de behandeling van de cystes 200pxhIeder half jaar is stichting Help UGanda (HUG) voornemens een tandarts en een tandartsassistente uit te zenden naar dit prachtige projekt met haar eigen medische- en tandheelkundige kliniek.

Heeft u interesse om hier als tandarts en assistente(s) ook een keer uw kwaliteiten in Uganda aan te bieden om daar te helpen?
Vul dan het aanmeldingsformulier in.

Vacatures:

Voor de invulling van de vacatures in oktober 2018 klikt u op:
Klik hier voor de vacature: Tandarts
En tevens zoeken wij voor deze werkweken ook een Tandarts-assistente
Klik hier voor de vacature: Tandarts-assistente

 

Het tandheelkundig team en de verslagen van hun werk op Noah's Ark

Van 24 februari t/m 10 maart 2018 is er een tandheelkundig team actief in het Tandheelkundig centrum van Noah's Ark.
Hieronder vindt u de verslagen van de dagen dat zij op Noah's Ark werken.
Het meest recente verslag staat bovenaan.

.

En dan kom je thuis en krijg je zó’n warm welkom:

2018 03 13

 

Wat is er leuker om zo’n intensieve werkweek af te sluiten met een prachtige safari? Uganda biedt de big five (en zoveel meer) en zoveel natuurschoon!

2018 03 11 rondrit

 

09 naar de praktijkVoor de laatste keer op weg naar de praktijk

02 Arjen zet de laatste puntjes op de i 200pxbArjen zet de laatste puntjes op de i 01 200pxbDe dagopeningVandaag is het team wel getrakteerd op de dagopening van de lagere school en ze hebben genoten van de zingende en dansende kinderen.

Daarna hebben ze alle controles en behandelingen gedaan.
De administratie voor het volgende team is volledig op orde. De voorraadlijst is up-to-date en alle behandelingen zijn ingevoerd.

03 Laatste kies trekken op de veranda 200pxbLaatste kies trekken op de verandaIn de middag is geprobeerd de 10 jongeren uit Senior 6 die al 2x de tandarts-controle hadden geweigerd alsnog te overtuigen. Arjen is nu zelf naar hen toe gelopen, maar het leverde helaas geen stoere bereidwillige houding op. Hopelijk krijgen ze in de komende maanden geen pijn!

04 mama blijgemaakt met babykleertjes 200pxbDe nieuwe mamma met babykleertjes blij maken!Vandaag was er een bevalling in de belendende kliniek en mocht het team de nieuwe wereldburger bewonderen.
De 2e helft van de middag is gebruikt met het schoon achterlaten van de praktijkruimte.
05 arjan met armband 200pxbArjan met de mooie stoere armband

Om 5 uur ging de deur dan toch echt op slot. Er werd afscheid genomen van de hulpjes; er waren kadootjes over en weer; Charles had ook voor tandarts Arjen een stoere mannenarmband van olifantenhaar.

10 in het hillhouse 200pxb11 arjen met wat kleintjes 200pxbTerug in hun heerlijke Hill House op het terrein van Noah’s Ark was er nog een frisdrankje en chips, met de hulpjes en wat andere kinderen, tevens een spelletje en warme aandacht.

Nog 1x een heerlijke maaltijd en daarna het afscheid op het terras van en met Piet en Pita.
En dan: Koffers pakken!

06 groepsfoto 200pxb08 groepsfoto 2 200pxb

07 balonnen 200pxbDag Noah’s Ark, dag kinderen, dag iedereen die hen het vertrouwen en het plezier gaf in deze geweldige uitdaging om hun beroep in deze prachtige omgeving uit te voeren.

Dank geweldig team! Jullie hebben het fantastisch gedaan. We zijn zó trots op jullie!

Kom dinsdagochtend weer veilig thuis!
Big hug van alle HUGgers!

