Thk-Polota-2012

Kijk ook bij HUG in Uganda 2012 voor het dagelijkse verslag met foto's van het Tandartsenproject.

Lees ook: De persoonlijke ervaringen van twee tandartsassistentes van de werkweek 2012

Lees ook: Verslagen van de vijf leden van het Poetsinstructieteam

Bent u geïnteresseerd om mee te doen?
Als u na het lezen van de informatie hieronder geInteresseerd bent om ook uw geweldige baan uit te oefenen in het Tandheelkundig Team in de sloppenwijk Polota van het prachtige Uganda, kijk dan op onze Vacature-pagina.

Het Tandartsenteam 2012
Werkweek van 13 t/m 24 oktober.

Het teamVlnr, boven: Marlène, Ingrid, Yvette, Maria, Wilma, Leo, Ron, Marijke
onder: Marjan, Esther, Martin

Marijke Berk-KuhlmannMarijke Berk-Kuhlmann

Marijke gaat voor de 7e keer mee om ook dit keer de kinderen en volwassenen van onze projecten te behandelen.
Wij zijn erg blij dat ze met haar know-how, haar gedrevenheid en kundigheid weer deel uit wil maken van ons tandheelkundig team. Met haar jarenlange ervaring in haar eigen praktijk en haar ervaring opgedaan in de afgelopen jaren in Uganda is zij de nestor binnen ons team; vol geestdrift, levenservaring en vakkundigheid.

 

Marlene ChrisstoffelsMarlène Chrisstoffels

Marlène heeft zich in 2008 voor de 1e keer aangesloten bij Stichting Help UGanda. Met haar 22 jaar ervaring in haar solo-praktijk met een voorkeur voor kindertandheelkunde is zij een gedreven en standvastig lid van ons team.
Daarnaast is haar motivatie en geestdrift om de arme kinderen in Uganda te helpen van een niveau die onze kijk op tandheelkunde in Uganda op een hoger plan brengt.

 

Leo DoorenLeo Dooren

Leo heeft in 2010 en 2011 zijn professionele kennis en kunde (gedurende inmiddels 17 jaar) gebruikt om in Uganda de kiespijn bij de kinderen en volwassenen van onze projecten te verhelpen. Zijn enthousiasme en ervaring hadden en zullen een positieve bijdrage leveren aan de groepsgeest van ons tandheelkundig team van 2012.

 

 

Martin ter WeeMartin ter Wee

Martin is in 1993 afgestudeerd als tandarts. Hij werkt sindsdien als waarnemer in diverse praktijken door heel Nederland. Zijn hang naar afwisseling binnen zijn beroep brengt hij op deze wijze in de praktijk. Hier past ook het werk in een 3e wereldland bij.
Martin kijkt uit naar deze 3e ervaring in het continent Afrika, waar hij in 2010 en in 2011 ons team al versterkte en ons voorzag van zijn vakbekwaamheid en humor.

 

Ron RobatRon Robat, tandarts

Ron gaat voor de 2e keer mee om zijn werk als tandarts in een 3e-wereldland tot uitvoering te brengen. Hij heeft in zijn eigen praktijk in Heerlen 29 jaar werkervaring opgedaan. Zijn enthousiasme en inzet zullen ons team verrijken.

YvetteYvette van der Weide

Yvette van der Weide behandelt als Preventie-assistente zelfstandig patiënten. Zij heeft reeds 18 jaar ervaring als tandarts-assistente. Na jarenlang de wens deze functie uit te oefenen in een 3e wereldland, is Yvette vorig jaar voor de 1e keer meegeweest naar Uganda. Yvette is blij dat zij ook ons Tandheelkundig Team 2012 kan versterken.

 

 

 

Ingrid Meenderink-SandersIngrid Meenderink-Sanders

Ingrid Meenderink-Sanders heeft met haar jarenlange ervaring als assistente en later als preventie-assistente en praktijk-manager zin in deze nieuwe uitdaging. Ze weet als geen ander enthousiasme voor haar vak over te brengen aan teamleden en patiënten. Ze is, mede door haar zonnige karakter, een aanwinst voor ons team. Ingrid gaat voor de 2e keer mee.

 

Maria MatthijsseMaria Matthijsse

Maria Matthijsse is 34 jaar en reeds 15 jaar werkzaam als assistente in een praktijk met meerdere tandartsen. Vanaf dat zij de opleiding volgde, leek haar het werk in ontwikkelingslanden erg boeiend.
Inmiddels bereidt zij zich op allerlei manieren voor op de werkweken in Uganda. Zie Aktie Maria, juli 2012.

 

 

MarjanMarjan Brontsema

Marjan Brontsema is 33 jaar en woont in Westeremden in de provincie Groningen. Momenteel is zij werkzaam in twee tandartspraktijken: als tandartsassistente in de Tandartsenpraktijk Loppersum en als praktijkmanager in de Tandartsenpraktijk Uithuizen.
Vanuit haar nieuwsgierigheid naar de rest van de wereld heeft zij in 2009 in Nepal een dentalcamp bijgewoond met de stichting NHOS en daardoor een goed stuk ervaring opgedaan met het werken in een 3e wereldland.
Zie ook Aktie Marjan, september 2012.

 

Esther MensingaEsther Mensinga

Esther Mensinga, 29 jaar, heeft al vele jaren ervaring als preventie-/ortho-assistente. Sinds 2009 is zij werkzaam bij de praktijk Mondzorg Midden Drenthe te Beilen.
Sinds jaren is het haar wens om haar professie in een 3e wereldland uit te voeren. Ze is dan ook erg blij dat deze wens nu gestalte krijgt en zij met haar enthousiasme en ervaring het team 2012 mag gaan versterken.
Zie ook Aktie Esther, augustus 2012.

