2012

Hieronder een aantal foto's, gemaakt tijdens het bezoek van Stichting HUG aan de sloppenwijk Polota.

Sloppenwijk Polota, grazende koeien.Sloppenwijk Polota, grazende koeien.Sloppenwijk Polota, groentekraampje.Sloppenwijk Polota, groentekraampje.

Sloppenwijk Polota, spelend kindSloppenwijk Polota, spelend kindSloppenwijk Polota, slippers van autobanden.Sloppenwijk Polota, slippers van autobanden.

Sloppenwijk Polota, gebakken vis.Sloppenwijk Polota, gebakken vis.Sloppenwijk Polota, viskraampje.Sloppenwijk Polota, viskraampje.

Sloppenwijk Polota, tjapatikraampje.Sloppenwijk Polota, tjapatikraampje.Sloppenwijk Polota, tjapatikraampje.Sloppenwijk Polota, tjapatikraampje.

Tandheelkundig Team lopend in de sloppenwijk Polota.Tandheelkundig Team lopend in de sloppenwijk Polota.

De stichting heeft plannen een schoonwaterproject te realiseren in o.a. Polota. Met Piet Buitendijk van Noah's Ark bezocht Wilma (onze voorzitter) de watervoorziening in de sloppenwijk Polota.
Wilma: We stonden er bij en keken er naar; kinderen knoeiend en spelend met het stromende water wat onder de tanks in overvloed de grond inzakte. Op verschillende plekken op de tanks hadden ooit kranen gezeten, maar alles was er af gesloopt'.
Piet's voorstel: hij laat Steven, een kennis, de waterkwaliteit onderzoeken. Tevens een onderzoek laten doen om te bezien waarvoor dit water door de bevolking gebruikt wordt (als het alleen voor de was en schoonmaakwerkzaamheden is kan het geen kwaad); hoeveelheid huishoudens het betreft en bezien of het zinvol is om iets nieuws op te zetten en in welke hoedanigheid.

De uitkomst van het brede onderzoek luidt: dit waterproject is te groot voor onze Stichting Hug!
Het aantal mensen dat er bij betrokken is, is veel te groot en de eigenlijke eigenaren zitten veel te hoog in de boom om door ons bespeeld te kunnen worden. Zij hebben een verantwoording en die moeten ze zelf uitwerken en nemen. Het zou een 'gevecht' kunnen worden wie is de eigenaar en wie heeft er rechten en daarbij gaat het dan niet meer over de gewone man, die gewoon het slachtoffer wordt door de bureaucratie. Het water filteren en/of koken op huisniveau is het enige dat we kunnen promoten.

Piet bekijkt huidige voorziening.Piet bekijkt huidige voorziening.Vrouw tapt water.Vrouw tapt water.

Onze aandacht gaat nu uit naar een derde school: Mount Ararat-school, een kleine erg arme school te midden van de sloppenwijk, waar een golfplaten klaslokaal onze eerste aandacht trok.
We hebben een prachtige financiële injectie mogen ontvangen om de eerste werkzaamheden te verrichten voor de nieuwbouw van deze school. Hier wordt in 2012 mee gestart.

Tevens zijn we nog steeds druk doende om een nieuw drinkwaterproject te realiseren. Om de duizenden mensen die nu aangewezen zijn op het vervuilde drinkwater van Lake Victoria, in de toekomst van schoon drinkwater te voorzien.

Het golfplaten schooltje.....Het golfplaten schooltje.....Vervuild drinkwater uit het Lake Victoria.Vervuild drinkwater uit het Lake Victoria.

Deel dit:

FacebookTwitterLinkedin
Terug naar boven