De scholen St. Teresa en St. Stephen hebben een Staffroom gekregen. Het nieuwe gebouw van de Mount Ararat Primary School is klaar en wordt door een paar klassen met kinderen inmiddels gebruikt.

De staffrooms zijn een plek waar de leraren samenkomen voor vergaderingen, persoonlijke gesprekken met de direkteur, een collega of met een ouder, maar waar ze ook hun lunchpauzes kunnen genieten, even weg van de volle klassen.
Beiden scholen zijn zó blij met deze gift dat ze het team dat dit jaar in Uganda aktief was ieder op een geweldige show hebben getrakteerd.
De St. Stephen Primary School beet het spits af. Kinderen dansten en zongen zelf gecomponeerde liedjes, die ons ontroerden, voordat ondergetekende het nieuwe gebouw officiëel mocht openen.

Dansen voor ons thk-teamDansen voor ons thk-teamOptreden kinderen bij St. Stephen PSOptreden kinderen bij St. Stephen PSOptreden kinderen bij st. Tereza PSOptreden kinderen bij st. Tereza PS

Samen met de blije en dansende massa kinderen liepen we vervolgens naar de St. Teresa Primary School. Hun staffroom is al in gebruik. Nadat de kinderen van deze school ons toegezongen hadden werden we, samen met hoge gasten uitgenodigd het gebouw officiëel te openen en binnen zitting te nemen.
We werden getrakteerd op een aantal speeches, een heerlijk koel drankje en een typisch Ugandees cake-je.

de nieuwe Mnt Ararat PSde nieuwe Mnt Ararat PSde nieuwe staffroom van St. Tereza PSde nieuwe staffroom van St. Tereza PS

de nieuwe Mnt Ararat PS-2de nieuwe Mnt Ararat PS-2grote getalen kinderen begeleidden onsgrote getalen kinderen begeleidden onsOpening staffroom St. Stephen PSOpening staffroom St. Stephen PSOpening Staffroom St. Teresa PSOpening Staffroom St. Teresa PSSt. Stephen staffroom-2St. Stephen staffroom-2

Het werd daardoor een beetje laat en het officiëel openen van de Mount Ararat Primary School was niet meer nodig. Iedereen was weggegaan. Geen nood: we hadden de school al uitbundig gezien van binnen en buiten en deze okee bevonden.

Dank aan zovele lieve donateurs waardoor we deze school en de staffrooms konden realiseren!