 

 

 

03 Aap op het dak van de praktijkAap op het dak van de praktijkElke ochtend als het team in de praktijk is horen ze vlak daarna kinderen zingen. Dat is de dagopening van de basisschool. Daarom stonden ze vanochtend om 8.00 uur op het terrein van de basisschool.
Ze hebben gewacht en gewacht, maar het was wel erg rustig. Uiteindelijk kwamen Patricia en Shilla langs om hen te vertellen dat het nationale vrouwendag is en dat daarom alle scholieren vandaag vrij zijn. Geen dagopening dus!


01 Klaslokaal middelbare school 200pxbKlaslokaal middelbare school Dan maar terug naar de praktijk. Genoeg stafleden die van deze dag gebruik wilden maken om zich te laten controleren en behandelen.
Ook kwamen er zelfs nog een aantal nieuwe scholieren van de 5e klas langs om zich te laten behandelen op deze vrije dag!

04 De kleuterschoolKleuterschoollagere school 200pxbLagere school02 Middelbare schoolMiddelbare school
Tussen de middag hadden ze van Charles prachtige zelfgemaakte kettingen gekregen om het team te bedanken. Hij vertelde dat er ‘s middags een voetbalwedstrijd zou zijn waarbij hij waarschijnlijk de scheidsrechter zou zijn! Het team wilde er natuurlijk alles aan doen om dat te kunnen zien. Gelukkig liet het programma het ‘s middags toe om in shifts te werken. Daarom konden ze om de beurt even bij de wedstrijd zijn. Dat was erg leuk om te zien, want het was op het terrein van de middelbare scholieren en hierdoor kon het team ook zien hoe de kinderen wonen.
De wedstrijd werd even gestaakt om een traktor over te laten steken

05 Tractor tijdens de wedstrijd 200pxbTractor tijdens de wedstrijd06 De wedstrijdDe wedstrijd07 vrouwen en manVrouwen en man uit de praktijk
De vrouwen en man op deze foto woonden tijdelijk onder het zelfde dak van de praktijkruimte toen het team vorige week kwam. Om hun te bedanken dat ze de afgelopen twee weken hun ruimte met hen wilden delen, hebben ze hen kleertjes en knuffels gegeven. Ook de koekjes die het team daarna uitdeelde vielen in de smaak. Er volgde al snel een gezamenlijke vreugdedans.

10 Belangstelling bij het raam van de praktijkBelangstelling bij het raam van de praktijk08 Altijd blije kinderen als ze warme aandacht krijgenAltijd blije kinderen als ze warme aandacht krijgen09 Mooie schone tandjesMooie schone tandjes
Morgen alweer de laatste dag!    Wat is de tijd snel gegaan!

 

 

01 thomas 200pzbThomasVanochtend had het team net mooi de kamer in gereedheid gebracht toen Thomas op de deur van de praktijk klopte. Thomas is een jongen die door het sloppenwijkproject in Busaana een half jaar geleden was gezien. Hij had een verkleurde voortand en met de middelen die de tandartspraktijk van Noah’s Ark heeft, kunnen ze zijn voortand bleken zodat hij weer dezelfde kleur krijgt als de rest.
Thomas had ook een vriend meegenomen met een flink stuk van een voortand af. Dus deze konden ze ook direct repareren.

02 Mariska maakt tijd om te troosten 200pzbMariska maakt tijd om te troostenNet toen ze hiermee klaar waren kwamen een aantal 4e klassers aan voor controle en behandeling. Zodoende waren de behandelkamer en de stoel op de veranda weer druk bezet.
De 4e klassers zijn nu ook allemaal behandeld. Alleen de 5e en 6e klassers moeten nu nog behandeld worden. Die zijn morgen aan de beurt!

In de middag was het de beurt aan de stafleden. Stafleden met pijn werden eerst buiten op de veranda gezien en eventueel verdoofd. Daarna konden ze naar binnen voor de verdere behandeling. Het team raakt, onder deze zo andere omstandigheden dan thuis in Nederland, ook hier goed op elkaar ingespeeld!03 stafleden 200pzbStafleden in behandeling04 Ook tandsteen werd er verwijderd 200pzb Ook tandsteen werd er verwijderd 05 In de gang werd er gecontroleerd en verdoofd 200pzbIn de gang werd er gecontroleerd en verdoofd

Het goot van de regen dus er is weer voldoende water voorradig!

