe waar zij een eigen praktijk heeft. Verder implanteert zij op vrijdagen bij collega Arjen Gelders in Twello en in Maarn bij tandarts Plaisier.

Sabine Scheffer zal vergezeld gaan worden door Jacquelina Schuyt met wie zij in 2015 voor het project “Epe fietst voor water” een tocht van 750 km in 9 dagen door Kenia gefietst heeft. Daar is de interesse voor tandheelkundige projecten in Afrika ontstaan. In 2017 is zij samen met Jacquelina Schuyt en Ranneke Kuiper met Stichting Tandheelkunde Kenia mee gegaan en daar hebben zij in 1,5 week in een groep +/- 1000 kinderen/mensen tandheelkundig gesaneerd. In 2017 zijn ze weer met elkaar naar Kenia gegaan en hebben daar wederom een basisschool en vele passanten gesaneerd. En nu is het tijd om een land op te schuiven en daarom is Uganda aan de beurt. Zij hebben heel veel zin om in het kindertehuis met hun voormalige Kenia ervaring, aan de slag te gaan.

 

 

 

Jacquelina Schuyt 250pxhTandartsassistente Jacquelina Schuyt-Huigen

Mijn naam is Jacquelina Schuyt-Huigen. Ik ben 57 jaar, getrouwd en moeder van 2 zonen.
Een aantal jaar heb ik in het toerisme gewerkt voor Arke Reizen en een Frans hotel concern.
Daarna als office manager bij Booz Allan & Hamilton in Wassenaar en als directiesecretaresse bij Heineken in Amsterdam. Reizen en andere culturen zijn mijn passie, daarom ben ik gaan werken voor KLM en heb 15 jaar als purser intercontinentaal gevlogen. Daarnaast heb ik 6 jaar oncologische kinderkampen begeleid en de afgelopen 2 jaar als assistente voor stichting tandheelkunde Kenia gewerkt op scholen in Kenia. Afrika is voor mij een bijzonder continent de mensen de geuren de kleuren. Ik zie er enorm naar uit om dit jaar in oktober met een groep vrijwilligers in het kindertehuis Noah’s Ark te werken om zodoende de kinderen te helpen en een steentje bij te dragen aan het prachtige werk van dit kindertehuis en stichting Help UGanda (HUG). Werk dat zo hard nodig is.

 

 

 

Ranneke Kuiper 250pxbTandartsassistente Ranneke Kuiper

Mijn naam is Ranneke Kuiper. Samen met Sabine en Jacqueline heb ik een aantal keer in Afrika gewerkt als vrijwilliger in een tandheelkundig project. Dit zijn enorm mooie ervaringen. Het is hard werken maar het voelt als een cadeautje om in een team zoveel tandheelkundige hulp te verstrekken aan mensen die het zo hard nodig hebben.
Ook dit jaar gaan we weer met veel enthousiasme meehelpen om de doelstelling van Stichting Help Uganda (HUG) te verwezenlijken.

Deel dit:

FacebookTwitterLinkedin
Terug naar boven