Geen teams van Stichting HUG naar Uganda vanwege Covid19

Namens het bestuur van Stichting Help Uganda (HUG) is er helaas vanwege Corona nu al een jaar geen tandheelkundig team naar Uganda geweest.
In normale situaties gaan we 2x 2 weken naar het kindertehuis Noah’s Ark en 1x 2 weken naar de sloppenwijken nabij Jinja.
We maken ons ernstig zorgen over de mondgezondheid van de kinderen en we hopen dat we, zodra de scholen in Uganda open gaan, een lokaal team kunnen sturen om poetsinstructies (incl tandenborstel en tandpasta) te geven aan de 6000 kinderen die we ieder jaar zien.

2017

Ook in oktober 2017 zullen we de borstkankerpatiëntes blijdschap en zelfvertrouwen brengen door hun een bh en prothese(s) aan te meten.
Dank aan alle lieve, betrokken, vrouwen en hulpverleners die de borstprotheses en prothese-bh's hebben afgestaan voor de vrouwen in Uganda die een borst moeten missen.
We hebben deze met liefde vervoerd en doorgegeven!

bord 300pxbVanwege privé omstandigheden konden we in 2016 geen bezoek brengen aan het Borstkankerprojekt in het Mulago hospital.
Dit jaar mocht ons jaarlijkse bezoek gewoon doorgaan. De borstkankerpatienten waren door Florence, ons contactpersoon, al ingelicht en stonden gewillig in een rij te wachten.
We kregen een kamer toegewezen en konden de protheses en bh's uitstallen.
Één voor één kwamen de vrouwen binnen en lieten zich informeren door ons. De zuster die erbij was vertaalde regelmatig en daardoor konden we goed met elkaar communiceren.
We zagen verdrietige, angstige maar nog veel meer hoopvolle, blije vrouwen.
Bijgaande foto's mogen we van de betreffende vrouw plaatsen.
Haar blijdschap spat van de foto's af en daar doen we het voor, want we willen iedere geamputeerde vrouw weer zo graag het gevoel teruggeven weer vrouw te zijn!

vrouw 1 300pxbvrouw 2 300pxb