06 De tandartspraktijk links aan de buitenkant 200pzbDe tandartspraktijk links aan de buitenkant 07 brommertaxi 200pzbDe brommertaxi08 Mariska deelt ballonnen uit wat een feest 200pzbMariska deelt ballonnen uit wat een feest
Na schooltijd worden sommige kinderen uit de village opgehaald door de boda-boda (brommertaxi)

09 Koeien lopen op het terrein van NA los 200pzbKoeien lopen op het terrein van NA los10 feest 200pzbHet feestHet team had gehoord dat er in de avond een kerkdienst zou zijn. Ze konden het natuurlijk niet laten daar een kijken te nemen. Wat een zang en dans! Na een welkomstwoord door een dominee (?) kwam de band het podium op en ging het los! Iedereen stond op en danste, klapte en zong mee met de band.

 

 

 

 

 

De samenwerking tussen de hulpjes en het team verloopt heerlijk. Gisteren kwam Patricia (zij is de enige van de hulpjes die op het terrein woont) weer langs voor een spelletje in de avond. Vanochtend is het tandheelkundig team weer verder gegaan waar ze gisteren waren gebleven. Dat wil zeggen dat ze verder zijn gegaan met de behandelingen van de middelbare scholieren. Vandaag hebben ze de 3e klassers en een gedeelte van de 4e klassers behandeld. Daarnaast hadden ook weer een aantal juffrouwen, meesters en aunties (alle vrouwelijke personeelsleden worden bij Noah’s Ark ‘Aunty’ genoemd) de tandheelkundige praktijk gevonden voor controle en eventuele behandeling.

01 200pxb02 Anouck en Mariska 200pxbAnouck en Mariska03 Sigrid mondhygieniste 200pxbSigrid behandelt een middelbare scholier

04 Mariska behandelt op de veranda 200pxbMariska behandelt op de veranda05 Arjen behandelt een middelbare school student 200pxbArjen behandelt een middelbare school student


Na werktijd besloot het team een rondje over het terrein te lopen. Direct werden ze gezellig vergezeld door een aantal kinderen die hen maar wat graag wilden rondleiden naar hun kamer, de eetzaal, de kerk, de farm en nog een aantal plekken.

06 200pxb07 200pxb08 200pxb

09 200pxb11 De wasserette 200pxb12 Caroline 200pxbCaroline
Vannacht om 3 uur werd de kinderschare bij Noah’s Ark uitgebreid met een babymeisje dat te vondeling was gelegd. Ze hebben haar Caroline genoemd, gewassen, schone kleertjes en een lekker flesje babyvoeding gegeven. De grootste gift was troost en liefde. Het team heeft haar met warmte verwelkomd.

 

01 Arjen en Mariska 200pxbArjen en MariskaVandaag is het de eerste dag van de 2e werkweek. Het team was benieuwd hoe dat zou gaan na het heerlijke weekendje Jinja.
Maar de kanjers kwamen er zo weer in!
Vandaag hebben ze voornamelijk behandelingen gedaan. De stoel heeft de hele dag gedraaid.

02 Blije kindjes met gezonde gebitjes 200pxbBlije kindjes met gezonde gebitjesDe peuterspeelzaal- en basisschoolkinderen zijn vorige week allemaal al behandeld.
Ook de 1e en 2e klassers van de middelbare school (die een behandeling nodig hadden) zijn inmiddels geweest.

Vandaag heeft het team ook controles gedaan bij 11 kinderen die wonen in een wees/opvanghuis in de buurt. Zo mooi om te zien hoe goed Noah’s Ark voor deze (soms zwaar gehandicapte) kinderen zorgt!

03 Arjen 200pxbArjen04 Anouck werd geassisteerd door Charles 200pxbAnouck werd geassisteerd door Charles05 Sigrid laat zien dat alles goed gaat 200pxbSigrid laat zien dat alles goed gaat
Tijdens de behandelingen van de scholieren wist ook het personeel van Noah’s Ark de tandheelkundige kliniek te vinden voor de halfjaarlijkse controles. Die controles konden weer mooi buiten op de veranda plaats vinden.
Kortom weer een geslaagde dag!

