2021

 GEVRAAGD: ENTHOUSIASTE VERPLEEGKUNDIGEN/VERZORGENDEN VOOR HET LEPRA-ZIEKENHUIS

Wie wil er voor onze leprazieken in Uganda 2 weken (of meer) een verschil maken?
Voor de leprazieken rijgen de dagen zich aaneen met wachten op de dood. Door hun ziekte krijgen ze geen aandacht meer van hun familie en vrienden. In Uganda is men (onterecht) bang dat men nog geïnfecteerd kan raken, terwijl deze mensen al -in de meeste gevallen meer dan 20 jaar- gezond verklaard zijn. Helaas heeft de ziekte voordien hun ledematen ernstig aangetast, waardoor ze vaak zwaar invalide zijn.

Wij zoeken voor deze zeer dankbare klus:
Vrijwilligers
* boven 25 jaar
* met een opleiding tot verzorgende/verpleegkundige
* met de mogelijkheid hun reis en verblijf zelf te financieren
* die aan de rand van Lake Victoria willen genieten van de schoonheid van dit 3e wereldland
* die hun mooie beroep uit willen oefenen bij en voor deze groep vergeten mensen

Geïnteresseerd? Vragen?
We nodigen je graag uit om naar onze contactpagina te gaan en een e-mail te versturen of telefonisch je vragen bij ons neer te leggen.

Je zult maar verstoten zijn van huis, haard en familie. Je zult maar geen enkele uitkering krijgen en volledig afhankelijk zijn van mensen die niet bang zijn om geïnfecteerd te worden met lepra dat geldt voor de dagelijkse verzorgenden maar ook voor de fysiotherapie en de maaltijd- bezorgers.
ndanks dat de mensen genezen zijn van lepra zijn er zichtbaar verminkingen ontstaan en hierdoor worden ze uitgestoten uit de gemeenschap en durven mensen niet op bezoek te komen
De maaltijden zijn 365 dagen per jaar hetzelfde voor deze vergeten eenzame mensen: maïspap en bonen en een kopje thee met melk. Nooit een stukje vlees en nooit een boterham.
Al sinds 2003 komt stichting Help UGanda (HUG) dit voedselpatroon ieder jaar doorbreken.
Helaas zijn we sinds 2019 niet meer bij hen geweest door de beperkingen van het Corona virus. Ook in Uganda was er een lockdown (de kinderen konden 2 jaar niet naar school).
Gelukkig is er nu meer vrijheid en hebben we deze vergeten groep vandaag kunnen verrassen met een heerlijke warme maaltijd. Onze ambassadeur Jimmy heeft ingekocht en hen getrakteerd op: mataoke (een bananengerecht) met pindasaus, gekookte vis en frisdrank. Voor morgen voor ieder een brood met beleg.
Wat waren ze blij en wat maakt dit voor even hun eenzame leven en wachten op de dood een beetje goed.
Dank, veel dank voor de vaste donateurs van onze stichting die dit mogelijk gemaakt hebben!

2021 lepra 01 200px2021 lepra 02 200px2021 lepra 03 200px

2021 lepra 04 200px2021 lepra 05 200px2021 lepra 06 200px

2021 lepra 07 200px

Deel dit:

FacebookTwitterLinkedin
Terug naar boven