Werkweek van 7 t/m 13 oktober.

Het poetsinstructieteamHet Poetsinstructieteam met mascotte Wimeti,
Vlnr Margriet, Wilma, Elly, Irma en Ina.
Thérèse ontbreekt op de foto.

Elly Meijer-PompElly Meijer-Pomp

Vanaf 1977 is Elly Mijer-Pomp werkzaam als tandarts-assistente. Eerst in een praktijk in Friesland en de laatste 18 jaar in Emmen, waarvan de laatste 8 jaar bij Dentis. Tevens heeft zij 4 jaar als docent les gegeven op het Alfa College in Hoogeveen bij de opleiding voor tandartsassistentes.
Door mee te kunnen met de poetsinstructieweek naar Uganda ziet Elly een diepgekoesterde wens in vervulling gaan.

 

Ina Gortemaker-van EchtenIna Gortemaker-van Echten

Ina is sinds 1977 werkzaam als tandartsassistente en doorgegroeid naar preventie-assistente, paro-preventieassistente enz. Jarenlang heeft zij in 1 praktijk gewerkt, maar de laatste 2 jaar als invalkracht via uitzendbureaus met verschillende werkvelden en wisselende taken en functies. Maar nog steeds elke dag met veel enthousiasme.
Ze kijkt er naar uit om mee te mogen als vrijwilliger met een hulpverleningsorganisatie.
Zie ook Aktie Ina, september 2012.

 

 

 

 

tereseThérèse Elkerbout

Thérèse Elkerbout is werkzaam in haar eigen praktijk en heeft als mondhygiënist meer dan 20 jaar ervaring. Zij werkte in de algemene praktijk (o.a. in Zwitserland en Italië) , in de gehandicaptenzorg en in het ziekenhuis.
Thérèse heeft al twee keer in Kenia mogen werken en kijkt erg uit naar deze nieuwe uitdaging voor de Stichting Help UGanda.

 

 

Irma PaapIrma Paap

Sinds 1982 is Irma Paap werkzaam als orthodontie-assistente. Sinds 2011 in de Orthokliniek te Castricum. Het werken met voornamelijk kinderen verveelt haar nooit.
Omdat Irma regelmatig door Afrika reist, met een voorkeur voor Oost Afrika, heeft zij een cursus Swahili gevolgd, zodat zij met de lokale mensen een beetje kan communiceren.
Wij zijn blij met Irma's bijdrage en hopen dat zij als eerste Nederlandse in onze tandheelkundige werkweken kan communiceren in de taal van de bevolking van Uganda.
Zie ook Aktie Irma, september 2012.

 

 

 

 

 

 

margrietMargriet Scholte

Toen Margriet in 2005 bij Noah's Ark vrijwilligerswerk deed, kwam zij in aanraking met Stichting Help UGanda (HUG). Vanaf dat moment werd zij vaste vrijwilliger en is ze meerdere keren meegeweest ter ondersteuning van ons werk in Uganda.
Dit keer zal Margriet ingezet worden bij de poetsinstructies op alle lagere scholen in de sloppenwijk Polota met bij elkaar zo'n 5.000 leerlingen.
Stichting HUG is dankbaar voor alle hulp die Margriet door de jaren heen al bewezen heeft.

 

 

Wilma den Breejen-BuhrsWilma den Breejen-Buhrs

Het andheelkundig Team 2012 wordt weer gecompleteerd door Wilma den Breejen-Buhrs, voorzitter van onze Stichting Help UGanda(HUG). Zij treedt tijdens het Tandartsenproject op als algeheel coördinator. Zij zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt, t.w. de logies, het transport, de maaltijden, de begin- en eindtijden handhaven, actie ondernemen bij calamiteiten, het aansturen van hulppersoneel en in overleg de prioriteiten stellen, etc.

Uiteraard bezoekt Wilma voor en na het Tandartsenproject ook de vier andere projecten van de Stichting HUG (zie menuknop Onze 5 projecten). Zij bezoekt elk project om te zien hoe de ontwikkelingen en vorderingen zijn en stuurt onze Projectcoördinatoren ter plekke aan bij nieuwe initiatieven. Wilma zal in totaal zo´n vier weken in Uganda verblijven. Dit jaar gaat zij voor de 11e keer in Uganda bovengenoemde klussen klaren.

We zijn er trots op dat we in de afgelopen 11 jaar zo'n ontwikkeling hebben mogen doormaken en dankzij de donateurs voor zoveel arme mensen in dit prachtige land op de evenaar zo'n verschil hebben mogen realiseren.

Zie voor Wilma's belevenissen menuknop HUG in Uganda. Vanaf 8 of 9 oktober a.s. zullen we haar van dag tot dag op deze website volgen.

U kunt hieronder luisteren naar het HUG POETSLIED.

Of wanneer u dit lied wilt downloaden, gebruik dan onderstaande link:

HUG POETSLIED

Het Poetsinstructieteam kwam zaterdag 15 september jl. in Twello bijeen om de laatste punten en puntjes te bespreken.

Dáár gaan we naar toe!Dáár gaan we naar toe!

WIMETIHet team heeft ook een heuse mascotte, klik hier: Even voorstellen, ik ben WIMETI.

Deel dit:

FacebookTwitterLinkedin
Terug naar boven