 

Het team genoot van een heerlijk, ontspannen weekend.
Jimmy, onze vaste taxichauffeur haalde hen om 10 uur zaterdag op en bracht hen veilig naar het leuke konoliaanse stadje Jinja.
Hij begeleidde hen tevens via een sloppenwijkje naar de boten die aan de oever van Lake Victoria klaarliggen.

01 200pxb02 200pxb
De kindertjes weten altijd de musungu’s te vinden in de hoop dat er een ballon of pen uit de tas getoverd wordt.
Vervolgens nam het team de boot over Lake Victoria naar de bronnen van de Nijl

03 boot 200pxb04 nijl 200pxbBronnen van de Nijl

Uitrusten, lekker eten en vooral veel genieten van wat Uganda te bieden heeft, stond vandaag op nummer 1.
Daar hoort ook een bezoek aan Mainstreet bij. De grote, doorgaande weg in Jinja met zijn heerlijke restaurantjes en kleine winkeltjes, vol met Ugandees handwerk.

05 restaurantjes 200pxb06 straatverkoop 200pxb

Half 6 zette Jimmy hen weer veilig bij het kindertehuis Noah’s Ark af, uitgerust om weer een nieuwe, volle werkweek te starten. Veel succes kanjers!

 

01 Kevin behandelt de kleutertjes 200pxbKevin behandelt de kleutertjes02 200pxbDeze dag is er in de behandelkamer stevig door gewerkt. Prioriteit lag bij de behandelingen van de nursery.

Voor Kevin was het de laatste dag en omdat hij de lokale taal beheerst heeft hij de kleintjes binnen behandeld.


Buiten konden de 2 andere tandartsen fluoride-behandelingen doen , bij soms ernstig aangetaste kindergebitjes.

 

03 houdt ballon vast 200pxbHij blijft de ballon stevig vasthouden04 Tevens is er buiten tandsteen verwijderd 200pxb

05 moeders van babys 200pxbTevens werd buiten tandsteen verwijderd De moeders van de baby’s uit het ziekenhuis durven nu ook te komen. Er zijn buiten daarom ook nog extracties gedaan.


Eind van de middag heeft het team een (frisdrank) vrijdagmiddagborrel met Kevin en de hulpen: Charles, Sheila and Patricia.
Afscheid genomen van Kevin, die hen enorm geholpen heeft.

06 afscheid van kevin 200pxbAfscheid van Kevin07 kevin en hulpjes 200pxbKevin en de hulpjes
08 was binnen ophangen 200pxb09 Hulp Charles met blije kleuters 200pxbHulp Charles met blije kleutersNu weekend!


Het team heeft nog even de was gedaan en

vanwege de regen als een slinger door de huiskamer gehangen!We wensen hen een heerlijk weekend met voldoende rust om op te laden voor week 2, waarin alle behandelingen afgemaakt zullen worden!
Heb het goed samen!


01 groepsfoto 200pxbDe afgelopen dagen heeft het team genoeg water gezien. Dus vandaag was het tijd om de dag te beginnen zonder water! In geen enkele leiding was water te vinden.Dat gebeurt daar wel vaker. Een paar uurtjes wachten en dan komt er weer water uit de kraan.

Op de foto hiernaast: Boven: Kevin, Sigrid, Anouck. Onder: Mariska en Arjen

In de ochtend was het tijd om langs de basisschool te gaan voor poetsinstructies en het uitdelen van tandenborstels en tandpasta.

02 poetsinstructie 01 200pxb03 poetsinstructie 02 450pxb


Kevin en de hulpjes doen de poetsinstructie en delen de tandpasta’s en tandenborstels uit. Ondertussen wilden ze de kostbare stoeluren niet verloren laten gaan. Daarom bleven Arjen en Sigrid achter in de behandelkamer. Zij gingen verder met de kinderen die een behandeling nodig hadden.

