Geen teams van Stichting HUG naar Uganda vanwege Covid19

Namens het bestuur van Stichting Help Uganda (HUG) is er helaas vanwege Corona nu al een jaar geen tandheelkundig team naar Uganda geweest.
In normale situaties gaan we 2x 2 weken naar het kindertehuis Noah’s Ark en 1x 2 weken naar de sloppenwijken nabij Jinja.
We maken ons ernstig zorgen over de mondgezondheid van de kinderen en we hopen dat we, zodra de scholen in Uganda open gaan, een lokaal team kunnen sturen om poetsinstructies (incl tandenborstel en tandpasta) te geven aan de 6000 kinderen die we ieder jaar zien.

2014

Om 11 uur reden we de poort in van Mulago Hospital in Kampala, een universiteitskliniek gericht op de behandeling van kanker.
Op de afdeling Borstkanker had onze Ugandese vriendin Florence (ook ex borstkankerpatiënt) vele lotgenoten opgetrommeld om vandaag te komen.
Bijna 20 vrouwen gingen blij en met meer zelfverzekerdheid naar buiten met een speciale bh met prothese. Deze protheses zijn in Uganda niet verkrijgbaar en dat resulteert in een scheve aanblik, want lompen in een bh (áls ze die al hebben) zijn niet zwaar genoeg en dat doet hun zelfvertrouwen niet goed.

Florence en een lotgenote beiden blij met de nieuwe bh en prothese
Florence en een lotgenote, beiden blij met de nieuwe bh en prothese

Deze categorie bevat geen artikelen. Indien subcategorieën getoond worden op deze pagina kunnen deze artikelen bevatten.