Geen teams van Stichting HUG naar Uganda vanwege Covid19

Namens het bestuur van Stichting Help Uganda (HUG) is er helaas vanwege Corona nu al een jaar geen tandheelkundig team naar Uganda geweest.
In normale situaties gaan we 2x 2 weken naar het kindertehuis Noah’s Ark en 1x 2 weken naar de sloppenwijken nabij Jinja.
We maken ons ernstig zorgen over de mondgezondheid van de kinderen en we hopen dat we, zodra de scholen in Uganda open gaan, een lokaal team kunnen sturen om poetsinstructies (incl tandenborstel en tandpasta) te geven aan de 6000 kinderen die we ieder jaar zien.

2015

2015 06 10Op 10 juni 2015 had de voorzitter van stichting Help UGanda (HUG) een meeting met onze projekt coördinator  Denise Kobusingye, de assistent projekt coördinator Florence Akena en de zuster van het Lepra-ziekenhuis Sr. Philomene (kijk voor haar aanwezigheid op de pagina Lepra- ziekenhuis).

Met Denise en Florence bespraken we de renovatie van de klaslokalen van St. Teresa Primary school en het schilderen van de staffroom van de St. Stephen Primary school.
We overhandigden het geld dat benodigd was voor de renovatie van de klaslokalen van St. Teresa aan onze projekt coördinator Denise, onder toeziend oog van Florence, die het werk ter plekke zal coördineren als Denise daar geen tijd voor heeft.

We houden u met foto's van de renovatie en het schilderen op de hoogte.

2015 06 10 22.59.082015 06 10 22.33.09

In de sloppenwijk Polota hebben we dit jaar het initiatief genomen om wederom de vloeren in de scholen te herstellen.
Op bijgaande foto's is te zien hoe slecht de vloeren en muren eruit zien.
De kinderen die geen schoenen hebben halen hun voeten open aan de losse stenen, gecombineerd met al het zwerfvuil geeft dit ontstekingen en slecht genezende wonden.

vloer 4 300pxb  vloer 5 300pxb
vloer 6 300pxb vloer 3 300pxb