04 wisseling van de wacht 200pxbNadat de poetsinstructies waren gegeven, nam Kevin het over van Arjen. Mariska nam het assisteren over van Sigrid.
Na de lunchpauze gingen ze weer verder waar ze waren gebleven. Anouck en Mariska gingen ‘s middags aan de slag in de behandelkamer en Kevin deed buiten de behandelingen waarbij hij geen stoel (boor/afzuiging) nodig had.
06 regen 200pxb05 in het0 donker 200pxbAf en toe viel de elektra uit en dan bleken die koplampjes toch wel erg van pas te komen!
Inmiddels hebben ze alle basisschool kinderen kunnen behandelen. Morgen, de laatste dag van de eerste week al weer, gaan ze verder met de middelbare scholieren en de peuters van de peuterspeelzaal.
Omdat het op het eind van de werkdag regende bleven de patiënten thuis, een mooie reden voor het team om hun eten te gaan voorbereiden en van een vrije avond te gaan genieten.

 

01 Tandartsen zijn van alle markten thuis 200pxbTandartsen zijn van alle markten thuisDitmaal geen regen buiten, maar regen binnen! De dag begon met een flinke stortbui! De kraan van het toilet zat los en bij het vastdraaien ging het niet helemaal goed. Hierdoor ontstond er een mooie waterstraal. Wie weet krijgen ze nu ook zulk mooi groen gras in de badkamer. Gelukkig worden de middelbare scholieren bij Noah’s Ark klaar gestoomd voor een mooi beroep. Er is dus ook een loodgieter in opleiding op het terrein aanwezig. Met een nieuw kraantje had hij het klusje zo geklaard!

Daarna was het tijd om te beginnen aan de eerste behandelingen. Anouck en Sigrid mochten het spits afbijten. Nadien ging Sigrid verder met de administratie

Anouck met SigridAnouck met SigridSigrid aan de administratieSigrid aan de administratie
Omdat ze de sterilisator (autoclaaf) en de verdovingsvloeistof gisteren nog niet meekregen van de douane in Kampala, ging Arjen op advies van Thérèse (de coördinator van het tandheelkundige project in de sloppenwijk) op zoek naar een voorraad verdovingsvloeistof. In de container werd de beoogde kist gevonden, de sloten open gezaagd en de anesthesie gevonden.
De rest van de dag wisselden Arjen, Kevin en Anouck af tussen behandelingen in de behandelkamer binnen en controles buiten op de veranda.

Kevin controleerde op de verandaKevin controleerde op de verandaArjen en MariskaArjen en MariskaDe hulpjesDe hulpjes
(Foto hierboven rechts) De hulpjes zijn van groot belang en staan in de aanslag om hulp te bieden.

Er is weer veel werk verzet vandaag. Bijna alle controles zijn nu gedaan. Daarnaast hebben ze 12 vullingen, 21 sealants, 5 extracties, 2x reinigen en 16x fluoride gegeven.
Kortom: een top team!!

 

Door de welkome regen naar de praktijDoor de welkome regen naar de praktijVannacht begon het op het terrein van Noah's Ark goed te regenen en dat ging door tot in de ochtend. Voor de bevolking erg welkom want het gras dat erg dor is kan nu weer een beetje van zijn groene kleur terug krijgen.

Arjen ging samen met Bira naar Kampala om te proberen de autoclaaf en de anesthesie vloeistof terug te krijgen: bewonderenswaardig want de rit is minimaal 1,5 uur enkele reis, zonder dat het resultaat van te voren bekend is.
Mariska en Anouck gingen naar de nursery (peuterspeelzaal) om daar alle peuters te controleren. De kindjes gingen allemaal keurig op de grond zitten en wanneer hun naam genoemd werd kwamen ze met open mond naar Mariska en Anouck toegelopen om te laten zien hoe goed ze gepoetst hadden. Vervolgens werd er afgesloten met een high five.Anouck en Mariska controleren de kleintjesAnouck en Mariska controleren de kleintjesSigrid nam vandaag de administratie op zichSigrid nam vandaag de administratie op zichSigrid voert in; Kevin controleert een middelbare school studentSigrid voert in; Kevin controleert een student

Sigrid nam vandaag de administratie op zich (middelste foto). Ze heeft alle kinderen in de computer ingevoerd zodat we precies weten welk kindje welke behandeling nodig heeft!

