×

Fout

[sigplus] Ernstige fout: Afbeeldingsmap moet een een relatief pad vanaf de basis map van de afbeeldingen zijn.

na-2015

Klik hier voor het online Aanmeldformulier Tandheelkunde Noah's Ark

Noah's Ark groeit en bloeit. Steeds meer kinderen uit de omliggende dorpen weten de lagere - en middelbare school van het kindertehuis  te vinden.
Er is een slaapzalencomplex opgezet om de kinderen die van ver komen onderdak te bieden.
Piet en Pita Buitendijk doen er alles aan om meer kinderen in het arme Uganda van een goede schoolopleiding te voorzien en daardoor hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

De middelbare school-opleiding bestaat uit ('s-morgens) een algemeen lesgedeelte (engels, rekenen, geografie, geschiedenis etc.) en 's-middags praktische lessen, waarvoor ieder kind zijn eigen keuzes mag maken:
o.a. houtbewerking (de babybedjes worden o.a. hier gemaakt en de nachtkastjes van ieder kind)
 • metaalbewerking
 • autotechniek
 • fietsenmaker
 • landbouw
 • veeteelt
 • metseltechniek
en ook:
 • bibliotheek-assistentie
 • opleiding tot onderwijzer
 • verzorging algemeen
 • kinderverzorging
 • ziekenverzorging
 • tandarts-assistente (bij de tandartsen van stichting HUG)

Zoals onze aktie van Nettie en Ronny de Best al heeft aangegeven in het artikel over de actie van Ronny en Nettie, hebben wij hun geweldige donatie ingezet - in overleg met hen - voor de realisatie van een kapsalon op het terrein van het kindertehuis Noah's Ark.
Deze kapsalon wordt, net als alle werkplaatsen, ingezet als leer-werkplek voor de leerlingen van de middelbare school die zich willen bekwamen in het kappersvak.

Stichting HUG heeft in juni en oktober 2015 de vorderingen gezien en het eindresultaat mag er wezen: een prachtige kapperszaak waar veel mensen met plezier hun haren zullen laten stylen.

Er wordt gebruik gemaakt van een container, die volledig ingericht zal worden met kastjes, kappersstoel, washoek, etc.
De buitenkant kreeg een lik verf en ziet er straks, met de aanduiding Barbershop Noah's Ark, aantrekkelijk uit.
Omdat de kapperszaak ook voor mensen uit de omgeving bezocht kan worden ligt deze aan de rand van het terrein van Noah's Ark, aan de openbare (zand)weg.

[sigplus] Ernstige fout: Afbeeldingsmap moet een een relatief pad vanaf de basis map van de afbeeldingen zijn.

De kapsalon op het terrein van Noah's Ark is klaar. De naam the Scissor tussen de 9 meter hoge schaar en 7 m hoge kam staat er op.

We bedanken nogmaals Netty en Ronny de Best voor hun grandioze donatie zodat we Noah's Ark en de kinderen van de middelbare school die voor het vak kapper kiezen deze leerplek hebben kunnen bieden.

{gallery}stichtinghug/projecten/noahs-ark/2015/kapperszaak-02{/gallery}

[sigplus] Ernstige fout: Afbeeldingsmap moet een een relatief pad vanaf de basis map van de afbeeldingen zijn.

Noah's Ark is inmiddels het thuis van 172 kinderen. Helaas komen er nog wekelijks kinderen die 'weggegooid' zijn bij. Ook in de week van 6 t/m 13 juni 2015 werd Pius bij de politie opgehaald, zijn moeder zat in de gevangenis en de arme baby van bijna 8 maanden lag zwaar ondervoed (6 pond) alleen in de hut.
Pita geeft hem dag en nacht iedere 2 uur 30 cc speciale flesvoeding.

{gallery rows=3 cols=3 maxcount=12}stichtinghug/artikelen/noahsark/2015/ondervoed{/gallery}

Tevens werden Piet en Pita opgeroepen om een meisje van 2,5 jaar die achtergelaten was op het ziekenhuisterrein op te halen. Toen we aankwamen bleek het gehandicapte meisje, die door Pita Mirjam werd genoemd, minstens 7 jaar te zijn.
Ze zat in haar eigen urine en lachtte ons stralend tegemoet, alsof ze voelde dat het nu goed zou komen.
Ze werd provisorisch gewassen en van schone kleertjes voorzien. Thuis werd ze in een warm bad gezet en kreeg ze een heerlijke maaltijd voordat ze in een veilig bedje werd gelegd.

{gallery rows=3 cols=3 maxcount=12}stichtinghug/projecten/noahs-ark/2015/2015-06-06 tot 2015-06-13{/gallery}

Het trof ons voor de zoveelste keer hoe liefdevol, warm en met volle overgave Piet en Pita deze kinderen verwelkomen, hen in hun huis en hart opnemen en van alle noodzakelijke zorg voorzien.

Deze mensen en hun heerlijke thuis voor zovele kinderen zijn niet meer weg te denken uit de Ugandese samenleving. Ze worden met een grote regelmaat benaderd door politie, ministerie en overheid voor hun inzicht en probleemoplossend vermogen.

Deel dit:

FacebookTwitterLinkedin
Terug naar boven