01 Tandartsen zijn van alle markten thuis 200pxbTandartsen zijn van alle markten thuisDitmaal geen regen buiten, maar regen binnen! De dag begon met een flinke stortbui! De kraan van het toilet zat los en bij het vastdraaien ging het niet helemaal goed. Hierdoor ontstond er een mooie waterstraal. Wie weet krijgen ze nu ook zulk mooi groen gras in de badkamer. Gelukkig worden de middelbare scholieren bij Noah’s Ark klaar gestoomd voor een mooi beroep. Er is dus ook een loodgieter in opleiding op het terrein aanwezig. Met een nieuw kraantje had hij het klusje zo geklaard!

Daarna was het tijd om te beginnen aan de eerste behandelingen. Anouck en Sigrid mochten het spits afbijten. Nadien ging Sigrid verder met de administratie

Anouck met SigridAnouck met SigridSigrid aan de administratieSigrid aan de administratie
Omdat ze de sterilisator (autoclaaf) en de verdovingsvloeistof gisteren nog niet meekregen van de douane in Kampala, ging Arjen op advies van Thérèse (de coördinator van het tandheelkundige project in de sloppenwijk) op zoek naar een voorraad verdovingsvloeistof. In de container werd de beoogde kist gevonden, de sloten open gezaagd en de anesthesie gevonden.
De rest van de dag wisselden Arjen, Kevin en Anouck af tussen behandelingen in de behandelkamer binnen en controles buiten op de veranda.

Kevin controleerde op de verandaKevin controleerde op de verandaArjen en MariskaArjen en MariskaDe hulpjesDe hulpjes
(Foto hierboven rechts) De hulpjes zijn van groot belang en staan in de aanslag om hulp te bieden.

Er is weer veel werk verzet vandaag. Bijna alle controles zijn nu gedaan. Daarnaast hebben ze 12 vullingen, 21 sealants, 5 extracties, 2x reinigen en 16x fluoride gegeven.
Kortom: een top team!!