Geen teams van Stichting HUG naar Uganda vanwege Covid19

Namens het bestuur van Stichting Help Uganda (HUG) is er helaas vanwege Corona nu al een jaar geen tandheelkundig team naar Uganda geweest.
In normale situaties gaan we 2x 2 weken naar het kindertehuis Noah’s Ark en 1x 2 weken naar de sloppenwijken nabij Jinja.
We maken ons ernstig zorgen over de mondgezondheid van de kinderen en we hopen dat we, zodra de scholen in Uganda open gaan, een lokaal team kunnen sturen om poetsinstructies (incl tandenborstel en tandpasta) te geven aan de 6000 kinderen die we ieder jaar zien.

wilma en patientenwilma legt alles klaarMet weer een volle koffer,zoals ieder jaar, werden we hartelijk ontvangen door Florence Akena. Florence wordt al jaren behandeld voor borstkanker en komt daarvoor maandelijks in het kankerinstituut van Mulago hospital in Kampala. Daar ontmoet ze vele lotgenoten.

Als Florence de datum weet waarop wij komen trommelt ze de vrouwen bij elkaar.

Deze keer zaten er tussen de 25-30 vrouwen te wachten op een prothese en prothese-bh.

Één van de vrouwen sliep al 6 dagen buiten op het gras om op ons te wachten, omdat ze te ver weg woonde om heen en weer te reizen.

Een aantal vrouwen hebben al fikse uitzaaiingen en dat was heftig om te zien.

Zonder uitzondering waren ze dolblij met de prothese en de prothese-bh!

borstkankerpatienten

Dank voor al degenen die dit mogelijk maakte: José de Vos, medicals, Borstkankervereniging Nederland, Piloten zonder grenzen en vele individuele vrouwen die ons hun prothese en bh(s) gedoneerd hebben.