Geen teams van Stichting HUG naar Uganda vanwege Covid19

Namens het bestuur van Stichting Help Uganda (HUG) is er helaas vanwege Corona nu al een jaar geen tandheelkundig team naar Uganda geweest.
In normale situaties gaan we 2x 2 weken naar het kindertehuis Noah’s Ark en 1x 2 weken naar de sloppenwijken nabij Jinja.
We maken ons ernstig zorgen over de mondgezondheid van de kinderen en we hopen dat we, zodra de scholen in Uganda open gaan, een lokaal team kunnen sturen om poetsinstructies (incl tandenborstel en tandpasta) te geven aan de 6000 kinderen die we ieder jaar zien.

GEVRAAGD: ENTHOUSIASTE VERPLEEGKUNDIGEN/VERZORGENDEN VOOR HET LEPRA-ZIEKENHUIS

Wie wil er voor onze leprazieken in Uganda 2 weken (of meer) een verschil maken?
Voor de leprazieken rijgen de dagen zich aaneen met wachten op de dood. Door hun ziekte krijgen ze geen aandacht meer van hun familie en vrienden. In Uganda is men (onterecht) bang dat men nog geïnfecteerd kan raken, terwijl deze mensen al -in de meeste gevallen meer dan 20 jaar- gezond verklaard zijn. Helaas heeft de ziekte voordien hun ledematen ernstig aangetast, waardoor ze vaak zwaar invalide zijn.

Wij zoeken voor deze zeer dankbare klus:
* boven 25 jaar
* met een opleiding tot verzorgende/verpleegkundige
* met de mogelijkheid hun reis en verblijf zelf te financieren
* die aan de rand van Lake Victoria willen genieten van de schoonheid van dit 3e wereldland
* die hun mooie beroep uit willen oefenen bij en voor deze groep vergeten mensen

Geïnteresseerd? Vragen?
We nodigen je graag uit om naar onze contactpagina te gaan en een e-mail te versturen of telefonisch je vragen bij ons neer te leggen.

sr. PhilomenaSr. PhilomenaStichting Help UGanda (HUG) trof op 10 juni 2015 Sr. Philomena van het Lepra-ziekenhuis.
Zij gaf aan dat de badkamer van de lepra-vrouwen hard aan renovatie toe is.
We spraken af dat zij een offerte op laat maken, waarover in het bestuur van stichting HUG bepaald zal worden of wij tot uitvoering over - kunnen - gaan.

We zullen, na ons akkoord in het bestuur,  dit vervolgens aan de projekt-coördinator Denise en haar assistent Florence overlaten om deze renovatie te begeleiden.

We houden u op de hoogte.