2012

Ons project Sure Prospect Institute is een school voor valide- en invalide kinderen. Door haar uitbreiding is er een grote behoefte ontstaan aan goede leerkrachten voor het vak Sport en Spel.
We zijn daarom op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die:

  • 25 jaar of ouder zijn
  • 3 maanden of langer in een prachtig 3e wereldland willen verblijven
  • de sportopleiding doen of hebben genoten
  • de reis- en verblijfkosten zelf kunnen bekostigen (voor goedkope huisvesting bemiddelen wij graag)

Meer informatie? Neem per e-mail contact op met Wilma den Breejen-Buhrs (voorzitter).

Hieronder twee filmpjes van kinderen van het Sure Prospect Institute.

Wilma & FrancisWilma & FrancisOntmoeting: Wilma den Breejen-Buhrs (onze voorzitter) en Francis Kamuhanda (hoofd van SPI).

Onderverdieping nieuw gebouw staat, de afwerking is nog gaande. De dormitary is van een vloer voorzien, andere lokalen nog niet. Met laatste donatie (die Francis nog te goed heeft) kan dit werk gerealiseerd worden. Is inmiddels gerealiseerd.

Hetzelfde geldt voor de fysiotherapieruimte, fysiotherapeute is welkom vanaf oktober, samen gaat Francis met haar naar andere FT's kijken en spullen aanschaffen.

Onze extra donatie: een koe, om te vieren dat ze als school de landelijke Sportkampioenschappen hebben gewonnen. De aangeschafte koe heeft het niet overleefd. Ten overstaan van alle kinderen is het beest gekild en gefileerd en in grote en kleine stukken gehakt. De kleine stukjes werden aan een ijzerdraadje geregen en mochten de kinderen van snoepen; de grotere stukken werden verdeeld onder het personeel.

Francis gaat een lijst met benodigdheden opstellen voor de bibliotheek en wil dat geld wat daarvoor is opgehaald dan graag ontvangen. Is inmiddels gebeurd.

Feestmaal i.v.m. kampioenschappen.Feestmaal i.v.m. kampioenschappen.Stukjes koe worden geroosterd.Stukjes koe worden geroosterd.

De nieuwbouw van het klaslokalencomplex is in 2011 weer opgepakt. De begane grond, waar de fysiotherapieruimte, de snoozle-kamer, de bibliotheek en de nieuwe slaapzalen komen, is klaar om ingericht te worden.
Er wordt hard gewerkt om e.e.a. te realiseren voordat Stichting HUG in het najaar haar jaarlijkse bezoek aan de school brengt. Stichting HUG is in gesprek met een fysiotherapeute die de fysiotherapie-kamer in gaat richten en de kinderen hun 1e behandeling zal gaan geven.

De kinderen van SPI hebben allen weer een poetsinstructie (incl. tandenborstel en tandpasta) gekregen en diegenen die kiespijn hadden zijn behandeld door onze tandartsen.

Deel dit:

FacebookTwitterLinkedin
Terug naar boven