2013

Met trots en vreugde tonen wij u het nieuwe hoofdmeestersgebouw van de St. Teresa Primary School.
Zeer binnenkort zal onze projektmanager ter plekke, Denise Kobusingye, het gebouw officieel openen.

Tevens kunnen we melden dat de bouw van de Mount Ararat Primary School in zijn eindfase is. Hierbij wat foto's.
Binnenkort hopen wij u hierover meer te laten weten.

Bouw Mnt Ararat Primary in de eindfaseBouw Mnt Ararat Primary in de eindfaseHeadmastersbuilding St. TeresaHeadmastersbuilding St. Teresa

Headmastersbuilding St. Teresa (2)Headmastersbuilding St. Teresa (2)de oude school is hard aan vervanging toede oude school is hard aan vervanging toe

Hieronder een aantal op 23 juni 2013 geschoten foto's van de jongste vorderingen van de bouw.

Aanbouw (1)Aanbouw (1)Aanbouw (2)Aanbouw (2)

Aanbouw (3)Aanbouw (3)Aanbouw (4)Aanbouw (4)

Aanbouw (5)Aanbouw (5)ClassroomsClassrooms

VooraanzichtVooraanzichtVooraanzicht met nog te verwerken stenenVooraanzicht met nog te verwerken stenen

BurenBurenKantoorKantoor

OverviewOverviewOverviewOverview

De Staffroom van St. Theresa Primary-school is in korte tijd gerealiseerd. Dit nieuwe gebouw zou op 18 maart 2013 door de HUG-voorzitter Wilma den Breejen-Buhrs worden geopend. Helaas heeft de aanhoudende regen roet in het eten gegooid, want als het regent in Uganda staat alles stil.
De laatste fase zal op korte termijn worden afgemaakt en in oktober openen we dit nieuwe gebouw, wat een rijkdom voor de school is.

Het nieuwe kantoortje van de St. Theresa Primary School.Het nieuwe kantoortje van de St. Theresa Primary School.

Van binnen....Van binnen....Hoofdonderwijzer Michael Kapare van de Theresa Primary School en HUG-voorzitter Wilma den Breejen-Buhrs.Hoofdonderwijzer Michael Kapare van de Theresa Primary School en HUG-voorzitter Wilma den Breejen-Buhrs.

DakcontructieDakcontructieHet uitzichtHet uitzicht

De nieuwbouw die aanvankelijk zo snel leek te gaan, is ernstig gestagneerd.
In de aanvankelijke tekening was een 4e klaslokaal niet opgenomen in de basis van het gebouw. Voordat deze tekening aangepast is en een nieuwe, betere uitvoerder gevonden is, zijn we in Uganda zo een paar maanden verder.
Bovendien regent het sinds november veel (bijna dagelijks) gedurende vele uren achter elkaar en regen betekent op alle fronten stilstand.
E.e.a. is door de HUG-voorzitter Wilma den Breejen-Buhrs op 18 maart 2013 goed en duidelijk besproken en we hopen en verwachten nu een snellere voortgang.

Voortgang nieuwbouw Mount Ararat Primary School.Voortgang nieuwbouw Mount Ararat Primary School.Voortgang nieuwbouw Mount Ararat Primary School.Voortgang nieuwbouw Mount Ararat Primary School.

Hoofdonderwijzer Michael Kapere van de St. Theresa Primary School kon nog net in zijn kantoor achter zijn bureau zitten, maar door alle opgestapelde boeken, schriften, archief en een oude brandkast was er verder geen ruimte meer.
Hij heeft ons gevraagd een nieuw kantoortje voor hem te bouwen, waar hij in rust met leerlingen en personeel kan praten, zijn werk kan doen en er ruimte is voor alle opgeslagen spullen.
Aangezien zijn hokje zo klein is, waarin hij nu zijn werk moet verrichten, hebben we hierin toegestemd.
De bouw is inmiddels gestart en vordert gestaag. Op 18 maart 2013 zal de officiële opening worden verricht in het bijzijn van een bestuurslid van Stichting Help UGanda (HUG).

De hoofdonderwijzer van de Theresa Primary School toont HUG-voorzitter Wilma alle afspraken, aankopen en bijbehorende bonnen.De hoofdonderwijzer van de Theresa Primary School toont HUG-voorzitter Wilma alle afspraken, aankopen en bijbehorende bonnen.De bouw is gestart.........De bouw is gestart.........

en vordert............en vordert..........................gestaag!..............gestaag!

De Mount Ararat Primary School is een kleine basisschool (ongeveer 90 leerlingen) middenin de sloppenwijk Polota. Vanwege zijn 1e aanblik, een klaslokaal van golfplaten, werd de school langere tijd door ons het 'armenschooltje' genoemd.

Inmiddels zijn er zoveel lieve donateurs dat we het hebben aangedurfd om een totaal nieuw schoolgebouw voor hen te bouwen. En zie hier: de start is een feit. Begin november is men begonnen met de bouw.

DANK aan ieder die dit project ondersteunt! Hieronder een aantal foto's.

Ararat Primary School, bord school.Ararat Primary School, bord school.Geen geld voor schoolbanken.Geen geld voor schoolbanken.

Het aangekochte terrein.Het aangekochte terrein.Intentieverklaring Ararat PSIntentieverklaring Ararat PS

Huidige schoolgebouwHuidige schoolgebouw

Godsdienstlokaal van buitenaf.Godsdienstlokaal van buitenaf.Schoolgebouw en speelplaats.Schoolgebouw en speelplaats.

Overview (1)Overview (1)

Overview (2)Overview (2)De stenen voor de nieuwe school liggen klaar.De stenen voor de nieuwe school liggen klaar.

Deel dit:

FacebookTwitterLinkedin
Terug naar boven