Daarna gingen Kevin, Sigrid, Mariska en Anouck terug naar de nursery om bij elke klas uitleg te geven over hoe ze poetsen en dat ze vooral geen soda maar water! water! water! moeten drinken.
Als ze allemaal goed hadden geluisterd (en dat deden ze!) kregen ze een tandenborstel en tandpasta.

Kevin geeft de poetsinstruktieKevin geeft de poetsinstruktie06 Kevin geeft de poetsinstruktie 2 200pxb07 kevin en het team 200pxb
Ondertussen hadden de grote helpers Charles, Margreth, Sheila en Patricia ook niet stilgezeten. Ze hadden voor alle basisschoolkinderen tandenborstels en tandpasta uitgezocht. Deze hadden ze keurig per klas in een plastic zak gedaan.
Aan het eind van de middag heeft het team nog bij een aantal middelbare schoolkinderen controles gedaan.


08 kevin nieuwe sealant 200pxbAls laatste wilde Kevin nog erg graag de nieuwe sealant (laklaagjes om de kiezen te beschermen) uitproberen. Dus hij ging alvast in de behandelkamer aan de slag en was erg enthousiast!


Aan het eind van de werkdag was het heerlijk toeven op de veranda met af en toe een heerlijk briesje.
Morgen een nieuwe dag! Kijken wat die hen brengt.

 

09 einde werkdag 200pxb


Het team heeft vanochtend kennis gemaakt met Kevin en de taken werden goed verdeeld: Kevin werkte in de tandartskamer en de 4 Nederlanders Arjen met Mariska en Anouck met Sigrid werkten op de veranda van het tandheelkundig centrum.
De 4 hulpjes Charles, Margareth, Sheila en Patricia haalden de kinderen uit de klassen en noteerden alles.
Er werden 300 controles gedaan vandaag! De lagere school is bijna klaar plus een klas van de middelbare school.

Werkoverleg met KevinWerkoverleg met KevinTandarts Arjen GeldersTandarts Arjen GeldersArjen en Mariska aan het werk op de verandaArjen en Mariska aan het werk op de veranda

Anouck en Sigrid met wat pottenkijkersAnouck en Sigrid met wat pottenkijkersKevin controleerde in de tandartskamerKevin controleerde in de tandartskamerBoefjes wachten op de controle bij de tandartsBoefjes wachten op de controle bij de tandarts

klaar voor vetrek 200pxbHet tandheelkundig team had een goede 1e nacht in Afrika.
Helaas had de douane de meegebrachte sterilisator en de anesthesie ingenomen.
Piet, de eigenaar van Noah’s Ark, geeft hen adviezen hoe te handelen om eea terug te krijgen of zonodig te kopen.
Na het heerlijke ontbijt met een bananenpannekoek en verse passievrucht-juice stond Bira de chauffeur van Noah’s Ark.l klaar om hen op te halen.
Na het geld pinnen/wisselen, boodschappen doen, lunchen reed Bira de poort van Noah’s Ark binnen. Al gauw waren er een boel kindjes die hen gespot hadden en de nieuwe aunties en uncle gingen verleiden om heel veel aandacht te geven.

kinderen koffers 200pxbnoahs ark 200pxbsigrid kinderen 200pxb


wandelen 200pxbDaarna was er de rondleiding over het terrein en kennismaking met Piet en Pita, de oprichters van Noah’s Ark.
Hierna moesten de meegebrachte spullen naar de tandheelkundige praktijk gebracht en moest er gepoetst worden.
Daarna was er rust en een koud biertje op het terras, want het is erg warm in Uganda.

