thk-na-2015

Ieder half jaar is stichting Help UGanda (HUG) voornemens een tandarts en een tandartsassistente uit te zenden naar dit prachtige projekt met haar eigen medische- en tandheelkundige kliniek.

Heeft u interesse om hier als tandarts en assistente(s) ook een keer uw kwaliteiten in Uganda aan te bieden om daar te helpen?
Vul dan het aanmeldingsformulier in.

Bent u geïnteresseerd om mee te doen?
Als u na het lezen van de informatie hieronder geïnteresseerd bent om ook te werken in de Tandheelkundige praktijk van Noah's Ark in Uganda, kijk dan op onze Vacature-pagina.

 

Het Tandheelkundig team
Werkweek van 20 maart t/m 3 april 2015.

Marianne DikkersMarianne Dikkers

Marianne Dikkers is 49 jaar en heeft 28 jaar ervaring als tandartsassistente. Een groot deel van haar carrière heeft ze gewerkt in de tandheelkundige zorg voor geestelijk en lichamelijk gehandicapte mensen. Ook heeft ze veel ervaring met kindertandheelkunde en angstbegeleiding.
Marianne is in oktober 2013 en in maart 2014 ook voor de stichting HUG bij Noah's ark geweest en was wederom zo enthousiast over dit project dat ze niet kon wachten om opnieuw naar Uganda te gaan.

"Het geeft mij een goed gevoel om iets voor deze mensen te mogen betekenen."

 

Claudia MulderClaudia Mulder

Claudia Mulder is 48 jaar en al ruim 20 jaar tandartsassistente. Ze heeft in verschillende praktijken gewerkt en ervaring opgedaan en is nu al een aantal jaren een collega van Marianne. Ook heeft ze al 8 jaar met Roelof samen gewerkt. Door de verhalen van Marianne is ze enthousiast geworden en zou ze zelf graag met eigen ogen willen zien en ervaren hoe groot de impact van slechte voorzieningen en armoede op de mondverzorging kan zijn. Deze reis naar Uganda ziet ze als een uitdaging om haar bestaande kennis en vaardigheden in te kunnen zetten in dit project en zodoende haar steentje bij te kunnen dragen.
Roelof MellensRoelof Mellens

Roelof werkt in een algemene praktijk (Oranjebuurt) in Assen en vindt het leuk het vak zo breed mogelijk te beoefenen. Daar hoort ook ontwikkelingswerk bij. Enkele collega`s zijn eerder geweest en hebben hem enthousiast gemaakt om een keer twee weken voor Stichting Help UGanda (HUG) te gaan werken.
20 maart 2015 gaat hij 2 weken samen met zijn vaste assistentes Claudia en Marianne de klus klaren.Werkweek van 23 tot 28 oktober 2015.
Het volledige sloppenwijkteam heeft bij Noah's Ark alle kinderen een poetsinstructie en een tandheelkundige controle gegeven.
De gaatjes en pijnklachten werden in deze korte tijd voor een deel direkt behandeld.

Hierbij de foto's die getuigen van een hardwerkend team.Deel dit:

FacebookTwitterLinkedin
Terug naar boven