2013

Wie wil er voor onze leprazieken in Uganda 2 weken (of meer) een verschil maken? Voor de leprazieken rijgen de dagen zich aaneen met wachten op de dood. Door hun ziekte krijgen ze geen aandacht meer van hun familie en vrienden. In Uganda is men (onterecht) bang dat men nog geïnfecteerd kan raken, terwijl deze mensen al -in de meeste gevallen meer dan 20 jaar- gezond verklaard zijn. Helaas heeft de ziekte voordien hun ledematen ernstig aangetast, waardoor ze vaak zwaar invalide zijn.

Wij zoeken voor deze zeer dankbare klus:
Vrijwilligers
* boven 25 jaar
* met een opleiding tot verzorgende/verpleegkundige
* met de mogelijkheid hun reis en verblijf zelf te financieren
* die aan de rand van Lake Victoria willen genieten van de schoonheid van dit 3e wereldland
* die hun mooie beroep uit willen oefenen bij en voor deze groep vergeten mensen

Geïnteresseerd? Vragen?
We nodigen je graag uit om naar onze contactpagina te gaan en een e-mail te versturen of telefonisch je vragen bij ons neer te leggen.

Op 19 maart 2013 was er groot feest voor de Leprazieken van het St. Francis Ziekenhuis in Buluba.
In 4 dagen hebben Piet Buitendijk, de directeur van Noah's Ark en zijn werkers, het sanitair geplaatst achter de mannenbarakken. Groot was hun dankbaarheid en vreugde omdat de oude douches en toiletten op instorten staan. Het pad, waarop ze kruipend het sanitair kunnen bereiken, was speciaal voor hen aangelegd.

Na de officiële opening die door voorzitter Wilma den Breejen-Buhrs van Stichting Help UGanda (HUG) werd verricht en waarbij de speech werd vertaald door 1 van de verpleegkundigen, was het echt feest!
Stichting HUG had voor gebraden kippenbouten en frisdrank gezorgd. Voor de straatarme leprozen was dit een lekkernij, omdat ze 365 dagen per jaar alleen maar 1 maaltijd per dag krijgen: maispap en bonen.
Een van hen lag in het ziekenhuis, omdat haar been dusdanige ontstekingen had, dat het moest worden afgezet. Ook zij was blij met ons bezoekje en de lekkernijen.

Dank aan de donateurs die deze plaatsing van het sanitair mogelijk maakten!

Hieronder enkele foto's van de feestelijkheden:

Deel dit:

FacebookTwitterLinkedin
Terug naar boven