thk-na-2013

Bent u geïnteresseerd om mee te doen?
Als u na het lezen van de informatie hieronder geïnteresseerd bent om ook te werken in de Tandheelkundige praktijk van Noah's Ark in Uganda, kijk dan op onze Vacature-pagina.

Het tandheelkundig team
Werkweek van 26 oktober t/m 9 november 2013.

Bekijk hier ook het verslag van Ianthe van der Sterren (tandarts) en Marianne Dikkers (tandartsassistente) tijdens hun werkweek

Ianthe van der SterrenIanthe van der Sterren wordt de nieuwe tandarts voor Noah's Ark. Ianthe is 7 jaar werkzaam als tandarts. Ze is een gedreven tandarts die naast algemene tandheelkunde een uitdaging ziet in orthodontie, het behandelen van patiënten met tandartsfobie en kinderen. Ze werkt bij Centrum Mondzorg Rolde en 1 dag per week doet ze orthodontie bij Elementen Mondzorg in Borger.

Ianthe heeft 3 keer deelgenomen aan het tandheelkundig scholenproject van DDFI in Lombok. Nu is ze benieuwd naar de tandheelkunde in andere landen en wil graag met Marianne Dikkers haar ervaringen, kennis en kunde inzetten om de tandheelkunde en gebitten in Uganda te verbeteren!

Marianne DikkersMarianne Dikkers is 48 jaar en heeft 27 jaar ervaring als tandartsassistente. Een groot deel van haar carrière heeft ze gewerkt in de tandheelkundige zorg voor geestelijk en lichamelijk gehandicapte mensen. Ook heeft ze veel ervaring met kindertandheelkunde en angstbegeleiding.
Voor haar is dit de eerste keer dat ze aan een project in het buitenland meedoet en ze verheugt zich erop om dit samen met tandarts Ianthe te gaan doen.

Het Tandheelkundig team
Werkweek van 16 t/m 30 maart 2013.

Bekijk hier ook het verslag van Berthelle Passchier (tandarts) en Nettie de Best (tandartsassistente) tijdens hun werkweek

De eerste tandarts voor Noah's Ark!

Berthelle Passchier, tandarts te Noordwijk, zal van 16 t/m 30 maart 2013 voor Stichting Help UGanda (HUG) werken in de nieuwe Tandheelkundige kliniek van Noah's Ark in Mukono.
Samen met haar vertrouwde assistente Nettie de Best zullen zij de kinderen, het personeel, de schooljeugd en de bewoners van de omliggende dorpen tandheelkundig behandelen. Tevens zullen zij noodhulp verrichten aan de kinderen met kiespijn van de 2 projekten: KAYDA kindertehuis te Kampala en de invalideschool Sure Prospect Institute te Kajansi.

Berthelle PasschierBerthelle Passchier Berthelle is 27 jaar werkzaam als tandarts in haar algemene praktijk. Mensen van 2 tot 90 jaar en in het bijzonder angstige mensen maken haar werk dagelijks boeiend. Tevens werkt ze reeds 15 jaar met heel veel plezier als tandarts voor verstandelijk beperkte mensen, thuiswonend en in Noordwijkerduin.
Ze heeft 6 keer deelgenomen aan teams van de Stichting Tandheelkunde Kenia in de regio Ukunda, waarvan 2 jaar als bestuurslid. Heel graag wil ze haar ervaring delen met en leren van onze ervaringen op het gebied van tandheelkunde in Uganda binnen Stichting Help UGanda (HUG).
Berthelle vindt het een uitdaging om samen met Nettie de Best, haar assistente, te kijken hoe zij kunnen helpen in en vanuit Noah's Ark!

Nettie de BestNettie de Best Nettie is sinds 1974 werkzaam als tandartsassistente, waarvan 10 jaar in de praktijk van tandarts Passchier. Alle voorkomende werkzaamheden in een tandheelkundige kliniek heeft zij verricht, ook het werken met mensen met een verstandelijke beperking, waarin zij nog steeds samenwerkt met Berthelle.
Ook Nettie is zeer gemotiveerd om de patiënten in Uganda van hun kiespijn af te helpen, niet in de laatste plaats omdat zij de cultuur en het Afrikaanse leven zo goed kent vanuit haar ervaring die zij heeft opgedaan tijdens haar 2-jarig verblijf in Zuid Afrika.

Deel dit:

FacebookTwitterLinkedin
Terug naar boven