 

 

 

 

 

 

Het tandheelkundig team is vandaag vertrokken naar Uganda. Het team, bestaande uit: Arjen Gelders, Sigrid van Milligen, Mariska Bolhuis en Anouck Wiggers, zullen alle kinderen van het kindertehuis Noah’s Ark tandheelkundig controleren en zo nodig behandelen.
Ernstige pijnklachten onder het personeel en bij de mensen uit de dorpen in de buurt zullen ook behandeld worden.
Anouck is al sinds maandag in Uganda en heeft een prachtige gorillatracking en een chimpansee-opvang bezocht. Zie de foto’s:

aap 01 200pxbaap 02 200pxbgiraf 200pxb

olifantje 01 200pxb

 

Arjen Gelders 250pxhArjen Gelders

Arjen Gelders is in 1987 afgestudeerd aan de rijksuniversiteit van Groningen.
Vanaf 1987 is hij werkzaam als algemeen practicus in de eigen praktijk in Twello.
De gedachte om ontwikkelingswerk te gaan doen en eens buiten de gebaande paden te gaan, was al langer aanwezig maar het kwam er nooit echt van.
Mede door het enthousiasme van de teamleden gaat het nu echt gebeuren.
Om dit, met je eigen teamleden te kunnen doen lijkt hem echt geweldig.

 

 

Annouck 250pxhTandarts Anouck Wiggers-den Ambtman

Anouck is in 2012 afgestudeerd als tandarts. Sindsdien heeft zij in verschillende praktijken gewerkt.
Zij was net thuis van haar huwelijksreis door Afrika, toen ze gebeld werd met het aanbod om weer terug te gaan naar dit prachtige continent. Over zo’n aanbod hoefde zij niet lang na te denken. Vooral omdat Anouck al sinds de studie graag ontwikkelingswerk wil doen. Dit wordt haar eerste uitzending en ze heeft er veel zin in om samen met Arjen, Sigrid en Mariska te helpen in de tandheelkundige kliniek van het kindertehuis Noah’s Ark!

 

 

 

 

Kevin Herbert KiberuTandarts Kevin Herbert Kiberu

In 2013 heeft Kevin zijn diploma Public Health Officer-Dentistry behaald.
Sindsdien heeft hij gewerkt voor Rotary Uganda, Rotary International en Hope Smiles International. Tevens heeft hij voor Stichting Help UGanda (HUG) al eerder in Polota, alsook in de tandheelkundige kliniek van het kindertehuis Noah's Ark, gewerkt. We zijn heel blij dat Kevin ook dit jaar weer met ons mee kan werken!

 

 

 

 

Sigrid van Milligen 250pxh

Mondhygiëniste Sigrid van Milligen

Sigrid van Milligen, mondhygiëniste en is 28 jaar. Is sinds 2011 werkzaam als mondhygiëniste bij Tandartspraktijk de Gelder in Twello. Het is haar eerste keer naar Noah`s Ark om daar met een tandheelkundig team te werken. Na haar studie was het haar wens om haar beroep te kunnen uitoefenen in een 3de wereldland. Het lijkt haar erg mooi om een bijdrage te kunnen leveren aan een goede mondgezondheid voor de kinderen en volwassenen van Noah`s Ark. Het zal een leerzame, onvergetelijke en bijzondere ervaring worden waar ze zelf erg veel van kan leren. Daarom kijkt ze er erg naar uit om mee te mogen als vrijwilliger voor de Stichting Help Uganda.

 

 

 

 Mariska van Bolhuis 250pxhTandartsassistente Mariska van Bolhuis

Mariska van Bolhuis, tandarts/preventie assistente, 34 jaar en moeder van 3 zonen. Ze is 9 jaar werkzaam in Twello bij tandartspraktijk de Gelder. Het vrijwilligerswerk in het buitenland begon steeds meer te kriebelen en in maart 2018 is het dan zover! Met mijn grote moederhart zal ik mij helemaal thuis voelen tussen al die kindjes! Ik hoop een grote bijdrage te kunnen leveren aan al die mensen die onze tandheelkundige hulp zo hard nodig hebben en ben dankbaar om naar Uganda toe te kunnen!

 

 

 

 

Deel dit:

FacebookTwitterLinkedin
Terug naar boven