Door de welkome regen naar de praktijDoor de welkome regen naar de praktijVannacht begon het op het terrein van Noah's Ark goed te regenen en dat ging door tot in de ochtend. Voor de bevolking erg welkom want het gras dat erg dor is kan nu weer een beetje van zijn groene kleur terug krijgen.

Arjen ging samen met Bira naar Kampala om te proberen de autoclaaf en de anesthesie vloeistof terug te krijgen: bewonderenswaardig want de rit is minimaal 1,5 uur enkele reis, zonder dat het resultaat van te voren bekend is.
Mariska en Anouck gingen naar de nursery (peuterspeelzaal) om daar alle peuters te controleren. De kindjes gingen allemaal keurig op de grond zitten en wanneer hun naam genoemd werd kwamen ze met open mond naar Mariska en Anouck toegelopen om te laten zien hoe goed ze gepoetst hadden. Vervolgens werd er afgesloten met een high five.Anouck en Mariska controleren de kleintjesAnouck en Mariska controleren de kleintjesSigrid nam vandaag de administratie op zichSigrid nam vandaag de administratie op zichSigrid voert in; Kevin controleert een middelbare school studentSigrid voert in; Kevin controleert een student

Sigrid nam vandaag de administratie op zich (middelste foto). Ze heeft alle kinderen in de computer ingevoerd zodat we precies weten welk kindje welke behandeling nodig heeft!

Daarna gingen Kevin, Sigrid, Mariska en Anouck terug naar de nursery om bij elke klas uitleg te geven over hoe ze poetsen en dat ze vooral geen soda maar water! water! water! moeten drinken.
Als ze allemaal goed hadden geluisterd (en dat deden ze!) kregen ze een tandenborstel en tandpasta.

Kevin geeft de poetsinstruktieKevin geeft de poetsinstruktie06 Kevin geeft de poetsinstruktie 2 200pxb07 kevin en het team 200pxb
Ondertussen hadden de grote helpers Charles, Margreth, Sheila en Patricia ook niet stilgezeten. Ze hadden voor alle basisschoolkinderen tandenborstels en tandpasta uitgezocht. Deze hadden ze keurig per klas in een plastic zak gedaan.
Aan het eind van de middag heeft het team nog bij een aantal middelbare schoolkinderen controles gedaan.


08 kevin nieuwe sealant 200pxbAls laatste wilde Kevin nog erg graag de nieuwe sealant (laklaagjes om de kiezen te beschermen) uitproberen. Dus hij ging alvast in de behandelkamer aan de slag en was erg enthousiast!


Aan het eind van de werkdag was het heerlijk toeven op de veranda met af en toe een heerlijk briesje.
Morgen een nieuwe dag! Kijken wat die hen brengt.

 

09 einde werkdag 200pxb