Geen teams van Stichting HUG naar Uganda vanwege Covid19

Namens het bestuur van Stichting Help Uganda (HUG) is er helaas vanwege Corona nu al een jaar geen tandheelkundig team naar Uganda geweest.
In normale situaties gaan we 2x 2 weken naar het kindertehuis Noah’s Ark en 1x 2 weken naar de sloppenwijken nabij Jinja.
We maken ons ernstig zorgen over de mondgezondheid van de kinderen en we hopen dat we, zodra de scholen in Uganda open gaan, een lokaal team kunnen sturen om poetsinstructies (incl tandenborstel en tandpasta) te geven aan de 6000 kinderen die we ieder jaar zien.

2015

Stichting HUG heeft in juni 2015 een flitsbezoek gebracht aan de invalideschool Sure Prospect Institute (SPI).

De rolstoel-toilet, de keuken en tevens de waterreservoirs die door stichting HUG zijn gefinancierd zijn nagenoeg klaar.
Twee douches, wc's voor de meisjes, grote pannen voor de keuken en een hele reeks afwerkingen aan de gebouwen staan nu op hun verlanglijstje.

Mogen we een beroep op uw/jullie vrijgevigheid doen om ook deze post voor hen te financieren?